September 2009

Tsunami alarm in Tahiti

In Tahiti was het deze voormiddag even grote paniek, toen er groot tsunami-alarm (1, 2) werd geslagen na een aardbeving in de buurt van de Samoa eilanden!

Tegen 10u30 lokale tijd werden er vloedgolven (tsunami) tot 2 meter verwacht (in de Markiezen) en 90cm in de rest van Polynesië. Dit bericht werd nadien wat afgezwakt, maar de scholen werden uit voorzorg toch geëvacueerd.
Dit verliep echter niet geheel volgens verwachting, met een hoop chaos tot gevolg. Sirenes, verkeersopstoppingen in en rond Papeete, een overbelast GSM-netwerk, mensen die vluchtte naar hoger gelegen gebied,...

Tsunami alarm in Tahiti

Uiteindelijk was er nauwelijks iets te zien van bijkomende, hoge golven. Gelukkige maar!
Na de dodelijke zeebeving van 2004 en de tsunami van 2009, beide in de Indische oceaan, heeft het alarmering-systeem van de Verenigde Naties (Pacific Tsunami Warning Center) ditmaal wel goed gewerkt.

Een grondige evaluatie van dit tsunami-alarm en de praktische en organisatorische gevolgen werd daags nadien al gehouden door de Haut-Commissaire.

Roos volgt zwemles

Net als Sara volgt nu ook Roos (privé)zwemles met Cécile. En ze doet het al heel goed!

Zwemles Roos

Een echte waterrat ;-)

3 mannen in de Patria

Drie van de 4 Musketiers waren present in de Patria.

Etentje in Brasserie

Voor Pierre's verjaardag zijn we in Tienen iets gaan eten in de Brasserie.

Jan, Rita, Wim en Pierre Ottenbourg

Verjaardagsfeestje Sara

Voor de 9de verjaardag van Sara hadden we een 10-tal vriendinnekes uitgenodigd om te komen spelen in de voormiddag.

De dag begon regenachtig en somber maar ze zijn uiteindelijk hebben toch kunnen gaan zwemmen, waardoor ook Roos zich heeft kunnen uitleven!

Enkele sfeerbeelden...

Film "Couples Retreat" uit Bora Bora

De komische film "Couples Retreat" die vorig jaar werd opgenomen in Bora Bora, zal vanaf 9 oktober te zien zijn in de Amerikaanse filmzalen.

Hier alvast een voorsmaakje.

A340 batterij

Toen we deze ochtend onze Airbus A340-300 instapten in CDG, bleken de technici één van de 3 batterijen van ons vliegtuig veranderd te hebben.

Airbus A340 battery

Elke batterij weegt bijna 40kg en zorgt ervoor dat we nog (amper) 20 minuten stroom hebben als er geen electriciteit meer kan opgewekt worden.

Airbus A340 battery