November 2010

Zwemcompetitie Sara

 

Donderdagavond = mannenavond in Tienen

(vlnr. Carl Baeken, Steve Bruers, Kris Hermans, Jan Ottenbourg, Timmy Torfs, Gert Froyen en Bart Mathues)

Charter naar Namibië

Vermits één van de Airbus A340 toestellen van Air Namibia in groot onderhoud was, werd Air Tahiti Nui (weer) opgetrommeld door ACMI24 om enkele charter-vluchten uit te voeren tussen Frankfurt (EDDF/FRA) en Windhoek (FYWH, WDH), Namibië.

Na meer dan 24u in 3 toestellen en 24u uitrusten in Frankfurt, kon onze 'missie' beginnen.

De jetlag speelde de 2 co-piloten al parten en zij verschenen niet op het voorzien pickup-uur. Overslapen, wekker niet gehoord... De vlucht voorbereidingen nadien verliep wat sneller dan voorzien, en uiteindelijk zijn we met zo'n 20 minuten vertraging vertrokken met 223 passagiers aan boord.

Airbus A340 cockpit at FRA

De vlucht zelf verliep zeer vlot en speelde zich voor een groot deel 's nachts en boven Afrika (Libië, Niger, Chad, Nigerië, Cameroen, Congo en Angola) af.

Windhoek ligt op 1700 meter (5500 feet) hoogte, en dat was voor ons 'ongewoon'.
De landing op zicht (visual approach) op RWY 26 (4,5km lang!) werd perfect uitgevoerd door de eerst officier (co-piloot), die rechts van mij zit.

Hieronder ons toestel (F-OSUN) en 'mijn' bemanning na aankomst in Windhoek.

Air Tahiti Nui in Windhoek, Namibië

Welkom in Namibië, een oud Duitse kolonie, waar nog heel wat Duitsers leven, op vakantie en op pensioen komen!

Welkom in Namibië

Twee nachten zouden we blijven in het Safari Hotel van Windhoek (hieronder foto van het zwembad).

Zwembad Safari Hotel Windhoek

Maar na enkele uren, besloten we om op excursie naar Swakopmund (3u rijden ten westen van Windhoek, aan de kust) te gaan. Niet iedereen wilde mee, maar dat kon de pret niet drukken. ;-)
De rit bracht ons langs bergen, savanne en woestijn.

Tussen Windhoek en Swakopmund

Na het inchecken in The Stiltz (een absolute aanrader trouwens!) was het tijd voor een mooie zonsondergang over de Atlantische oceaan.

The Stiltz

Sunset in Swakopmund, Namibia

Zalige bedden en dus had iedereen lang uitgeslapen.
Het zou dan ook een sportieve (maar winderige) dag worden vandaag, met om te beginnen quadbiking in de enorme duinen van de Namib-woestijn (de oudste woestijn ter wereld), ten zuiden van Swakopmund!

Quad-biking op de duinen

Gevolgd door sandboarding (lie down), ttz. van een stijle duin afglijden op een houten plankje. Great fun! ;-)

 Nadien zijn we dan o.a. langs het zoutmeer van Walvis Bay gereden...

Zout-winning in Walvis Bay, Namibië

... en zo terug naar het strand van Swakopmund om de dag af te sluiten met een Duits biertje en wat lokale muziek.

Strand van Swakopmund

De dag erna moesten we op tijd opstaan, want er volgde nog een 3 uur durende autorit naar ons hotel in Windhoek.

Bij aankomst (iets voor de middag) zijn we nog even langs een markt gereden waar de lokale bevolking hun handgemaakte kunstwerken probeert te verkopen aan toeristen. Zo ook onderstaande vrouwen, van de Himba-stam uit het noorden van Namibië.
De Himba-vrouwen wassen zich nooit, ze smeren zich in met otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Door de oker krijgen de vrouwen de typische rode kleur, het mengsel beschermt hen tegen de zon.

