Juni 2008

Blog in top 100 van meest invloedrijke Vlaamse blogs

MetaTale widgetMet 18 op 25 struikelt deze blog zowaar de Metatale Top 100 in van de "meest invloedrijke Vlaamse weblogs".
Leuk! ;-)

Lees meer op "MetaTale analyseert de Vlaamse blogosfeer".

UPDATE: Of toch weer net niet... Zijn we er alweer uitgetuimeld? Half puntje te kort, jongens van Metatale?!

Start van de winter

Vorige week startte hier officieel de winter...
Het is er inderdaad wat "frisser" op geworden de laatste dagen. Ttz. 28-30°C overdag, wat wind, 22-24°C 's nachts.... 's Morgen een pulleke dus en 's nachts een donsdeken! ;-)

Hier nog een interessante site (Gaisma) over gemiddelde waardes tussen Brussel en Punaauia wat betreft de "zon". Zoals je kan zien is er, in vergelijking met België, in Tahiti weinig verschil tussen winter en zomer wat betreft zonsopgang en zonsondergang, wat betreft aantal uren zon per maand, edm.


Ook interessant is deze grafiek waaruit duidelijk blijkt dat de zon bij ons opkomt in het oosten en dan 's middags over het noorden (!) gaat (hoog) en ondergaat in het westen.
Er is in Tahiti ook weinig verschil tussen de verschillende seizoenen mbt het traject dat de zon telkens maakt (zonsopgang tot ondergang). De zon staat meestal wel hoger in het zenith bij ons (op de middag).

Websites maken in Tahiti

17S149W logoSinds enkele dagen ben ik nu ook (officieel) zelfstandige in Tahiti onder de naam 17S149W!

17S149W staat voor de georgafische coordinaten van Tahiti nl. 17° Zuiderbreedte en 149° Westerlengte.
Het kind moet een naam (en een logo) hebben natuurlijk... ;-)

De eerste (kleinere) projecten (Royal Tikehau en Zen Nature) zijn al afgewerkt en online, het grotere werk (nl. gemeente Punaauia) is getekend!

Drie jaar geleden...

Al 3 jaar gezagvoerder... al 2500u "links" als captain op A340 bij ATN.

BobAirlines

Waar blijven ze het toch vandaan halen ;-))

Kinderen het huis uit

Een week voor dat we "op vakantie naar België" vertrekken wilde Roos nog eens blijven spelen en slapen bij haar lievelings tati Juju (onthaalmoeder van de creche). Dezelfde als toen we naar Sydney geweest zijn voor The Police.

Zoals je kan zien hebben ze haar daar goed bezig gehouden o.a. op de speeltuin aan RIMaP-P (Régiment d'Infanterie de Marine du Pacifique (Polynésie)) in Arue.

Sara zat op een verjaardagsfeestje en kon daar ook blijven slapen en dus hadden Kristel en ik het huis voor ons alleen... Eindelijk! ;-)

Eerste vlucht

Dit is wat de collega's allemaal uitsteken als er iemand zijn eerste vlucht doet ;-)

[dailymotion id=xhg3l&related=1

ESA zoekt astronauten

"No Guts, No Glory" zei destijds een instructeur bij Sabena altijd.

En vermits ze astronauten zoeken (wetenschappers en piloten) bij de ESA, heb ik mijn CV maar opgestuurd.
Ge weet nooit dat ik ooit eens naar de maan kan!

UPDATE (24/06/2008): 253 Belgen willen astronaut worden en Applicants from all ESA Member States to become a European astronaut

The Police op TW Classic

Na de annulatie van het 2de concert van The Police in België, moest en zou het mij deze keer wel lukken op TW Classic.
Speciaal een vlucht naar Parijs aangevraagd zodat ik op 7 juni in België was. De dag erna vlogen we al terug naar Los Angeles... het zou dus een zware dag worden vandaag (King Of Pain).
Kristel (Every Little Thing She Does Is Magic) kon er deze keer helaas niet bij zijn (So Lonely), in tegenstelling tot onze uitstap naar Sydney.

Walter (Man In A Suitcase) had voor VIP-tickets (Spirits In A Material World) gezorgd waardoor ik er zeker van was om een geweldig optreden te zien (Walking On The Moon). Eindelijk!

