Januari 2011

Frans-Polynesië in de digitale wereld

Vandaag, tijdens het 8ste internationale filmfestival van films uit de Stille Zuidzee (FIFO), stonden er enkele debatten geprogrammeerd over het internet in Frans-Polynesië en de digitale vooruitgang.
Ik er naartoe natuurlijk ;-)

FIFO 2010 discussie internet

FIFO 2010

Interessante discussies tussen de lokale "spelers" (OPT, Mana, CEPF, minster van economie en telecom Teva Rohfritsch, Michel Paoletti) en enkele Franse 'experts' (Christian Paul, Bernard Benhamou en Marcel Desvergne) over de lokale telecom-monopolie, ADSL-prijzen, de glasvezelkabel Honotua, uitbreiding met een 2de kabel, digitale TV, internet-gebruik in Frans-Polynesië, economische modellen in deze digitale wereld, etc.

Lego piloot

In de laatst uitgekomen reeks (serie 3) van Lego mini-figuurtjes zit zowaar een Lego-piloot. Geen lijnpiloot helaas... ;-)

Lego minifiguur piloot

Deze doos met 60 mysterie-zakjes kopen kan via Playzone!

Chicken Wings Comics

Uit de oude doos: Sabena copiloot op B737-200

Sabena Boeing B737-200

Augustus 1998

Bezoek aan Lyon en Lille

Als vrienden, die we in Tahiti leren kennen hebben, oudejaar in Lyon doorbrengen, kunnen we het niet laten een bezoekje te brengen.

Jan, Kristel, Marie-Paule en Janick

"Merci Marie" aan de basiliek Notre-Dame de Fourvière van Lyon.
De inwoners van Lyon bedanken tijdens het Fête des lumières, jaarlijks de maagd Maria voor het vrijwaren van stad van de pest en cholera in de 16de en 18de eeuw.

Notre Dame de Fourvière van Lyon