NYC

Enkele dagen in de Big Apple (NYC)

Drie uur duurde de Amtrak treinrit tussen Union Station in Washington DC en Penn Station in het centrum va Manhattan (The Big Apple).

De laatste keer dat we nog eens in New York (NYC) waren dateert al van 2007 toen er met Air Tahiti Nui nog tussen Papeete (PPT) en New York (JFK) werd gevlogen.

Ondanks het onweer en regenbuien, hebben we toch veel kunnen rondwandelen en bezoeken.
Enkele impressies...

Het bekende vrijheidsbeeld. Een geschenk van de Fransen ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap.

Statue of Liberty Cruises NY

.... Wall street en de New York Stock Exchange (NYSE)...

Het One World Trade Center (waar vroeger de 2 WTC torens stonden) en het 9/11 memorial en museum...

...Central Park, Fifth Avenue, Times Square,... Te veel om op te noemen... Overal zijn we langs geweest.

Maar.... Elke avond zijn we naar het beste Sushi restaurant van New York geweest (op 5 minuutjes wandelen van ons hotel) : Kodama Sushi!
Na de 2de avond herkenden de eigenaars ons al en nadien kregen we enkele "speciallekes" cadeau! ;-)

Tijdens de 4th of July (de Amerikaanse nationale feestdag) was het te slecht weer om naar het vuurwerk te gaan kijken, dus zijn we maar sushi gaan eten ;-)

De dag erna pikten we nog snel de voetbalwedstrijd Argentinië-België mee en vervolgens vlogen we weer met Brussels Airlines naar België!

Bezoek aan Washington DC

De voorbije dagen zat ik met 3 collega's van de bemanning in Washington DC. We zaten 5 dagen in New York en profiteerden van de gelegenheid om de Amerikaanse hoofdstad eens te gaan verkennen.

Zondagochtend met de eerste Amtrak-trein (6u45) vanuit Penn Station...

Penn Station NYC

... naar Union Station in Washington DC. Traject van ongeveer 3u.

Union Station Washington DC

Van daaruit ging het dan met de Old Town Trolley Tour bus langs alle musea en monumenten (White House, Capitol, Washington Monument) tot in Georgetown voor wat shopping en middageten.
Nadien genoten we al wandelend wat van het mooie weer en de omgeving.

's Avonds hadden we een muziekconcert van Genesis voorzien ("Turn It On Again" tour), toevallig gevonden op internet en in extremis nog tickets gevonden via eBay.
Door een probleem met de stroom begon het concert met een uur vertraging, maar als één van de bijna 18000 concertgangers bleef ik na 2u30 toch wat op mijn honger zitten... de show was af, maar muzikaal miste ik de grote hits (hier voor setlist en review).

Maandag zouden we dan wat rondwandelen en musea bezoeken o.a. The White House Visitor Center, The National Archives (met o.a. de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring) en het National Air and Space Museum en tenslotte het mooie Capitool.

Conclusie: Washington DC is een fantastisch interessante en culturele stad!
Absoluut de moeite!