Bezoekje aan Osaka en Kyoto

Sinds de aardbeving, tsunami en radioactiviteitsproblemen in Japan vliegen we na Narita/Tokyo door naar Osaka, één uur verder vliegen, waar de bemanning uitstapt en rust.

Osaka is een moderne en jonge stad ten westen van Tokyo en ligt tussen Kobe (bekend van het zeer exclusieve en smaakvolle Wagyu rundvlees) en Kyoto (het paradijs voor de tempel-liefhebbers), op amper 30 minuten met de trein. Een bezoekje van een halve dag was dus 'onvermijdelijk'...

Kyoto

Kyoto ('capital city') was de keizerlijke hoofdstad van Japan tot in de 19de eeuw.

Kyoto wordt beschouwd als het culturele centrum van Japan met zijn 600 boeddhistische tempels, 400 Shinto-heiligdommen, paleizen, tuinen en architectuur. Vanwege dit rijke culturele erfgoed in Kyoto bleef de stad een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog bespaard.
Enkele tempels van Kyoto behoren sinds 1994 to het UNESCO werelderfgoed.

Na aankomst in Kyoto station voel je al meteen... Het weer viel helaas niet mee, maar op zondag lopen er behoorlijk wat (lokale) toeristen rond. Kyoto is een zeer moderne, uitgestrekte stad met tientallen tempels die overal verspreid liggen. De toeristische dienst raadde mij aan om een 3-tal van de bekendste en meest interessante tempels te gaan bezoeken.

Kinkakuji tempel

Het "Gouden Paviljoen" is één van de bekendste toeristische trekpleisters en wellicht de meest sprookjesachtige tempel die ik al bezocht heb.
Het gehele paviljoen, behalve de onderste verdieping is bedekt met zuiver bladgoud, dat mooi weerspiegelt in de 'spiegelvijver'.

Gouden Paviljoen Kyoto Japan

Ryoanji tempel

Op wandelafstand van de Kinkakuji tempel bevindt zich de Ryoanji tempel, het 'mekka' van de Zen-liefhebbers.
Een Japanse tuin met gegritselde kiezels en 15 uitstekende rotsen.

Kiyomizu-dera tempel

Via leuke wandelstraatjes met kleine winkeltjes en allerhande kleine tempels en paviljoenen kom je uiteindelijk terecht bij het Kiyomizu-dera tempel complex. 

De tempel is in de achtste eeuw gesticht door een priester. Aan de voet van de rotsen waarop de tempel gebouwd is, ontspringt een bron. Vandaar de naam "Helder Water" tempel.

De persoonlijke dosimeter die we moesten gebruiken en overal meenemen tijdens deze Japan-trip van 2 dagen gaf  bij mij een ioniserende straling aan van 12 μSv/h (micro sievert).

Volledig normale waarden dus...

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.