Tegen 15u30 konden we al genieten van een zeer geslaagd optreden van één van de beste Belgische rockbands: The Scabs
Zij spelen trouwens nog 2 (bijna exclusieve) concerts deze zomer, waaronder op Suikerrock (Synchronicity)!

The Scabs

Na een voorgerecht en de hoofdschotel aan het wandelbuffet was het de beurt aan Iggy & The Stooges (Demolition Man). Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken want het was verschrikkelijk slecht (Don't Stand So Close To me).

Na het dessert was het dan zover (Bring On The Night)... het langverwachtte optreden van The Police!
Gelukkig waren we net op tijd een goeie plaats gaan kiezen vlak voor het podium, want Sting, Stewart Copeland en Andy Summers gingen een kwartier te vroeg van start (When The World Is Running Down, You Make The Best Of What's Still Around)!

The Police

Het optreden zelf kwam wat traag op gang (Tea In The Sahara), Sting had gelukkig geen stemproblemen deze keer (Canary In A Coalmine), maar met de geweldige klassiekers (Roxanne, Can't Stand Losing You en Every Breath You Take) maken ze mijn avond meer dan geslaagd!

The Police

Drie keer zijn ze moeten terugkomen (Next To You) van mij... ;-)

The Police

Merci nogmaals Walter voor de uitnodiging (Message In A Bottle), het was de moeite!

Zou ik nu nog proberen (Walking In Your Footsteps) om ze tijdens hun laatste optreden in New York te zien op 7 augustus in Madison Square Garden (The Bed's Too Big Without You)?

Dedoodoodoo Dedaadaadaa...

Orde!

Zo ziet de bureau eruit van de Air Tahiti Nui Station Manager in Los Angeles!

Gebrek aan organisatie, te veel werk of plaatsgebrek?

Schoolfeest (Kermesse) Saint-Hilaire

Net zoals vorig jaar wordt het (bijna) einde van het schooljaar gevierd met een schoolfeest ("kermesse").
Alle klassen geven een (lokaal) dansje ten beste. De ouders en vrienden zijn uitgenodigd om te komen kijken en een hapje en drankje mee te pikken... ten voordele van de schoolwerking.

Wat sfeerbeelden van een ochtend lokale kermis:

Ann loopt de marathon van San Diego uit voor het goede doel!

Ann Ongena, aka de bloggende moeder en marathon mom, heeft vandaag De San Diego Rock'n Roll Maratahon uitgelopen!

Haar tijd doet er niet veel toe. Veel belangrijker is het feit dat ze deze uitzonderlijke uitdaging is aangegaan om geld in te zamelen voor het goede doel: Het Team In Training-team haalde 112.168USD op ten voordele van onderzoek naar bloedkankers zoals Leukemie, Lymphomen, de ziekte van Hodgkin en Myeloom of beter gekend als de ziekte van Kahler.
Ann liep o.a. ten voordele van onze vrienden uit Kumtich (Britt Gezel) en bracht 3.615USD bijeen!

De hele weg voelde ik me een kampioen, ik heb genoten van iedere stap, Bert en de kinderen hebben me zo goed en zo kwaad als kon gevolgd en hebben me ettelijke keren blij verrast aan de kant tussen de onophoudelijke massa schreeuwend publiek. Na de finish was ik de gelukkigste vrouw op aarde, ik heb de finish gehaald zonder pijn en afzien, ik heb door de geldinzameling ontzettend veel mensen kunnen helpen en ik kon nog gewoon mama zijn na een looptocht van 42 kilometer.

Deze hele actie van trainen, geld inzamelen en in een lange afstandsrace deelnemen heeft me veel bijgeleerd. Niet alleen ben ik mezelf letterlijk tegengekomen en heb ik mezelf beter leren kennen, ook in het leven zelf heeft het me weer veel wijsheid bijgebracht. Ik besef meer dan ooit dat er moet genoten worden van iedere dag die ons gegeven is, dat we voor onszelf en ons gezondheid moeten zorgen en dat daar tijd voor vrijmaken geen verloren tijd is en enkel maar ten goede komt van het hele gezin. Dat wie niets nieuws uitprobeerd of onderneemt, wie niet durft en risico's neemt, ook niets beleefd. Het leven is te kort om op blaren te blijven zitten en we zijn nooit te oud voor uitdagingen.

Proficiat Ann voor deze prestatie!
(Spijtig dat we er niet bij konden zijn om u aan te moedigen)