Belgische pralines

Als er één Belgisch export-produkt is waarmee je iedereen een plezier kan doen zijn het wel onze Belgische pralines. Ook ons Belgische bier, de mosselen-friet en de stripverhalen zijn bekend, maar pralines lust iedereen...
In onze valiezen van België naar Tahiti steken altijd enkele doosjes pralines.

Uitvinder van de 'praline' is Jean Neuhaus, een fabrikant van farmaceutische bonbons in Brussel met Zwitserse roots, in 1912.
De grote aantrekkingskracht van de praline ligt in het samenspel van vulling en deklaag. De chocolademakers kiezen met de grootste zorg de beste cacaobonen en de fijnste ingrediënten om de pralinevulling te vervaardigen. De kwaliteit van de chocolade wordt bepaald door de cacaobonen en de dosering van de ingrediënten die de chocolade zijn kenmerkende eigenschappen zullen geven (de geur, het aanvoelen, de kleur, ...) (bron: http://www.belgium.be/eportal/application?languageParameter=nl&pageid;=contentPage&docId;=28177)

Een overzicht van alle Belgische merken vind je o.a. op deze leuke en interessante "C'est du belge!"-website.
Er is zelfs een Leonidas praline winkel in Tahiti. Als je de prijzen zou willen vergelijken, deel het bedrag in FCP dan door 3 voor de prijs in oude Belgische franken.

Comments

Ingediend door Sabine op 9/07/2006

Geloof het of niet, Jan, maar ik heb ooit nog een vakantiejob gedaan bij Daskalides (oops, sluikreclame) in Gent gedaan. Waar een klein land groot in kan zijn! ;-)Vele groeten,Guy

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.