Maart 2010

Sint-Elmusvuur

Nog geen uur geleden waren we vertrokken en we hadden al prijs... een zwaar onweer (dat we natuurlijk mooi ontweken hebben) net op onze vliegroute tussen Papeete (NTAA/PPT) en Los Angeles (KLAX/LAX). Een 'ommetje' van meer dan 150km ;-)

De turbulentie viel gelukkig mee. Er ware enorme 'echte' bliksems te zien in de wolken, maar ook op de voorruit van het vliegtuig konden we genieten van honderden kleine bliksemschichten (Sint-Elmusvuur | Feu de Saint-Elme | St. Elmo's fire)!

Dit natuurverschijnsel komt regelmatig voor bij ons, meestal in de buurt van onweer. Het statisch geladen vliegtuig komt dan in contact met onstabielere, vochtigere lucht waardoor (positief) geladen vonken 'weglekken' (ionisatie van de luchtmoleculen die dan licht geven) in de vorm van kleine bliksemschichten.

Surfen in 't zwembad

Nu Roos al wat beter kan zwemmen (dankzij de privé-zwemlessen), gaan we bijna elke avond (na school) naar het zwembad.

En ook oefenen voor het surfen hoort daarbij! ;-)Zonsondergang

In België is de lente gestart, in Tahiti de herfst ;-)

Klasfoto Roos (SM N.D.A.)

Klasfoto SM in N.D.A. met juf Anne-Marie

Roos in SM N.D.A. 2009-2010

Sara op Villa Beagle

Op de VPRO (Nederland 3) zijn de uitzendingen al gestart van het kinderprogramma "Villa Beagle", waaraan Sara ook meewerkte vanuit Tahiti.

Aflevering 8 met Sara in Tahiti wordt uitgezonden op zondagochtend 11 april 2010 om 09u50 op Nederland 3 (Villa Achterwerk)!
Kijken maar (of zie hieronder)!

Dagje skiën in Big Bear

Vanuit de lucht was het al duidelijk dat er nog veel sneeuw lag op Big Bear, ten oosten van Los Angeles.

En dus maakten we er met de crew een daguitstap van (2,5u rijden vanuit San Pedro)... Om 7u vertrokken, tegen dik 10u op de latten in Snow Summit...

... tot 15u!

Apero time!