Complete chaos in LAX door computer problemen

Wat een "door-de-weekse" nachtvlucht (LAX-PPT) had moeten worden (TN111), draaide uit op complete chaos op de luchthaven van Los Angeles (LAX) en uuuuren vertraging!
I.p.v. om 23u30 op te stijgen, waren we pas om 4u 's morgens in de lucht...

De problemen begonnen rond 14u toen het computersysteem van de immigratie uitviel. Passagiers konden niet of moeilijk gescreend worden door het systeem, waardoor een trager backup-systeem werd opgestart. Intussen bleven er maar aangekomen passagiers toestromen, zodat op zeker ogenblik het ganse luchthavengebouw verzadigd was...
Een paar duizend passagiers brachten uren door in het luchthavengebouw, aan de gate of aan boord van tientallen vliegtuigen, want er kon/mocht niet (onmiddellijk) uitgestapt worden.

Ter info: Onze Air Tahiti Nui-vlucht van Parijs (TN021) had al 2 uur vertraging bij vertrek uit CDG en de passagiers hebben, na een vlucht van 12u, nog eens 5u aan boord moeten wachten alvorens uit te kunnen stappen! De meesten waren echter in transit en vlogen nog eens verder door naar Tahiti (nog eens 8u)... SLIK.

Operationele gevolgen voor een luchtvaart-maatschappij in geval van vertragingen:

  • Grondpersoneel moet langer blijven werken en/of bijkomend personeel moet worden opgeroepen.
  • Passagiers missen connectie-vluchten en moeten een andere oplossing vinden of aangeboden krijgen. Sommigen worden op hotel gezet op kosten van de luchtvaartmaatschappij.
  • Vertraging met uitstappen, wil ook zeggen vertraging met schoonmaak van het vliegtuig, aanvullen van catering, tanken van brandstof, edm.
  • M.a.w. de volgende vlucht (meestal amper 1,5 tot 2u later) loopt waarschijnlijk minstens evenveel vertraging op bij het vertrek.
  • En dus, moet de uitgaande bemanning op tijd verwittigd worden, dat het niet veel zin heeft om nu al naar de luchthaven te komen, want het toestel is nog lang niet klaar.
  • In geval van algemene problemen, raakt de luchthaven zelf compleet verzadigd (met zelfs vliegtuigen die geparkeerd staan op taxiways) en dienen toestellen uit te wijken naar andere luchthavens.
  • De infrastructuur van een luchthaven begint barsten te vertonen (niet voldoende personeel en opvang, gebrek aan informatie en goede, betrouwbare communicatie, onvoldoende plaats en parking, alle hotels uit de buurt zitten vol, te weinig bussen voor de aan en afvoer van passagiers, niemand weet van iets of is verantwoordelijk, edm.)
  • De opgelopen vertraging is trouwens heel moeilijk in te halen (zeker in het hoogseizoen) want de toestellen zijn geprogrammeerd om 19u op 24u te vliegen, en zo weinig mogelijk tijd op de grond door te brengen...

Enfin, ik hoef er geen tekening bij te maken... Chaos alom ;-(

Ik was (pas) blij als we uiteindelijk toch in de lucht waren mét passagiers (én Kristel, Sara en Roos die zo lang moeten wachten hebben)!

Byebye LAX... op naar Tahiti.

Comments

Ingediend door Hilde op 14/08/2007

'k Krijg er buikpijn van, alleen al van het te lezen...We hebben ook al regelmatig met vertragingen te kampen gehad. Niet fijn, zeker niet met kleine kindjes!Jullie zullen wel blij geweest zijn als jullie uiteindelijk konden gaan slapen...Groetjes,Hildewww.hilde.verenigdestaten.info

Ingediend door Luc op 14/08/2007

Dat zou u allemaal niet mogen vertellen. ;-) Zo veel slecht nieuws van de luchtvaart in of naar Tahiti.Wij komen toch af, maar zullen misschien wel op aanvraag van Christiane de boot nemen naar Moorea ?

Ingediend door Geesje op 15/08/2007

Zo zie je maar weer dat niet alles gaat hoe het eigenlijk zou moeten. vervelend als je erbij zou zijn, met die vlucht.Zelf heb ik ook een blog(klik op mijn naar, en je komt op mijn blog.

Horror! Doet mij denken aan al die leuke situaties die ik in 11 jaar Asmterdam Schiphol mee heb gemaakt, zoals: 11 september 2001 (toen ook alle runways als parkeerplaats dienden en pax op de grond lagen in de vertrekhallen), herfststormen (geen bagagehandling mogelijk, geen catering, geen aviobridges, geen vertrekken en aankomsten), storing in de bagagebanden, algehele storing van SITA-systemen wereldwijd, storing in het KLM checkin-systeem, stakingen bij verschillende onderdelen, enz. You name it, en ik heb het meegemaakt. Achteraf is het weer een spannend verhaal, maar als je er tussen zit ben je op dat moment echt niet blij. Passagiers zijn altijd goed in frustraties uitleven op het personeel, ik weet zeker dat je collega's aan boord van die vlucht uit Parijs het echt gezellig gehad hebben.....

@ Luc> Dat zou u allemaal niet mogen > vertellen. ;-) Zo veel slecht > nieuws> van de luchtvaart in of naar > Tahiti.De problemen in LAX waren algemeen, en dus niet enkel ATN.> Wij komen toch af, maar zullen> misschien wel op aanvraag van > Christiane de boot nemen naar > Moorea ?Voorlopig wordt er (terug) met 2 piloten gevlogen tussen Moorea en Tahiti.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.