December 2008

Oudejaar met de 4Musketiers

Vorig jaar konden we er helaas niet bij zijn, maar de traditie wil nu eenmaal dat we oudejaarsavond met de 4Musketiers vieren!

Dit jaar was het bij Carl, Els en Seppe te doen in hun bijna gerestaureerd huis.
Enkele sfeerfoto's...

En natuurlijk kon een goei sigaar niet ontbreken om het nieuwe jaar in te zetten...

Kerstmis in België

Traditioneel vieren we Kerstdag bij de ouders van Kristel in Bekkevoort en Nieuwjaarsdag bij mijn ouders in Vissenaken. Dit jaar was het niet anders...

Ia ora na i te noera et te matahiti api (*)

(*) Merry Christmas and Best Wishes for 2009!

Leven in... Tahiti!

Na het radio-interview in oktober (Jacques Brel vereeuwigd op Hiva-Oa) was het ditmaal de beurt aan Peggy Van De Velde (Radio Vlaanderen Internationaal) i.v.m. met ons "Leven in... Tahiti".

Opgenomen op de VRT in Brussel op 1 december en vandaag uitgezonden.

Jan Ottenbourg is van Tienen, maar woont met z'n vrouw en twee dochtertjes aan de andere kant van de wereld, op Tahiti. Jan was piloot bij Sabena, maar na het faillissement van die Belgische trots in 2001 moest hij een andere werkgever zoeken. Dat werd luchtvaartmaatschappij Air Tahiti Nui.

Toen hij ging solliciteren en werd aangenomen, moest hij er zelf een atlas bijnemen om te zoeken waar het paradijselijke eiland precies lag. In Frans-Polynesië dus. Het is het grootste eiland van de groep, beetje in de buurt van de beroemde Markiezen. Ze spreken er Frans, hebben Sarkozy als president en het is er prachtig machtig mooi.

De verhuis was niet zo'n grote verandering voor Jan. Hij blijft tenslotte de wereld rondvliegen. Hoewel hij er nu van profiteert om eens met vakantie te gaan naar Australië of Amerika. Dat kan niet zomaar als je in Tienen blijft.

Voor zijn vrouw en oudste dochter was de emigratie wel een hele ommekeer. Maar vrouwen staan hun mannetje en kinderen passen zich wonderbaarlijk vlug aan. De oudste spreekt vlot Frans en de jongste die op Tahiti is geboren, zingt Tahitiaanse liedjes waar ma en pa geen jota van verstaan.

Luister hieronder.

Dit interview vind je ook terug (als podcast en MP3) op de website van RVI.

En zaterdag 27 december wordt trouwens de eerste reportage (van 3) over Tahiti uitgezonden op één, Vlaanderen Vakantieland (Frans-Polynesië, op zoek naar het paradijs met Vincent)!
Zij waren in september bij ons langsgeweest (Reportageploeg Vlaanderen Vakantieland op bezoek).

Kijken dus!UPDATE: Uitreksel eerste uitzending hieronder:

Sinterklaas

Na een vermoeide vliegreis (Kristel alleen met Sara en Roos) tussen L.A. en Parijs, weliswaar in First Class verneem ik nadien (!!), waren Moeke en Vake hen komen oppikken op de luchthaven van Parijs.

Gelukkig was de vlucht "op tijd" waardoor iedereen vrijwel onmiddellijk de TGV van 9u40 konden nemen naar Brussel-Zuid.

Na het middagmaal in Bekkevoort, in het bijzijn van Opa en Oma, en het uitpakken van enkele valiezen was het tijd voor een dut want nadien kwam Sinterklaas nog langs met heel wat cadeautjes!

Lekker smullen

Gisterenavond waren we bij de buren (Patrick, Hinano en dochter Hinanui) uitgenodigd voor een lekker etentje, dat tot in de vroege uurtjes geduurd heeft.

Het begon allemaal al met de aperiatief...


(Sandrine Proia, Hinano, Michèle Turquem, Kristel, Guillaume Proia, Patrick Grimaud)

Ontstaan van een Tropisch eiland

Klasfoto Sara - 3de leerjaar (CE2)

Naar jaarlijkse gewoonte (zie 2006 en 2007) hieronder de klasfoto van Sara in het 3de leerjaar (CE2) in Saint-Hilaire, Faa'a met juf Raita (zie eerste schooldag).

Klasfoto Sara CE2

Saint-Nicolas aka Sinterklaas

Hoewel "Sinterklaas" (Nicolaas van Myra) als kinderfeest ongekend is in Tahiti, hebben we toch 'iets' gedaan voor Sara en Roos op deze 6de december.

Sinterklaas 2008 in Tahiti

De lieve Sint heeft veel chocolade en nieuwe sandalen gebracht, een speel-keuken voor Roos en een Nintendo DS spelletje voor Sara.

De meeste andere cadeautjes heeft hij in België gelaten, zo weten de grootouders ons te zeggen... Dat is dus voor binnen een week of 2.

Familiefoto

Ottenbourg familie

Nieuwe Lost 5 Trailer

Stoom afblazen

Na een vermoeiende rotatie (Papeete->Los Angeles->Parijs->Tienen->Parijs->Los Angeles) met heel wat problemen (verzekeringspapieren vliegtuig die vervallen waren, technisch probleem ivm navigatie (FMGEC1), vertraging van 3u, re-routing, ontevreden passagiers,...), was het in L.A. tijd voor een aperitief (en uiteindelijk pizza) op mijn kamer.

Kwestie van even wat stoom af te blazen...

Groundspeed van 655Kts

Een nieuw "persoonlijk" record vandaag over Canada (50N 065W) tijdens een vlucht van L.A. naar Parijs (KLAX->LFPG)!

'k Heb wel wat geholpen in vergelijking met vorige keer, door tijdelijk wat te versnellen naar 0.84 Mach. Dit samen met de rugwind maakt een grondsnelheid van 655Kts (ongeveer 1230km/u)

Zou ik nu opgenomen worden in de "The highest groundspeed per type caught on camera"-site? ;-)