Oktober 2007

Mini Mindy

Free Souffriau, de actrice die de rol van de populaire superheldin Mega Mindy van Studio 100 vertolkt, en Miguel Wiels verwachten hun eerste kindje
(Lees: Free Souffriau (Mega Mindy) is zwanger)

Ik dacht dat Mieke Fonkel met Toby was?!?

Roos zal NIET blij zijn als ze dit (ooit) te weten komt! ;-)

Hawaiki Nui 2007

Het "outrigger canoe" of "pirogue" varen (Va'a in 't Tahitiaans) is zowat de nationale sport hier in Tahiti met meer dan 5200 officiële beoefenaars. De "pirogue polynésienne" is meer dan waarschijnlijk de oudste roeisport ter wereld. Heel de Stille Zuidzee werd destijds op deze manier 'ontdekt' en bewoond...

Eén enkele vlotter met arm (balancier - ama) dient om de boot te stabiliseren, want er wordt gevaren in open zee! Een typische bemanning bestaat uit 6 roeiers, maar het kan ook individueel.

Hawaiki Nui 2007

De meest mythische wedstrijd is de jaarlijkse "Hawaiki Nui", eind oktober (voor het eerst georganiseerd in 1992)!
Meer dan 2500 roeiers en honderden pirogues leggen een afstand af in open zee van meer dan 100km op 3 dagen tijd! Een ware fysieke uitdaging.
De wedstrijd duurt 3 dagen en gaat van Huahine naar Raiatea (45km), vervolgens naar Tahaa (28km) en tenslotte tijdens de laatste meest spectaculaire dag van Tahaa naar Bora Bora (58km).
Duizenden toeschouwers en toeristen volgen (letterlijk!) de wedstrijd en de pirogues met andere (motor)boten, of bij aankomst op het strand. Een waar feest!
Hopelijk kunnen we er volgend jaar ook eens naartoe...

Hawaiki Nui 2007

Voor het eerst in de geschiedenis van deze wedstrijd wint het Shell va'a team voor de 3de keer op rij in een tijd van 9 uur en 50 minuten

Hawaiki Nui 2007

BTW: Er is zelfs een Belgische Va'a-club, Northsea Outrigger Canoe Club, in Knokke.
Wanneer komt de eerste Belgische delegatie meedoen aan de Hawaiki Nui?
Een volgende uitdaging voor onze Geert Gitaar misschien, die nu een vrouwelijke bobslee-ploeg op poten zet voor de Olympische winterspelen van 2010 in Vancouver.

Rangiroa

Na ons blitz-bezoekje aan Sydney (en aan Anne en Filip), hadden we na aankomst in Tahiti (middernacht) amper enkele uurtjes de tijd om uit te pakken en terug in te pakken!
Om 8u al vertrokken we namelijk met z'n zessen met een Air Tahiti-vlucht naar Rangiroa, het grootste atol van de Tuamotu eilanden, op een uur vliegen ten noord-oosten van Tahiti.

Na aankomst werden we opgehaald met een busje en netjes afgezet in het Novotel Rangiroa Lagoon Resort. Twee bungalows aan het water (lagoon) waren voor 2 nachten van ons.

Het leven kan hard zijn...

Wat echter helaas ontbrak was een echt (zand)strand en/of een zwembad, zodat de kinderen zich wat konden uitleven... maar niet getreurd: enkele uitstappen (boottocht, bezoek aan parelboerderij,...) en wat spelen op en met stukken koraalrif, maakten dat deze uitstap weer veel te snel voorbij was...

De 3de dag was het normaal gezien 's morgens inpakken en wegwezen, maar dankzij een vertraging van 5uur van onze Air Tahiti-vlucht (wegens technische problemen), waren we uiteindelijk pas rond 19u terug thuis...

Net genoeg tijd dus om 3uur later weer te vertrekken, ditmaal richting Los Angeles!
Het leven kan ECHT hard zijn...

