Ovulatieverlof voor vliegend personeel KLM

Stewardessen en piloten van de KLM kunnen officieel 'vrij' krijgen om thuis een kind te verwekken. De regeling moet vliegende KLM'ers die lang van huis zijn in staat stellen om hun partner te bevruchten. Hoewel de regeling onder KLM-vliegers en stewardessen een hoop bijnamen heeft, gaat de maatregel formeel door het leven als 'ovulatieverlof'.

De Telegraaf pakte er gisteren mee uit en dit werd vandaag ook opgepikt door de Vlaamse pers (Het Belang van Limburg, De Morgen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad).

Het lijkt ook of vruchtbaarheidsproblemen in de luchtvaart iets vaker voorkomen. "Komt het door de stress, het onregelmatige leven, de lucht in een vliegtuig? Dat is niet duidelijk".

Comments

Ingediend door www.vandijkjes… op 14/09/2007

Ovulatie verlof, mijn hemel zeg!Nooit bij stil gestaan, ik las het van de week in de telegraaf ( internet versie). Kan er wel een paar bijnamen bij verzinnen.gr petra

En hoeveel keer mag je dan proberen in de baas z'n tijd? Komt er controle wat je thuis aan het doen bent, net als met ziekteverlof? Dit gaat echt leiden tot misbruik van de regeling. Iedereen die ergens geen vrij voor kan krijgen, gooit dit in de strijd!

Ingediend door Hilde op 20/09/2007

Als je het artikel leest, is het enkel voor paren die medische assistentie nodig hebben (IVF, ICSI, KIE enz...). Dit is toch niet zo gek?Toen ik nog werkte en wij met vruchtbaarheidsproblemen kampten, moest ik ook af en toe enkele uren ziekteverlof nemen (voor pick-up en transfer van de embryo's). Ik vind het dus maar normaal dat ze dit bij de luchtvaart ook toestaan. Ben zelfs verbaasd dat ze dit ovulatieverlof noemen, dat maakt het alleen pijnlijker voor de koppels. Maak er toch gewoon ziekteverlof van, dan worden er geen vragen gesteld en is dit minder confronterend...En natascha, wees ervan overtuigd dat je dit niet zomaar kan nemen. Daar zal je wel een doktersattest voor nodig hebben (zoals ik toen indertijd)...Groetjes,

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.