Augustus 2009

FC De Kampioenen in Tahiti

Sinds we terug zijn uit België zijn de kinderen (en dan vooral Sara) zot van de Vlaamse serie FC De Kampioenen. Ze moeten het mooi Nederlands toch van ergens blijven halen... ;-)
Pascalleke, begin niet hé!

Gelukkige had ik destijds al de unieke DVD-box van De Kampioenen gekocht met de eerste vijftien seizoenen (1990-2005), gebundelt op dertig DVD’s (=195 afleveringen, goed voor bijna 110 uur humor).
't Is niet waar he?

Bijna elke avond speelt er nu een aflevering (of 2) van FC De Kampioenen op onze TV en ze zitten al in de helft van het 4de seizoen...
Zal 't gaan, ja?

Los Angeles (LAX) -> Parijs (CDG)

Terwijl Kristel in Tahiti een mooie regenboog kon aanschouwen op de lagoon, vlogen Remy Beauclair en ik van Los Angeles naar Parijs.

Regenboog Tahiti

LAX-CDG op A340 met Air Tahiti Nui

Vandaag hadden we 244 passagiers (0/24/220) en maar liefst 2 ton verse vis mee vanuit Tahiti en 8 ton aardbeien vanuit L.A.!
Wie doet beter?!

SK8

't School is nog maar pas begonnen en Roos al 'ziek'... 5 dagen thuis van de dokter.
Enfin, dat weerhoudt haar er niet van om haar eerste stapje in het "skaten" te zetten (zoals je hieronder kan zien)! ;-)

Skating Roos

Eerste schooldag

Gisteren was het de eerste schooldag voor Sara (CM1 = 4de leerjaar) en vandaag voor Roos (SM = 2de kleuterklas).

De schoolvakantie in Tahiti is namelijk heel anders ingedeeld dan wat we 'gewoon' zijn in België. De "zomervakantie" in juli-augustus (winter in Tahiti!) duurt amper 5 weken, daarentegen hebben ze wel 4 weken verlof bij Kerstmis en Nieuwjaar en 3 weken bij Pasen! Uiteindelijk even veel, maar wat anders ingedeeld...


(Sara en Roos met hun nieuwe boekentas, klaar om te vertrekken naar 't school)

De juf van Sara noemt Elleen en er zijn 6 klassen in CM1 in Saint-Hilaire, Faa'a!
Roos haar nieuwe juf noemt Anne-Marie en er zijn 5 SM-klassen op N.D.A. (Notre Dame des Anges) in Faa'a. Niet te geloven eigenlijk dat Sara bijna 5 jaar geleden hier ook voor het eerst naar de klas ging.

Terug naar huis

Na 6 weken 'vakantie in België' was het tijd om naar Tahiti terug te keren! De (groot)ouders voerden ons 's morgens met de trein mee op naar Brussel-Zuid om daarna de TGV naar Parijs CDG te nemen.
Hopelijk geraken we mee met het vliegtuig want met 4 standby-tickets in volle zomer-periode...

Daaaaag Oma, Opa, Moeke, Vake, Wim, Tati, Ward, Febeke, meter Katja, peter Walter,... tot in december (normaal gezien)...