Februari 2008

Internet tijdelijk nog tragerComme chaque année 2 fois par an, en mars et en septembre, les interférences solaires génèreront des perturbations dans les transmissions satellites (Télévision, Internet, téléphonie…) de Polynésie Française.
Nous vous informons que des interférences solaires entraîneront des perturbations dans les services Internet à l’International durant les mois de février et mars.

Life is short, play hard!

Dit is wat er meestal gebeurt in de auto rond de middag, nadat we Roos terug zijn gaan afhalen in de creche... Zzzzzzz...

Twee uur later echter, staat ze er weer... voor 200% ;-)

Postjes verdelen

Waar het in de politiek uiteindelijk alleen maar op neerkomt, is niet anders in België dan in Tahiti: postjes.
Al de rest is rook... Wat men u ook moge wijsmaken.

26 Beach Cafe

Roos bezig houden op restaurant is altijd een opgave, maar in Beach Café 26 (Washington Blvd, Marina Del Rey, Venice) hebben ze daar iets op gevonden: de kinderen krijgen wasco-kleurtjes en kunnen naar hartelust tekenen en kleuren aan tafel.

En lekkere salades hebben ze daar ook... da's natuurlijk de reden waarom wij er regelmatig gaan! ;-)

LAX-JFK-LAX

Vandaag weer een lange dag: Los Angeles -> New York -> Los Angeles.

Opstijgen op runway 25R in KLAX via de LOOP 4 vertrekroute (SID)

Bocht naar links, via San Pedro (vlak over ons hotel, zie hieronder) richting Las Vegas.

Vluchttijd van 4u30 met amper 14 passagiers (!)... Geen volk aan boord, maar wel in de lucht...

Tijdens de nadering vliegen we via KLGA en Manhattan, ten zuiden van KJFK...

... voor een ILS-approach op de landingsbaan RWY 31R.

De zon gaat al onder, maar wij moeten nog eerst terugvliegen. Vluchttijd van 5u30 met 60 passagiers... 't Is duidelijk 'laagseizoen'... Of is er meer aan de hand?!

Saint-Valentin

Wat doe je als enkele bemanningsleden zelf voorstellen om op 14 februari op je kinderen te letten in Los Angeles....?!

Juist... Kristel organiseerde daarop een (verrassings)tête-à-tête in een Italiaans restaurant.

Skiën in Big Bear (LA)

Gisteren aangekomen in Los Angeles. Het is een week schoolvakantie in Tahiti dus profiteren we ervan om iedereen mee op vlucht te nemen voor enkele uitstappen.

Vandaag zouden we een dagje gaan skiën in Snow Summit Big Bear, het familie-vriendelijke ski-oord vlakbij Los Angeles.
Deze ochtend dus om 5u opgestaan en om 6u waren we al het hotel (Double Tree San Pedro) uit. Na een ontbijtje onderweg, waren we om 9u ter plaatse. Leuke omgeving, lekker weertje (10-15°C), voldoende sneeuw, weinig volk op de pistes, organisatie op z'n Amerikaans, parking kortbij,...

Sara kon vrijwel onmiddellijk in de ski-school (Little Bear School) beginnen (van 10u tot 12u). Al snel bleek haar groep goed te vorderen waardoor ze op de liften konden (lift 4) en alleen van de beginnerspiste konden afdalen!

Roos vond het ook allemaal geweldig, en wilde niets anders dan haar zus achterna... We hebben haar dan maar een uurtje 'privé-les' gegeven, maar dat is niet zo goed meegevallen.

Na de middag hebben we dan even alleen kunnen 'skiën' met Roos, en nadien met Sara (als Roos haar middagdutje doen was met mama in de auto).

Rond 15u begon Sara wat koud te krijgen en was het tijd om in te pakken en terug te vertrekken. Tegen 19u waren we terug in 't hotel, en daarna snel in bed ;-)

Al bij al dus een hele leuke, maar vermoeiende, (dag)uitstap! Voor herhaling vatbaar.
Alleen spijtig dat er geen kinderopvang was zodat Kristel en ik ook even samen de latten opkonden...

Verkiezingskoorts (deel 2)

De 2de ronde van de Territoriale verkiezingen zijn vlot en zonder incidenten verlopen. Van 8 tot 18u kon er gisteren gestemd worden en om 22u waren alle stemmen al geteld!

