Oktober 2009

Halloween in L.A.

Halloween hebben we dit jaar gevierd in L.A. bij Ilse, Marcus en Lily (die al bijna één jaar was) in hun nieuw huis, samen met Bram, Evy en Zoë, Belgische mede-bloggers die al 2 jaar in Santa-Barbara wonen. Evy bleek zelfs nog een ex-Sabena collega te zijn.

Marcus, Lily en Sara

Lily en Sara

Kristel, Lily, Evy, Bram, Zoë, Roos en Jan

Het was weer een zeer drukke, maar super-gezellige dag!

U2 in Viva Las Vegas

Meer dan 6 maand geleden al had ik online tickets gekocht voor 360° tour van de Ierse rockband U2 in Las Vegas.

Nadat mijn planning voor oktober gepubliceerd was en officieel bevestigd werd dat we konden gaan, kon het organiseren beginnen... kinderen op visite bij vrienden, hotel boeken in Sin City, vluchten boeken,...

Uiteindelijk zijn we de ochtend van het concert aangekomen in LAX, vandaar met Southwest naar McCarren LAS, inchecken in het Treasure Island hotel op de strip met alle casino's en erna naar het Sam Boys stadium waar het concert doorging voor 42.000 toeschouwers.

U2 concert in Las Vegas

U2 concert in Las Vegas

Het inmense podium van de 360° Tour, deels van Belgische makelij trouwens (constructie door Stageco en schermen van Barco)!, wordt niet voor niets 'De Klauw' genoemd.

Met een overspanning van zestig bij veertig meter, is dit het grootste podium dat ooit werd gebouwd. Stageco maakt drie identieke podia die constant onderweg zijn... Eén podium (40 vrachtwagens!) opbouwen duurt 4 dagen, de afbraak neemt 2 dagen in beslag!

Meer artikels en foto's over dit podium: Ontdek 'De Klauw', het podium van U2, U2 Stage Sets Trendsetting Hydraulics, Vlaams bedrijf bouwt gigantische podium U2, foto's op Flickr

U2 concert in Las Vegas

Het concert zelf werd 'ingeleid' door de Amerikaanse hip-hop band Black Eyed Peas. Niet echt ons ding, maar bon ze kregen de massa wel mee.

Daarna volgde een 2,5u durende show zoals we nog nooit gezien hadden! Adembenemend en grandioos! Eén van de beste concerten die we ooit gezien hebben.

U2 concert in Las Vegas

U2 concert in Las Vegas

U2 concert in Las Vegas

Dat belooft voor het U2-concert in België volgende zomer (22+23/09/2009)...

Meer...

Twee dagen later speelde U2 in de Rose Bowl in Los Angeles en kon je alles live bekijken via YouTube. Hieronder het volledige U2 concert in L.A.!

Weekendje Tikehau bij JC en Monique

Als Jean-Claude en Monique van het pension Relais Royal Tikehau op het atol van Tikehau (Archipel des Tuamotu) IT-problemen hebben (PC, email, internet), dan mag ik 'helpdesk' "spelen"... En vermits er maar één vlucht per dag naar Tikehau is zijn we "verplicht" om te blijven slapen in hun pension. Een weekendje Tikehau dus!!

Na een vluchtje van 1 uur, werden we op de luchthaven opgepikt in lokale stijl voor een rit van amper 1km...

... en dan met een bootje naar het pension, waar we werden opgewacht met een lokaal drankje.

Helaas was het regenachtig weer de rest van de eerste dag (perfect voor wat IT-werk), maar de 2de dag was het perfect weer voor zee, zon & strand...

...en een boottocht naar het vogel-eiland (op 45 minuten varen in de lagoon) om wat te zwemmen en te snorkelen.

Weer een onvergetelijk verblijf in Relais Royal Tikehau dus!

Papeete - Tokyo

Eindelijk nog eens vlucht naar Japan... 't was al weer bijna een jaar geleden!

Tijdens de heenvlucht (TN87) kregen we een mooi schouwspel (Sint-Elmusvuur | Feu de Saint-Elme | St. Elmo's fire) te zien op de voorruit van de cockpit.

Sint-Elmusvuur

Dit natuurverschijnsel komt regelmatig voor bij ons, meestal in de buurt van onweer. Het statisch geladen vliegtuig komt dan in contact met onstabielere, vochtigere lucht waardoor (positief) geladen vonken 'weglekken' (ionisatie van de luchtmoleculen die dan licht geven) in de vorm van kleine bliksemschichten.
Zie ook deze fantastische foto op Airliners.net

Eénmaal aangekomen in Narita, was het vrijwel onmiddellijk tijd voor een aperitief in de Flyers Lounge. Hero's Grill House was helaas gesloten wegens een sterfgeval.

Flyers Lounge Narita
(vlnr Chisako, Vaiarii Collenot, Jan, Agnes Chantre en Olivier Lubrano)

Twee dagen later tijdens de terugvlucht vlogen we (overdag voor een keer!) vlak boven de 'Benedenwindse Eilanden' (les îles Sous-le-Vent). Helaas had ik geen betere camera bij... volgende keer beter.

Op de foto (hieronder) zie je onderaan Bora Bora, daarachter liggen de eilanden Tahaa en Raiatea, in de verte Huahine en aan de horizon ligt Tahiti, onze eindbestemming.

Bora Bora vanop FL390

Verjaardagsfeestje voor Roos

Gisteren zijn enkele klasgenootjes komen spelen voor de 4de verjaardag van Roos.
Enkele uren met 7 uitgelaten rakkers is vermoeiend! ;-)

Vandaag heeft ze dan de familie-pakjes mogen opendoen!

Iedereen bedankt nog voor de vele en leuke cadeautjes!

Zwemmen met de walvissen

Kristel is deze voormiddag met enkele vriendinnen op "walvissenjacht" geweest ;-)

En er zelfs mee gaan zwemmen!

Geweldig! Ongelooflijk!

Op de foto's herken je misschien hotel Méridien in Punaauia, m.a.w. alles speelde zich af aan onze voordeur (Taapuna, deelgemeente van Punaauia).

UPDATE: zie ook Le grand show des baleines à Tahiti

Naschoolse aktiviteiten

Zowel Sara als Roos hebben wekelijks (privé)zwemles met Cécile, meestal maandag- of dinsdagnamiddag.

Zaterdagochtend volgt Sara dan verder surflessen (in Papeeno), terwijl Roos naar de "kids gym" gaat! Zich een beetje uitleven...

CDG - LAX

Deze vlucht geen Belgen aan boord, wel een UM (=unaccompanied minor, kind tussen 4 en 14 jaar dat alleen reist, dus niet-begeleid van een volwassene) die we even de cockpit laten bezoeken hebben.

ATN cockpit

In L.A. zijn we nog eens gaan eten bij Stefano in zijn Italiaans restaurant Sapori in Marina-Del-Rey.

Sapori restuarant