No Worries, Mate

Sinds Air Tahiti Nui de lijn Papeete-Sydney opstartte in juni, was het dit weekend mijn eerste vlucht naar Sydney als crewmember. In juni 2004 zijn we hier ook nog op vakantie geweest, maar dat is een ander verhaal...

Vermits we tijdens deze vlucht ook de datumlijn passeren (zie vorige posting "back to the future"), verliezen we een dag als we naar Sydney vliegen, maar winnen we een dag als we terug naar Papeete gaan.
Air Tahiti Nui vliegt 2 keer per week op Sydney (donderdag en zaterdag), wat maakt dat er (voor ons) een "lange" Sydney is (5 nachten) en een "kort" (2 nachten). De ganse bemanning verblijft in het Swissôtel, in het centrum van de stad, op wandelafstand van alle belangrijkste winkelcentra (Galeries Victoria, Harbourside), parken (Hyde Park, Royal Botanic Garden), musea, etc.

Het bekendste monument van de stad is waarschijnlijk het Opera House met zijn typische architecturale vormgeving. Enkele andere toppers (meer culinair dan) zijn Darling Harbour, Circular Quay en de vele markten (Paddy's Market, Fishmarket).

Sydney is een zeer aangename en propere stad. Autraliërs zijn bovendien ontzettend vriendelijk en hun typische stopwoord is dan ook "No Worries, Mate" (geen probleem, maat). En ondanks de winterperiode nu, is het hier toch een aangename 18°C met een licht zeebriesje. Ideaal terrasjes weer!

We moeten hier dringend eens terug op vakantie komen... Dat staat vast!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.