Maart 2007

Twit, Twitter, Twitst

Twitter en het micro-bloggen zijn niet meer te stoppen...
Zelfs gerenomeerde media-bedrijven (BBC, De Tijd) twitteren er op los en sturen op deze manier de laatste berichtgeving de wereld in!
Mijn persoonlijk Twitter-feed: twitter.com/jeanke

Les Grands Ballets de Tahiti

Als de dansgroep Les Grands Ballets de Tahiti een nieuwe show ("NUI Terre des Dieux") presenteert, is het gegarandeerd uitverkocht. Gelukkig werd er een extra avond ingelast, en kon Kristel met een vriendin al dat moois gaan bewonderen.

Met 2 vrouwelijke co-piloten naar NY

Er zijn maar 2 vrouwelijke piloten (Sandrine Turquem en Agnes Chantre) bij Air Tahiti Nui, en toevallig had ik ze vandaag beide als collega co-piloten naar New York.

Natuurlijk kon in NY een uitstapje naar het Café Wha? niet ontbreken.
Spijtig dat de afspraak met Claudia Schiepers is misgelopen, want anders zat ik die avond met 3 vrouwen opgescheept. ;-)

Roos aan tafel

Nog een filmpje van Roos aan tafel... ;-)

Definitief verhuisd in België

Het heeft lang geduurd, maar enkele maanden gelden hebben we dan toch de knoop doorgehakt en onze huishuur opgezegd in Kumtich. Via ERA Vloeberghs heeft het huis dan terug een tijdje te huur gestaan (zie detailfiche), maar na enkele bezoeken is het al terug verhuurd vanaf 16 april e.k.

Gisteren hebben we in extremis nog de allerlaatste kasten leeggehaald en de belangrijkste papieren veilig weggeborgen. Een mens houdt toch wel wat bij... Amai!
Vandaag kwam de firma Coppens uit Boutersem (meubelbewaring) dan alle meubilair verder inpakken en in een container steken (voor later).
Nu rest er enkel nog een laatste opkuis en de plaatsbeschrijving (vrijdag 13 april).

Nog dank aan onze ouders en schoonouders voor de hulp tijdens het inpakken en de verhuis.

Weekje België

Tijdens het weekje naar het 'koude België' (met Sara), was het natuurlijk weer "donderdag=mannendag" met de 4Musketiers (Bart, Kris, Carl en Jan), op stap in Tienen.

Eerst langs restaurant Vigiliae, daarna op stap bij Wim in café Patria.

Skydive Elsinore

Toevallig nog deze oude VHS-video teruggevonden, waar ik met Vincent Vancosem in 2002 een duo parachutesprong gedaan heb in Lake Elsinore, California.

It's My Way or The Highway!

Vier Belgen mogen als eerste met Airbus A380 vliegen

Het zijn toch weeral de ex-Sabeniens die het moeten doen...

De Belgische burgerluchtvaart heeft een wereldprimeur te pakken. Vier ex-Sabena-piloten hebben als eerste piloten ter
wereld
een licentie gekregen om te vliegen met een
Airbus A380, het grootste
passagiersvliegtuig ter wereld.

De vier piloten (Xavier Lesceu, Jean-Marc Elias, Patrick Lelotte en
Jacques Drappier) werken al een aantal jaar voor de Europese vliegtuigbouwer
Airbus en hebben mee de opleidingsprogramma's voor de A380
ontwikkeld
. Op 14 maart kregen zij als eerste piloten ter wereld een
licentie om met de superjumbo te vliegen.

Bron: HLN, Standaard, Nieuwsblad

UPDATE: Hier het officiële persbericht (PDF) van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

Roos die braaf met Lego speelt...

Gazet van Tienen

Een blog-site (www.gazetvantienen.be) met alle laatste nieuwtjes van en over Tienen!Inschrijven is mogelijk op een dagelijkse Nieuwsbrief of via een RSS-feed.
Zou Prosite hier ook voor 'iets' tussenzitten...? ;-)

Dagje 'zonnen' in Moorea

Vandaag stond er een blitz-bezoekje aan Moorea, het eiland hier net over, op de agenda. Onze Amerikaans-Vietnamese vrienden uit Los Angeles verblijven nl. voor een week in het gerenoveerde hotel: Sofitel Moorea Beach Resort.

