Apocalyps in New Orleans

Het lijkt er alsmaar meer op dat de regering Bush totaal niet bij machte is het hoofd te bieden aan de gevolgen van de doortocht van Hurricane Katrina.

Katrina trok vorige week een spoor van vernieling door het zuiden van de VS (vooral Mississippi en Lousiana). Wegens een dijkbreuk staat bovendien 80% van New Orleans onder water, op sommige plaatsen tot 6m. Er is al dagen geen electriciteit, telefoon/GSMverkeer, voedsel of drinkbaar water. Lijken drijven boven, overlevenden wachten al dagen op hulp of redding. Noodtoestand worden dagen later pas uitgeroepen. Er wordt massaal geplunderd en verkracht. Gewapende bendes hebben de stad overgenomen. De ordediensten krijgen geen middelen en zijn de wanhoop nabij.
Chaos alom...

Onbegrijpelijk toch dat net hét Verenigde Staten van Amerika, dé enige overblijvende 'super-macht' ter wereld, gewoonweg niet in staat is om voor zijn eigen burgers te zorgen! Hét rijkste land ter wereld, moet zelfs noodhulp vragen aan o.a. Frankrijk ('vijand nummer één' na hun kritiek op oorlog in Irak) en de Verenigde Naties (waar het altijd uitgesproken kritiek op heeft en zelfs aan weigert bijdragen te betalen).

Kritiek onder de eigen bevolking is er wel, voor zover we dit natuurlijk kunnen volgen op CNN (dankzij TNS onze sateliet televisie), maar helaas veel te mat... en veel te laat!

Links:
- https://www.whitehouse.gov/agenda/
- http://ngs.woc.noaa.gov/katrina/
- http://www.redcross.org/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Hurricane_Katrina
- http://edc.usgs.gov/Katrina.html
- https://www.digitalglobe.com/
- http://www.google.org/crisisresponse/hurricane_katrina.html

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.