Surfen vanop 10km hoogte

Het zal dan toch niet voor morgen zijn: internet aan hoog debiet in het vliegtuig.
Connexion, het consortium rond Boeing, stopt ermee.

Sinds het voorjaar van 2005 waren er al enkele luchtvaartmaatschappijen die internet aan boord aanboden (lange afstandsvluchten) van Connexion. Amper 156 vliegtuigen (60 van Lufthansa) van 10 verschillende commerciële luchtvaartmaatschappijen (waaronder geen enkele Amerikaanse BTW!) waren uitgerust met het Connexion-systeem (een investering van ongeveer 500.000USD per toestel).
De prijzen voor de consumenten aan boord leken nog relatief mee te vallen (vooral voor business reizigers), maar de "markt is er nog niet klaar voor".

"Over the last six years, we have invested substantial time, resources and
technology in Connexion by Boeing," said Boeing Chairman, President and CEO Jim McNerney. "Regrettably, the market for this service has not materialized as had
been expected. We believe this decision best balances the long-term interests of
all parties with a stake in Connexion by Boeing."

Heel spijtig want ik zag mezelf al in de cockpit, tussen het landen en opstijgen door (heel wat uren nauwelijks wat te doen BTW!), nog wat productief bezig te zijn voor Prosite of contact te houden met familie en vrienden via email, Skype, MSN.

Een alternatief wordt misschien aangeboden door OnAir (met SITA als grootste aandeelhouder en partner van Airbus). Vanaf 2007 zouden zij mobiele telefonie (GSM) aanbieden aan boord van vliegtuigen!
De stap naar high speed internet is dan maar klein bier meer.

Comments

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.