Dit hotel is bijna een gans jaar dicht geweest voor grote verbouwingswerken (nieuwe bungalows, nieuw zwembad, parking, receptie, bar, restaurant) en was, en is nog steeds, één van de enige hotels op Moorea met een mooi wit zandstrand.
We zijn deze keer met Air Moorea heen-en-weer gevlogen (amper 7 minuutjes duur de vlucht enkele reis ;-) in een Twin Otter (20 passagiers).

Enkele foto's...

Ne goeie zonneslag hebben we er allemaal aan overgehouden... ;-)
Bij aankomst in Tahiti hadden we dit zicht op Moorea vanuit ons appartement.

En wij maar werken, hè Walter?!

Goedkoop reizen: beste websites

Voor zij die veel reizen (hoofdzakelijk in de US) enkele interessante links om het zoeken naar goedkope prijzen (vliegtickets, hotels, huurauto's) ter vergemakkelijken:

Wie kent er nog?!

Skiën in Nozawa Onsen (Japan)

Toen een collega enkele maanden geleden de idee opperde om eens te gaan skiën in Japan, was ik onmiddellijk bereid om mee te doen. 't Was enkel kwestie van een toffe bemanning te vinden (lees: samen dezelfde vlucht aanvragen) voor een "lange Tokyo" (5 dagen ter plaatse). Uiteindelijk werden er 4 bereidwilligen gevonden én het broer van een collega.

De voorbij week was het dan eindelijk zover. Maandagochtend vanuit Tahiti vertrokken, dinsdagnamiddag (lokale tijd) in Tokyo aangekomen. Even nog 's avonds langs de Sushi-bar en Jet Lag Club...

... en de dag erna was het vroeg uit de veren (5u 's morgens) om via taxi, trein (Morningliner van Keisei line), metro, TGV (Shinkansen van JR line) en bus 5 uur later in het dorpje Nozawa Onsen, ten oosten van Nagano, aan te komen!

Na het inchecken in ons Japenese-style hotel (Nozawa Onsen Hotel) en een snelle lunch was het tijd voor de eerst ski-namiddag!

We hadden geluk met het weer, alhoewel er niet echt veel sneeuw lag. We zijn bovenaan (1650m) gaan skiën want onderaan lag het er ijzelig bij.
Naast het skiën is Nozawa Onsen ook gekend voor zijn heetwaterbronnen: de zogenaamde "onsen" (zie Wikipedia hierover). Elke avond tussen het skiën en het avondeten, gingen we dus gezamelijk eerst wat relaxen in het natuurlijke warmwater baden van het hotel. Kwestie van de spiertjes wat los te weken...

Ook het avondeten en daarbij horende kledij, behoren tot de folklore van Japan (Yukata kimono's, Tatami tapijt, Futon bedden en sake (rijstwijn)). ;-)


Dag 2 was vrijwel identiek de dag ervoor. Een ganse dag skiën ditmaal, poedersneeuw op de hogere, rode pistes, enkele keep-out-pistes, diepsneeuw, spaghetti 's middags en uitbollen tegen de late namiddag.


De spierpijn en vermoeidheid begonnen stilaan door te wegen, maar de 3de en laatste dag konden we ('gelukkig') enkel maar in de voormiddag nog wat skiën. In de namiddag stond de terugreis (van 5u openbaar vervoer) naar Narita/Tokyo al terug gepland.


Al bij al, een toffe maar vermoeiende week gehad, een ski-ervaring rijker...
Volgend jaar terug?! Wie weet...

Chinees Nieuwjaar

Net zoals vorige jaren (2005 en 2006), werd ook dit jaar (jaar van het varken) weer het Chinese Nieuwjaar uitgebreid gevierd in Tahiti.

Ook bij Sara op 't school in Saint-Hilaire gaven de kinderen van CP (Classe Préparatoire, 1ste leerjaar), verkleed natuurlijk, een Chinees dansje en een Chinees liedje ten beste, tijdens het spektakel voor de ouders.

Hieronder Sara met haar juf (Madame Véronique) en 2 klasgenootjes (Andrea en Jeremy).

KUNG HI FAT CHOY!
(wat zoveel betekent als "Gelukkig Nieuw-varkensjaar!", in 't Chinees)