Lokale kunstmarkt Windhoek

Na een korte middagpauze en een dut van 2 uur was het alweer tijd om me klaar te maken en te vertrekken! de plicht roept na een ontspannen 2-daagse.

De bemanning had er duidelijk terug zin in.

ATN crew in Windhoek

Ditmaal in de andere richting... van Windhoek naar Frankfurt.

Foto-credits: (deels) OPL Eric Sanquer met een Nikon D700

Begrafenis van de Hawaiiaanse surfer Andy Irons

Op 2 november nam de wereld op 32-jarige leeftijd afscheid (in 'duistere omstandigheden') van Andy Irons, één van de allergrootste surfers. Met drie wereldtitels en heel wat andere overwinningen (dit jaar nog de Billabong Pro in Teahupoo op Tahiti) op zijn actief was hij al bijna een legende.

Zondag werd hij 'begraven' in Kauai, Hawai, al kan je het beter omschrijven als 'aan de zee teruggegeven'. De viering op zee, met zijn zeven maanden zwangere vrouw en broer Bruce, is een indrukwekkend moment en het bewijs van het heengaan van een groot surfer en sportman.

B787 Dreamliner crosswind tests in Keflavik

Dezelfde zijwind-tests gebeurde enkele jaren geleden ook al met de Airbus A380.

Charter voor Air Namibië tussen Frankfurt en Windhoek

Nog maar net terug van Tokyo en binnen 3 dagen mag ik vertrekken voor een nieuw (charter) "avontuur" : 48.000km vliegen op één week tijd.

Chartervlucht

Eerst als passagier van Tahiti (NTAA) over Los Angeles (KLAX) en Parijs (LFPG) naar Frankfurt (EDDF), daarna een vlucht uitvoeren voor Air Namibië naar Windhoek (FYWH) en terug, met een Air Tahiti Nui vliegtuig en bemanning ("wet lease"). Tenslotte ook nog eens helemaal terug naar Papeete als passagier.

't Zijn zotten die werken (Juul Kabas)

Enkele dagen op vakantie in Tokyo

De kinderen hadden een week vakantie en ik een "lange Tokyo" van 5 dagen.... en dus, hop, iedereen mee!

DAG 0: Narita

Na landing en aankomst in het Excel Tokyu hotel in Narita was het al direct tijd voor sushi als avondeten (in AEON Shopping Maill)!

Sara eet sushi

DAG 1: Tsukiji & Asakusa

Door de jetlag (19u tijdsverschil!) waren de kinderen natuurlijk al om 3u 's morgens wakker. Dankzij de datumlijn was het in Tahiti namelijk 8u 's morgens maar dan een dag eerder! 

En dus besloten we maar om de eerste trein naar Tokyo te nemen om de impressionante Tsukiji vismarkt te gaan bezoeken.

Met tot slot (rond 9u 's morgens) lekkere verse sushi!

Vandaar zijn we dan met een boot naar Asakusa gegaan om er de boeddhistische tempel van Senso-ji te bezoeken.

Nadien zijn we dan via de elektronicawijk Akihabara en Ueno teruggespoord naar Narita, om te gaan eten in de Taverne (de vroegere Hero's Grill) en om even langs te springen bij Vincent van de Jet Lag Club.

DAG2: Narita temple

Vandaag was het dan 'rust-dag'... want de kinderen waren weer rond 5u wakker.

Wandelen langs de gezellige straatjes van Narita, tot aan de Narita-san tempel, waar er net een soort van communie-viering was voor de kinderen, die mooi uitgedost waren.

Vandaar hebben we dan verder gewandeld tot in de shopping mall voor het avondeten en dan terug richting hotel.

DAG 3: Kamakura

Dag 3 moest het hoogtepunt worden van deze trip met een dag-uitstap naar Kamakura (1u met de trein van Narita naar Tokyo en dan nog eens 1u in de trein naar Kamakura).

