9/11 herdacht

Vandaag is het exact 4 jaar geleden dat Amerika werd aangevallen, en de twee torens van het World Trade Centrum in New York werden neergehaald door 2 gekaapte vliegtuigen!

Net zoals velen bij de aanslag op John F. Kennedy in 1963, herinner ook ik mij nog perfect waar ik was, en wat ik deed die bewuste dinsdag 11 september 2001...

Ik zat die dag toevallig in Tokyo (na Sabena-vlucht) en keek 's avonds (tijdsverschil!) vanuit mijn kamer (Narita Garden Hotel) heel toevallig naar CNN, want alle andere posten waren Japanse televisie, en heb de aanslagen 'live' meegemaakt. Uren heb ik toen verbijsterd voor TV gezeten, en van slapen is er die nacht niet heel veel in huis gekomen, wetende dat ik enkele maanden eerder nog bovenop de Twin Towers gestaan heb samen met Bart Koekelkoren!
Bijna 3000 mensen stierven die dag (zie naamlijst).
Onzeker over de toekomst en met een bang hart, vertrokken we 's anderendaags terug richting Zaventem.

Een maand later, tijdens één van mijn laatste Sabena vluchten, vloog ik terug op New York, en bezocht Ground Zero... de geur van de dood, stof en totale vernieling hing er nog steeds in de lucht...


Links/Dossiers:
- De Standaard
- BBC
- CNN
- Wikipedia
- TheUSA.nl
- SpaceImaging

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.