Speelgoed

Zodanig veel speelgoed hebben de kinderen tegenwoordig, dat ze er nauwelijks nog mee spelen. Het nieuw is er meestal heel snel af, en daarna bekijken ze het amper nog.

Volgende maand is het de verjaardag van Sara en komt de meter van Roos langs, daarna is het de verjaardag van Roos,... en voor we het weten is het weeral Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar...

Comments

Ingediend door @nn op 22/08/2006

Een tip: waar ze nooit genoeg van kunnen hebben is aan Duplo-blokken van Lego.Toen Alex klein was, ons eerste kindje en nu bijna 16 jaar, zijn we ermee begonnen, bij elke gelegenheid een beetje, vooral de basisblokken, nu 15 jaar later en 5 kinderen verder, hebben we een grote mand vol, ook met een heleboel treinsporen en de fantastische treinen op batterijen (het enige op batterijen dat ik toen wilde aanschaffen).Terwijl ik dit zit te schrijven zijn mijn twee dochters van 12 en 10 een groot treinennetwerk met tunnels en huizen e.d. aan't bouwen. Vandaag is geen uitzondering, zo gaat dat dagen aan een stuk. En ja, soms gaan de blokken voor dagen en soms weken de mand in en blijven daar ook, maar meestal staan er prachtige bouwwerken op de mat.Het is de beste investering van speelgoed die we ooit deden, zelfs nu nog (de jongste is 8!) durf ik wat nieuws meebrengen van Duplo, dan is hun inspiratie weer geprikkeld en toveren ze weer nieuwe dingen uit de grond.Een kleine tip die een lang comment is geworden. Zelfs voor je meisjes een aanrader en hier geldt, "hoe meer je ervan hebt, hoe plezanter".

Vooral met Lego heb ik zelf als kind ook veel gespeeld (Kristel ook trouwens), dus dat wordt wel regelmatig gekocht... alleen blijkt het voor meisjes minder evident om met blokken te spelen. Ze grijpen "snel" naar de vertrouwde poppen, edm.

Ingediend door ilse op 22/08/2006

Jan, ik denk dat ik ooit maar een keer bij je thuis geweest ben maar kan me heel levendig herinneren dat ik daar met een REUZE trein, met alles erop en eraan, gespeeld heb. In mijn kinderogen sprak dat echt tot de verbeelding. Kan dit kloppen?

Dat kan zeker kloppen.In de (speel)kelder bij mijn ouders in Vissenaken had ik een groot LEGO-dorp gebouwd met alles erop en eraan (trein-parcours, bergen, brug, stad, strand, edm.).Hier kon ik uren mee spelen!Ergens moet ik daar nog wel een foto van hebben ;-)

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.