Hoewel Kamakura relatief een van de kleinere steden is, wordt de stad soms gezien als een voormalige de facto hoofdstad van Japan daar tijdens de Kamakuraperiode het Shogunaat hier gevestigd was. Volgens het Institute for Research on World-Systems, was Kamakura in het jaar 1250 de op drie na grootste stad ter wereld, met 200.000 inwoners. Tevens was het toen de grootste stad van Japan.

In Kamakura wemelt het van de bedrijvigheid en de Japanse toeristen. De gezellige straatjes nodigen uit tot slenteren van de ene tempel naar de andere. En er zijn heeeel wat tempels in Kamakura.
Wij hadden maar tijd om er 2 te bezoeken met als eindpunt het 14 meter hoge beeld van de de Grote Boeddha (Daibutsu) van de Kotoku-in tempel

Meer eerst sushi natuurlijk!

En dan de tempels (met een huwelijk)...

En onzen boeddha...

Enkele dagen later bezocht ook Amerikaans president Barack Obama de Big Buddha.

DAG 4: Ueno & Omotesando

De laatste dag deden we de Ueno Zoo (voor de kinderen) en na een pitt-stop in een Franse crèperie wat wandelen in de exclusieve winkelstraat Omotesando en errond. We hebben nog lang gezocht naar een Belgisch café, maar uiteindelijk niet gevonden.

Moe maar voldaan, bleek 's avonds ook de metro propvol te zitten.

Gelukkig was er wat meer plaats in het vliegtuig de dag nadien! ;-)

Faillissement Sabena: 9 jaar geleden (al)(weer)

 Failliet Sabena

Klasfoto Sara (CM2)

 CM2 in Saint-Hillaire, Faa'a

Streaming van Vlaamse TV via de Slingbox Pro

'k Ben al langer op zoek naar een manier om Vlaamse TV "live" in Tahiti te krijgen. Geen offline- of video-on-demand toestanden... echt "live" TV volgen.

BVN (De publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland) is helaas geen optie want dat signaal wordt niet uitgezonden via sateliet in de Stille Zuidzee.

Het enge alternatief is dan streaming via internet, maar tot voor kort was zelfs dat geen optie. Maar nu de optische glasvezelkabel tussen Tahiti en Hawaï (Honotua) eindelijk operationeel is en er een "no limit" ADSL-abonnement beschikbaar is, heb ik nog eens een poging gewaagd...

Via een Slingbox Pro (gekocht via Defisat) heb ik onze analoge kabel-TV aan mijn internetaansluiting (beide van Telenet) gekoppeld in ons huis in Tienen. Via de meegeleverde SlingPlayer-software kunnen we nu altijd en overal (vanop een PC weliswaar) de Belgische kanalen selecteren en doorsturen via het internet.

SlingPlayer screenshot

Onze eerste "test" was De Laatste Show van maandagavond (voor ons maandagvoormmiddag), waarin ook schrijver Bart Debbaut te gast was.

De kwaliteit van de audio was goed, het beeld was, wegens de compressie, wat minder scherp maar wel "bekijkbaar".
Het is eenvoudig om van post te veranderen (ook vanop afstand dus), en het beeld kan full-screen getoond worden, waardoor je op een externe monitor toch nog een beetje dat "TV-gevoel" krijgt.

Al bij al een geslaagde aankoop, met potentieel! Waarschijnlijk zal een hoger download debiet een betere beeld-kwaliteit kunnen leveren. Volgende test zal dan voor volgende week zijn, want dan zitten we in Tokyo, Japan.

Tot slot nog even meegeven dat je via de SlingCatcher het gestreamde TV-beeld zou kunnen omzetten naar een echt TV-signaal, zodat je niet meer op je PC hoeft te kijken (via de SlingPlayer-software) maar rechtstreeks op je TV!
Wie heeft er al ervaring hiermee?!

UPDATE (2014) : Stievie en Bhaalu getest voor expats