Blog-meet in Sydney

We hadden eerder al eens afgesproken met andere expat-bloggers (Ann en Bert in Los Angeles en Ilse en Marcus uit LA maar in New York), maar ditmaal was het de beurt aan Anne en Filip in Sydney.
Oma en opa, nog steeds op vakantie in Tahiti, konden even op de kinderen letten waardoor Kristel met mij mee kon naar Sydney voor 2 nachten.

Op de agenda: wat uitrusten, wandelen, shoppen en op bezoek bij de familie Vanbeylen-Holemans (Filip, Anne, Rune, Luna en Senne) uit het Leuvense, maar sinds maart van dit jaar voor minstens 2 jaar in Australië (dankzij Alcatel-Lucent).

Anne Holemans en Filip Vanbeylen

Het was een aangenaam kennismaken met de vogels, (spring)muizen, buideldieren en ratten van St Ives... ;-)
Maar natuurlijk kwamen we voor een leuke babbel en een goei pint!

Volgende afspraak met Filip en Anne hopelijk voor The Police in Sydney op 24/01/2008!?

Bye bye flightcase

Na meer dan 9 jaar dienst (Sabena Long Haul en nadien 5 jaar bij Air Tahiti Nui) en ettelijk wat uren (6000u) in de lucht, heb ik dan toch beslist om mijn oude Sabena-flightcase in te ruilen voor een nieuwer, moderner Delsey-model (met wieltjes!)...

Sabena Flightcase

Delsey Flightcase

Soirée sympa

Gisterenavond, terwijl oma en opa op Sara en Roos babysitten, leuke avond gehad met enkele vrienden en vrienden-van-vrienden...
Eric Bucciarelli, instructeur op kleinere toestellen en amateur-kok, nodigde uit!

British Airways reclame

Pam Ann (what's in a name!) wil hostess worden bij British Airways...

http://www.video-loader.com/pamann/full_feature.swf

Meer op www.britishairwaysandpamann.com.

Levering eerste Airbus A380 aan SIA

Vandaag werd geschiedenis geschreven... De allereerste Airbus A380, het grootste vliegtuig in de geschiedenis van de luchtvaart, werd zonet officieel geleverd aan Singapore Airlines (SIA) tijdens een ceremonie in Toulouse.

De eerste commerciële vlucht van de A380 zal pas plaatsvinden op 25 oktober van Singapore naar Sydney. Tickets voor deze unieke vlucht werden o.a. verkocht via eBay en je kan er nog steeds winnen via Radio Donna.

De A380 biedt standaard echter plaats aan 525 passagiers en kan zelfs uitgebreid worden tot 853.
Hieronder de cabines van de Singapore Airlines A380!

Miracle in the Andes

Het is vandaag exact 35 jaar geleden dat een Fokker F27 (Uruguayan Air Force Flight 571) met 45 passagiers op weg naar Chili neerstortte in het Andes-gebergte.

Van de 45 inzittenden overleefden er uiteindelijk 16 de ramp, die bekend is geworden door de boeken en verfilmingen (film Alive uit 1993) van de verhalen van de overlevenden.

Gedurende 72 dagen moesten zij zien te overleven in de ijskoude omgeving, zonder medisch verzorging of eten. Uiteindelijk moesten ze zelfs het vlees van de overledenen eten om in leven te blijven.

Verjaardagsfeestjes voor Roos

Gisteren nog een verjaardagsfeestje in de creche...

...vandaag bij ons thuis!

Aan iedereen (mama & papa, Sara, oma & opa, moeke & vake, meter Katja, peter Walter, tante Griet en ome Wim) nogmaals bedankt voor de leuke cadeautjes, centjes en kaartjes!

Linkdump

Intussen zijn we al terug in Tahiti...

Pierre in Tahiti op vlucht

Moorea Temae luchthaven

The Police 9/10 geannuleerd/annulé

Hier sta je dan...

