Belgische bierexport stijgt bijna 30%

Niet moeilijk met al die ex-Sabeniens die nu in het buitenland werken, zou ik zo zeggen... ;-)

Volledige artikel op http://www.tijd.be/nieuws/artikel.asp?Id=1783335

Belgische bierexport stijgt bijna 30%
Helft bierproductie bestemd voor buitenland

(tijd) - De export van Belgisch bier steeg vorig jaar met 29,1 procent tot 8,6 miljoen hectoliter. Dat blijkt uit een sectoranalyse van de federatie van de Belgische Brouwers. Daarmee is nagenoeg de helft van de Belgische bierproductie bestemd voor het buitenland. Twintig jaar geleden was dat nog geen vijfde.

'De export van bier uit België is een fenomeen van de jongste twintig jaar', zegt Theo Vervloet, de voorzitter van de Belgische Brouwers.
'Vooral de afgelopen vijf jaar is de toename enorm. Dat een aantal Belgische brouwers internationaal gegroeid is, heeft die trend bevorderd. De grote spelers hebben de weg vrijgemaakt voor de kleine en hebben Belgisch bier als exportproduct op de kaart gezet. Tot enkele jaren geleden heerste bij de kleinere producenten de mentaliteit om te wachten tot een importeur naar hen kwam. Nu wordt veel meer proactief gewerkt. Ze zoeken zelf exportkanalen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan handelsmissies. Voor vele kleine bedrijven is de export levensnoodzakelijk geworden.'

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.