Juni 2010

Schoolfeest Sara

Twee weken geleden moest Sara dansen op het jaarlijkse schoolfeest.
Hieronder het resultaat...

Staking legt luchtverkeer lam

Al 4 dagen is er geen beweging op de luchthaven van Faa'a... Enkel de lokale vluchten van Air Tahiti kunnen opstijgen en landen. Geen internationale vluchten meer...

Door een algemene staking in Tahiti, zijn er niet genoeg brandweerlui om de veiligheid van lange afstandvliegtuigen te garanderen!
Elke luchthaven heeft een bepaald "niveau" van veiligheid en brandbestrijding (Rescue and Fire Fighting Service (RFFS) of Service de Sécurité Incendie et Sauvetage (SSIS)). Dit niveau varieert in functie van o.a. het aantal brandweerwagen, blustoestellen, de beschikbare hoeveelheid bluswater en schuim, het aantal brandweerlui en hun training, etc.
Op het ogenblik van de staking is er een niveau 2 tot 5 op PPT, terwijl er voor een Airbus A340 minstens een niveau 7 vereist is om te mogen opstijgen of landen.

Tientallen vluchten van Air Tahiti Nui, Air France, Air Calin et Air New Zealand werden al geannuleerd (zowel vanuit Tahiti als uit de andere bestemmingen (Los Angeles, Parjs, Tokyo, Auckland,..)), meer dan 3500 toeristen zitten vast in Tahiti.

Pasfoto's Roos

Roos heeft binnen enkele maanden een nieuwe Belgische reispas nodig en dus moesten er enkele pasfoto's genomen worden.

Het zwembad van het Manava Hotel in Tahiti

De kinderen konden (met Maxime) deze namiddag hun hart ophalen aan het zwembad van het Manava Suite Resort, op 5 minuten van bij ons.

Newrest zorgt voor catering vanuit Parijs CDG

Newrest verzorgt sinds vandaag de catering aan boord van al onze vluchten uit Parijs.
Onze bemanning werd (uitzonderlijk) extra in de watten gelegd met chocolade en een "Gâteau de bienvenue".

Newrest catering in CDG voor ATN