In februari nog dolblij dat The Police terug samen is, in april nog in extremis tickets kunnen vastkrijgen voor het 2de concert in het sportpaleis van Antwerpen, maanden voorbereidingen en afspraken (o.a. ouders die naar Tahiti komen om te babysitten op de kinderen) en een reis van 18000km of 24u (enkele reis!) ten spijt:

Zanger Sting kampt met zware stemproblemen. Daardoor worden zowel het concert van vandaag in Antwerpen als ook dat van morgen in het Duitse Mannheim geannuleerd.

De ontgoocheling is groot. Shit, waarom net nu?!

Sting / The Police

De ganse wereld rondgereisd (48u in totaal) om net 24u in België te zijn voor het concert... langer kunnen we zelfs niet eens blijven... We zijn al bijna op terugweg naar Tahiti...

The Police op Suikerrock anders volgens jaar?!? Please.

Walvissenjacht

Oma en Opa zijn enkele dagen geleden aangekomen in Tahiti, en na een "vrijdag"-schooldag, stond er deze voormiddag al een eerste uitstap-op-zee op het programma nl. gaan kijken/zoeken naar de walvissen (les baleines) die rondhangen in de buurt van Tahiti.

Uiteindelijk en na heel lang 'zoeken' hebben we toch enkele dolfijnen gezien...

...maar van walvissen (voorlopig) nog geen sprake.

Investeren in Tahiti: Legends Resort (Moorea)

TIP: Voor mensen die in een buitenverblijf(je) wensen te investeren in Moorea/Tahiti...

Le Legends resort à Moorea: un nouveau concept de villas de tourisme prévu pour 2008

(Tahitipresse) - Acheter sa villa à Moorea et la louer 47 semaines par an, c'est le système du "fractionnal ownership", un concept novateur en Polynésie que proposera bientôt le "Legends Resort". Cette résidence hôtelière, encore en chantier, constituée de 50 villas construites à flanc de montagne près du golf de Moorea (îles du Vent) sur la côte Ouest de l'île, verra le jour à la mi-2008.

Les villas, en pierre et bois exotique, et dont la construction a débuté en mai 2007, ont été dessinées par l'architecte Pierre Lacombe. L'ensemble se compose de 15 villas d'une surface de 165 m², et d'un deck de 65m², ainsi que de 35 villas de 105 m² qui pourront accueillir entre 4 et 5 personnes. Toutes les maisons disposeront de leur jacuzzi privatif, sur une terrasse avec vue sur le lagon ou sur la montagne.

Activités de loisirs et de détente

Chaque propriétaire d'une résidence hôtelière Legends Resort disposera de sa villa 5 semaines par an, et touchera 70% des revenus locatifs. Les 30% restant iront au groupe hôtelier Legends Resort, le propriétaire des infrastructures d'accueil, qui prendra en charge l'entretien de la villa, de la résidence, et des espaces verts.

Le Legends Resort proposera des activités de loisirs et de détente, comme un véritable complexe de vacances: un tennis, un spa, une promenade à 200 mètres au-dessus du lagon, ou encore l'accès au motu situé en contrebas des villas.

Le prix moyen d'une villa s'établit à environ 40 millions Fcfp (333 000 euros environ). Elles seront vendues tout équipées, avec mobilier complet, objets de décoration, et vaisselle. Quant aux prix à la location, ils s'échelonneront de 175 000 Fcfp (1 467 euros) à 320 000 Fcfp (2 682 euros) à la semaine pour la plus luxueuse, mais les villas pourront également se louer à la nuitée.

Le Legends Resort a obtenu une classification provisoire de quatre étoiles par le ministère du tourisme. L'ouverture du complexe est prévue pour juillet 2008.

Meer info: www.legendsresort.fr

Vertrekkensklaar

7u 's morgens: Sara naar 't school, Roos naar de creche...

Vertrekkensklaar

Beide vertrekkensklaar met de nodige boekentassen en zakken...;-)