Vlucht zonder passagiers

Vandaag stond er op mijn programma een zogenaamde "ferry"-vlucht (TN820) van Los Angeles (LAX) naar Tahiti (PPT). Er waren geen passagiers voorzien, en dus ook geen stewards of stewardessen, enkel 8,5ton cargo (asperges!).

Het toestel kwam al compleet leeg toe van Bordeaux (voor technisch onderhoud) en Jean-Yves en ik namen over tot in Tahiti.



M.a.w. gedurende 8u30 met z'n tweeën in een vliegtuig (A340) waar normaal gezien meer dan 300 personen in rondwandelen en werken!

Business Class

Economy Class

Best wel "spooky"... zoals ook blijkt uit onderstaand filmpje.

Comments

Ingediend door Sally op 7/03/2008

Waarom gebruiken ze daarvoor dan eigenlijk geen vrachtvliegtuig?Nu lijkt het me wat 'verloren' geld. Had men niet nog last-minut tickets kunnen verkopen? Ik neem aan dat voor eenvlucht Frankrijk - LA toch wel gegadigen/ passagiers te vinden zijn?

@Liesbeth: Dit was mijn allereerste keer ;-) @Sally: Dit vliegtuig was gewoon op technische visite in Bordeaux en kwam terug naar "huis" om daarna verder commercieel ingezet te worden.Het was niet echt een vrachtvlucht. Ze hebben er gebruik van gemaakt om (amper) 8,5ton cargo mee te nemen.De vlucht commercialseren mét passagiers op een 'niet-reguliere vlucht' kost heel wat geld: verkoop tickets, wat in geval van annulatie of vertraging, ganse extra bemanning in de cabine mobiliseren en logeren....

Ingediend door Bert op 10/03/2008

Amai,ja,echt wel raar om met zo'n groot vliegtuig alleen op zo'n hoogte te zitten.Wij gaan met de kindjes dit jaar voor het eerst op vakantie met het vliegtuig.Zelf ben ik niet zo verzot op vliegen,ben altijd blij als we veilig de grond weer raken.Onze Siebe (3jaar) heeft sinds kort buisjes in de oren,weet jij of hij daarvan last zou hebben tijdens het vliegen of bij landen of stijgen?Ikzelf moet altijd Sinutab nemen of heb anders tijdens de landing een hoofd dat lijkt te ontploffen.:-( Heb je daar mss ook wat tips voor,of raadpleeg ik beter effe onze huisarts?

Misschien voor Siebe toch best ff vragen aan de huisarts. Verder volstaat het, voor groot en klein met gevoelige oortjes, een paar Panotile oordruppels een uurtje voor het opstijgen aan te brengen. Het maakt het trommelvlies wat flexibeler en de druppels hebben een licht verdovende werking. Het was een tip die ik destijds voor onze kindjes kreeg van de pediater van de weging.groetjesHilde(mom of 3lke@sfa)http://3lke.skynetblogs.be/

Ingediend door Hilde op 14/03/2008

Wat een ervaring! Heerlijk rustig moet het geweest zijn... Kon je Kristel en de kindjes niet meenemen? Als 't vliegtuig toch leeg was...Groetjes,

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.