September 2007

Roos: The Explorer - l'Exploratrice

Na "Wittekop" en "Smurf" noemen we Roos sinds kort ook "l'Exploratrice", naar analogie met Dora The Explorer (Dora l'Exploratrice in 't Frans).

Roos is ook steeds op onderzoek uit! Ze heeft van niemand schrik, geen bang om ergens af te vallen, stoelen dienen toch om op te klauteren, water dient om mee te spelen, het huis is veel te klein, ze moet steeds haar grenzen kunnen verleggen... Ge kunt ze geen 5 seconden alleen laten...
Wij houden dus zeer regelmatig ons hart vast.

Haar kamer is intussen ook al ingekleed in het Dora-thema en het aapje Babouche (Boots in de Engelse versie) is haar beste vriend. ;-)

New York - Papeete

Bezoek aan Washington DC

De voorbije dagen zat ik met 3 collega's van de bemanning in Washington DC. We zaten 5 dagen in New York en profiteerden van de gelegenheid om de Amerikaanse hoofdstad eens te gaan verkennen.

Zondagochtend met de eerste Amtrak-trein (6u45) vanuit Penn Station...

Penn Station NYC

... naar Union Station in Washington DC. Traject van ongeveer 3u.

Union Station Washington DC

Van daaruit ging het dan met de Old Town Trolley Tour bus langs alle musea en monumenten (White House, Capitol, Washington Monument) tot in Georgetown voor wat shopping en middageten.
Nadien genoten we al wandelend wat van het mooie weer en de omgeving.

's Avonds hadden we een muziekconcert van Genesis voorzien ("Turn It On Again" tour), toevallig gevonden op internet en in extremis nog tickets gevonden via eBay.
Door een probleem met de stroom begon het concert met een uur vertraging, maar als één van de bijna 18000 concertgangers bleef ik na 2u30 toch wat op mijn honger zitten... de show was af, maar muzikaal miste ik de grote hits (hier voor setlist en review).

Maandag zouden we dan wat rondwandelen en musea bezoeken o.a. The White House Visitor Center, The National Archives (met o.a. de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring) en het National Air and Space Museum en tenslotte het mooie Capitool.

Conclusie: Washington DC is een fantastisch interessante en culturele stad!
Absoluut de moeite!

Air Tahiti Nui Safety Demonstratie

Salma Hayek bevalt van dochter

De actrice van Mexicaanse origine Salma Hayek, laatst nog zwanger op onze vlucht, is bevallen van een dochter (Valentina Mexican Pinault).

Twee keer verjaardag vieren

Dankzij de vlucht Tokyo-Papeete (11u vlucht) en het kruisen van de datumgrens (dateline) in omgekeerde richting, heb ik gisteren 2 keer mijn verjaardag kunnen vieren!

Een eerste keer met de bemanning (aan tafel) in Tokyo (op de vooravond) en daarna op de dag van ons vertrek (17/09/2007 om 12u00) zelf.

Een tweede keer bij aankomst (17/09/2007 's morgens om 4u) thuis met de familie in Tahiti, en dat tot 's avonds in... ge raadt het nooit... een Japans restaurant (op place To'ata)! ;-)

Mijn verjaardag heeft dus 43u geduurd (24u etmaal + 11u vlucht + 8u tijdsverschil met Tahiti)! Berekening op andere manier (in lokale tijden): opgestegen om 12u + 11u vlucht + 20u resterende dag in Tahiti (van 's morgens 4u tot middernacht).

Wie zei er weer dat dagen te kort waren...?

Grasmaaier robot

Na de stofzuiger- en mopper-robot van iRobot, kan je vanaf februari 2008 een automatische grasmachine (Automower) verwachten van Husqvarna.

Husqvarna Auto Mower

De Solar- en Auto Mower van Husqvarna zijn de meest gebruiksvriendelijke gazonmaaiers ter wereld. De Solar Mower krijgt zijn energie van de zon en de Auto Mower vindt zelf de weg naar een laadstation wanneer hij opgeladen moet worden. Deze producten verzorgen het maaien van uw gazon automatisch, helemaal zelf.

Prijs zou rond de 2000,00EUR liggen...

Kiva.org

Meer dan 11 miljoen dollar aan micro-leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden werden er al door Kiva.org uitgeschreven sinds haar oprichting iets meer dan 2 jaar geleden!

"The best success stories of the charitable web"

Meer dan 110.000 mensen leenden al geld via Kiva. Ook onze eerste ervaring met Kiva is positief en onze micro-lening werd perfect terugbetaald binnen de vooropgestelde termijn. We gaan dit nu opnieuw "uitlenen" aan Mary Igbinomwanhia.

Google Moon

Na Google Earth kan je via Google Moon nu ook (een deel van) het maan-oppervlak bekijken!

Daarenboven looft Google 30 miljoen dollar uit aan diegene die er als eerste in slaagt om een robot op de maan te doen landen en daarbij in staat is om zich minstens 500 meter te verplaatsen en videobeelden naar de aarde terug te sturen.
Een prijs van 5 miljoen dollar gaat naar het voertuig dat enkel gegevens doorstuurt maar zich niet kan verplaatsen.
Er is ook een bonus van 5 miljoen dollar als er voertuigen van vorige maanmissies worden gefilmd, ijs of water wordt ontdekt. De prijs is geldig tot 31 december 2012, verklaart Google die hoopt dat hiermee de interesse voor wiskunde en ingenieursstudies bij jongeren wordt gewekt.

