RSS-zoekmachine

Qlikworld ontwikkelde een Nederlandstalige internationale RSS-zoekmachine en lanceerde de site in 6 talen, te bereiken via Plazoo.com.

RSS staat voor "Rich Site Summary". Het is een XML-formaat dat de inhoud van bv. een pers- of nieuwsbericht beschrijft. Het laat toe om berichten, artikels snel en eenvoudig te verspreiden aan iedereen die zich 'ingeschreven' heeft op deze RSS-feed.

var ps2_text1 = "PLAZOO Search"; var ps2_text2 = "search";
PLAZOO

Het enige wat je nodig hebt om je in te schrijven op zo'n RSS-kanaal is een gratis RSS-reader!
Meer info (alsook 2 RSS-feeds) kan je bv. vinden op de site van stad Tienen. Ook deze Blog beschikt over een eigen RSS-kanaal met alle laatste postings!
Overal waar je deze logo's vindt, kan je je inschrijven op het RSS-kanaal:

Waarom RSS gebruiken?? Stel dat je dagelijks steeds dezelfde websites nakijkt op laatste nieuws... Wat een tijdsverlies! Via RSS kan je via één druk op de knop alle laatste nieuwtjes beknopt binnenhalen en bekijken. Is er een interessant artikel bij, dan klik je gewoon op de link en je krijgt het ganse artikel te zien.

Wie gebruikt er RSS?? Alle online nieuws-websites (CNN, De Standaard, Het Laatste Nieuws,..), lokaal nieuws (Tienen), gespecialiseerde sites (computers, programmeertalen, ...) en meestal alle Blog-sites!

Uren leesplezier m.a.w.!!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.