Eerste bezoek aan Abu Dhabi

Op amper iets meer dan een uur rijden van Dubai ligt één van werelds grootste moskeeën, de Sheikh Zayed Grand Mosque, in Abu Dhabi, 2de grootste stad en hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze moskee is de grootste van de regio, biedt plaats aan meer dan 40.000 moskeegangers en werd in 2007 (deels) gebouwd door de Belgische firma Besix (met dank aan Goya voor deze tip).

Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi

Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi

In de Sheikh Zayed Mosque vind je ook het grootste tapijt ter wereld (uit Iran) met een oppervlakte van 5627 m²! Het gewicht van het tapijt bedraagt 47 ton, waarvan 35 ton wol en 12 ton katoen. Er zitten circa 2.268.000.000 knopen in het tapijt.

De moskee herbergt ook de grootste kroonluchter met een diameter van 10 meter en een hoogte van 15 meter.

Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi

Lees ook : From simplicity to grandeur: the building of the Sheikh Zayed Mosque

Om binnen te mogen dienen de vrouwen het traditionele zwarte kleed (abaya) te dragen.

Via Google Street view kan je zelfs een "virtueel" bezoek brengen aan de moskee.

's Middags hadden we afgesproken met een oud Air Tahiti Nui collega (Eric Bogner en zijn vriendin Julie) in de Monte Carlo Beach Club.

In de namiddag zijn we nog even langs de Belgische ambassade geweest om ons 'officieel' in te schrijven... naast de 2500 andere Belgen die in de UAE leven.

Comments

Ingediend door Véronique Bett… op 31/08/2013

Prachtig!!! Dat ga ik op mijn volgende UAE reis ook bezichtigen!  Kan je die "abaya" daar huren of kopen ?Geniet met volle teugen van jullie leven daar.  Zonnige groetjes uit Luxemburg aan de hele familie  (ook aan PAtrick (James) )XXX

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.