Zie googlelunarxprize.org

Deze wedstrijd kadert (volgens Google) in de traditie van de luchtvaart. Zo motiveerde een prijs van 25.000 dollar Charles Lindbergh in 1927 om de eerste succesvolle transatlantische vlucht te maken met de "Spirit of St. Louis".

U leest het goed... 1927, amper 80 jaar of één generatie geleden!! Tegenwoordig vliegen we met z'n allen de wereld rond alsof het niks is... Stof tot nadenken. Ik voorspel dat onze kinderen nog in de ruimte zullen vliegen!

Ovulatieverlof voor vliegend personeel KLM

Stewardessen en piloten van de KLM kunnen officieel 'vrij' krijgen om thuis een kind te verwekken. De regeling moet vliegende KLM'ers die lang van huis zijn in staat stellen om hun partner te bevruchten. Hoewel de regeling onder KLM-vliegers en stewardessen een hoop bijnamen heeft, gaat de maatregel formeel door het leven als 'ovulatieverlof'.

De Telegraaf pakte er gisteren mee uit en dit werd vandaag ook opgepikt door de Vlaamse pers (Het Belang van Limburg, De Morgen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad).

Het lijkt ook of vruchtbaarheidsproblemen in de luchtvaart iets vaker voorkomen. "Komt het door de stress, het onregelmatige leven, de lucht in een vliegtuig? Dat is niet duidelijk".

Onderbrekingen

Dit krijg je dan door geen internet via optische glasvezelkabel te hebben in Tahiti...
Mana solaire

Linkdump

Enkele interessante artikels over de luchtvaart op Popular Mechanics:

Hieronder nog een foto van mijn copiloot (Moana Prat) in de Airbus A340 tijdens onze laatste nachtvlucht, ergens tussen Tokyo en Papeete op FL370 (ongeveer 12km hoogte)!

Moana Prat in A340

Verjaardagsfeestje Sara

Ze was al van 's morgens zenuwachtig want vandaag was het "haar" verjaardagsfeestje.

Om 14u was het dan zover... de eerste vriendjes en vriendinnekes kwamen toe. In totaal waren ze met elf (7 meisjes en 4 jongens)!

Na een eerste kennismaking en een inloop-fase was het (al) tijd voor het zwem-uurtje.

Vervolgens was het tijd voor de cadeautjes en de verjaardagstaart.

Ook Roosje werd niet vergeten en kreeg ook een 'baby-step' cadeau van mama en papa.

Tegen het einde van de namiddag werd er terug wat gespeeld op de parking...

... maar al snel was het 17u en kwamen de ouders iedereen halen.
Hieronder nog een foto van de "dames" ;-)


(vlnr: Mehiti, Sara, Zoë, Héloise, Lucie, Tekiani en Agathe)

"Bedankt nog aan iedereen om te komen en naturlijk ook voor de vele, leuke cadeautjes. Bedankt ook aan de familie in België (Oma & Opa, Moeke & Vake, Tati, Wim & Annick) om aan mij te denken met postkaartjes, de ecards, gelukwensen en cadeau's!", dixit Sara.

Twee copiloten (OPL) gezocht bij Air Tahiti Nui

OPL Air Tahiti Nui

Tokyo

't Was lang geleden maar de voorbije dagen zaten we in Narita, Tokyo, Japan.

Zoals steeds gaat het van de Flyers Lounge, via Hero's Grill House naar de Jet Lag Club... ditmaal met de collega's Moana 'MOP' Prat, Agnes 'ACH' Chantre en mezelf.

Flyers Lounge

Hero's Grill

Jet Lag Club

Het geleid bezoek aan de Fish Market in Tokyo centrum zal voor een andere keer zijn... dankzij de grillige tyfoon Man-Yi beslisten we de uitstap uit te stellen.
Uitstel is echter geen uitstel!

Airbus A380 tests

Vliegen is en blijft het veiligste manier van zich verplaatsen. Dat 'verdien' je niet zomaar natuurlijk...
Al tijdens de test-fase van elk nieuw vliegtuigmodel moet de constructeur kunnen "bewijzen" dat er voldaan wordt aan bepaalde minimum vereisten!

Hieronder enkele interesse filmpjes van en over het testen van het nieuwe Airbus A380 toestel:

Stress-test van het toestel in extreme omstandigheden en temperaturen

Evacuatie van passagiers (873 mensen in 77 seconden)

Testen van de remmen in overgewicht

Landen met zijwind in Ijsland (tot 90km/u)

Motor-test (afbreken van een turbine-blad aan 3000RPM)

Opstijgen met staart tegen de grond (tailstrike)

Meer video's: Building the A380 - Giant of the Skies

Van 't weekend

Sara en Roos spelen met boetseerklei (pâte à modeler)

Roos (voor het eerst) bij de kapster ;-)

Blogverslaving

Volgens deze 'ultieme test' ben ik blijkbaar voor 81% "verslaafd aan bloggen"...

81%How Addicted to Blogging Are You?

Mingle2 - Dating Site

(Via MarcNext)