Het eindresultaat (ZIP) ligt in de lijn van de eerste ronde (2 weken geleden):

Net geen meerderheid voor de burgemeester van Bora Bora, Gaston Tong Sang (helaas), waardoor er een coalitie zal moeten aangegaan worden. Logischerwijs zouden beide autonomistische groeperingen (To Tatou Ai'a en Tahoeraa Huiraatira) moeten samengaan, maar in Tahiti is op politiek vlak alles mogelijk...
Afwachten dus.

Volgende afspraak: 21 februari e.k. de eerste zitting van het nieuwe parlement.

Het Chinese jaar van de Rat

Gezien de grote gemeenschap van Chinezen in Tahiti, wordt het Chinese Nieuwjaar hier dan ook elk jaar opnieuw (2005-2006-2007) uitgebreid gevierd.
Er zijn heel wat (religieuze) feestelijkheden met dans en op school dragen de kinderen die dag allemaal een Chinese outfit!

Roos in Chinees pakje Sara in Chinese outfit

Dit jaar staat het Chinese jaar in het teken van de 'Rat'.
De rat is het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.
Het Jaar van de Rat is volgens de Chinese astrologie een geluksjaar, vooral omdat dit jaar met het uitzonderlijk fortuinlijke nummer 8 van 2008 samenvalt.

Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren (ook 1972!): charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel, welbespraakt maar ook huichelachtig, laf, opportunistisch, verkwistend en op eigen materieel gewin uit.
Ratten zijn in bepaalde landen een symbool van geluk en voorspoed doordat ze zich aan veel omstandigheden kunnen aanpassen. Ratten zijn slim, vooral waar het hun eigen overleving betreft.
Uitgekookte types met leiderscapaciteiten, die weten hoe ze ergens munt uit kunnen slaan.

Linkdump

Met de mannen op stap in Tienen

Enkele dagen in België, dus was het gisterenavond afspraak met de 4 Musketiers in de Patria voor Vetten Dinsdag.

Dat sigaartje had ik nog te goed van oudejaarsavond ;-)

Marathon voor het goede doel

Na Geert, gaat mede-blogster Ann Ongena (Los Angeles) en moeder van 5 gezonde kinderen, de ultieme uitdaging aan: een marathon uitlopen én dat voor het goede doel!

Met Britt Gezel (vrienden uit Kumtich) in gedachten, zal Ann de San Diego Rock'n Roll full marathon lopen op 1 juni 2008 ten voordele van onderzoek naar bloedkankers zoals Leukemie, Lymphomen, de ziekte van Hodgkin en Myeloom of beter gekend als de ziekte van Kahler.

Ze moet een minimumbedrag van 3000USD ophalen en iedereen kan een gift doen via www.active.com/donate/tntgla/ann.

Wij doen mee en hebben ons steentje alvast bijgedragen!
Succes Ann! En (hopelijk) tot in San Diego op 1 juni!

Onderzeese kabelbreuk

Vermits we (eindelijk) high-speed internet gaan krijgen in Tahiti vanaf 2009/2010 dankzij een optische glasvezel verbinding naar Hawaii, probeer ik dit een beetje te volgen.

Enkele dagen geleden bracht het anker van een schip schade toe aan 2 belangijke onderzeese kabels in het Midden-Oosten (Alexandria) waardoor het internet- en communicatieverkeer met en in Azië met 75% werd gereduceerd! Maar liefst 75 miljoen mensen en bedrijven hadden (en hebben) hierdoor te kampen met verbindingsproblemen en economische schade.

The Guardian publiceerde naar aanleiding hiervan een interessant kaart met alle onderzeese glasvezel bekabeling en de zwakke punten van het netwerk!

Klik voor groter

(Dank aan Inferis voor de tip)

Filmavond op school Sara

Sara en Zoë

Blog 3 jaar oud/jong

Maeva - Bienvenu - Welkom, was onze eerste blog-posting 3 jaar geleden.

Vermits we sinds 1 december 2004 aan de andere kant van de wereld wonen, leek het mij wel een leuk idee om een 'online dagboek' te beginnen zodat familie en vrienden ons op de voet kunnen volgen!

Diezelfde dag volgde nog een posting over de nieuwe school van Sara (toen was ze amper 4 jaar!) en het Tahitiaanse bier.

Intussen zijn we 566 postings verder (gemiddelde van 15 posts per maand) en halen we wekelijks 1000 unieke bezoekers, 1500 pageviews en 350 "vast klanten" (mensen die regelmatig eens komen kijken)! Bedankt hiervoor en laat van u horen!