Februari 2007

Veel sterkte Britt!

Tussen onze vakantie-uitstappen door vernamen we dat Britt, het zusje (4 jaar) van een klasgenootje van Sara in Kumtich, leukemie heeft. We waren en zijn er nog steeds niet goed van!
Momenteel vecht ze hard om terug gezond te worden. Het zal een lange weg worden, maar we wensen haar en de rest van de familie allemaal heel veel sterkte!

iRobots kuisen bij ons sinds Sint-Valentijn

Enkele weken geleden kreeg ik op één of andere website een super-aanbod: een iRobot Roomba stofzuiger-robot samen met een iRobot Scooba mopper-robot!

I Love Robots't Is niet dat wij lui zijn of niet graag kuisen of zo, maar dit stond al lang op mijn verlanglijstje en wou ik wel eens aan het werk zien. En daarenboven het perfecte cadeau voor Sint-Valentijn!

Snel even online besteld dus, en wat later werd het netjes geleverd op mijn POBOX in Los Angeles. Foto's en alle uitleg vind je op www.irobot.com of via Wikipedia.

Hoe werken die kuis-machines? Heel eenvoudig...
- batterijen opladen, produkt en water indoen (Scooba)
- zoveel mogelijk van de grond af, een 'virtuele muur' (electronische) plaatsen aan de trappen (anders vallen ze naar beneden)
- plaats de robot in het midden van de te kuisen kamer en starten die handel
- via een eigen algoritme en een 'bumper' tasten de robotten de omgeving af en kuisen/stofzuigen intussen de grond
- na gebruik filter/stofzak ledigen (Roomba) of het vuil water wegdoen (Scooba)

Hieronder een foto van onze Scooba "in actie".
iRobot Scooba

Natuurlijk zijn er nadelen aan deze 'robotten': verbruikt elektriciteit, batterijen opladen, werkt hooguit 1,5u constant, geraakt niet of moeilijk in de hoeken of op moeilijke plaatsen, maakt lawaai, kuist niet zo goed als je het zelf zou doen,...

MAAR... we hebben beide robots nu al enkele keren aan het werk gezet, en we zijn best wel tevreden. 't Is niet om de grote kuis mee te doen, maar voor tussendoor is het perfect.
Het belangrijkste voordeel is dat je iets anders kan doen, terwijl de Roomba en Scooba verder kuisen! Zelfs gewoon het huis uit gaan, of één kamer laten doen terwijl je intussen bezig bent met andere dingen.

Eerste Blog rendez-vous

Vandaag hebben we in extremis nog afgesproken met Ann en Bert, onze mede-bloggers en -expats uit Thousand Oaks, ten noord-westen van Los Angeles. Een allereerste blog-meeting dus met andere Belgen-in-het-buiteland, die we enkel via het bloggen (geschreven woord en beeld) 'kennen'.

Best wel spannend dus. ;-)

Het is uiteindelijk een heel leuke namiddag geworden op Mountain View Road. De kinderen hebben zich goed geamuseerd, de Stella stond er koud, er is veel gelachen en (over Costco) gebabbeld geweest. Kortom, het was aangenaam kennismaken met de Vanbrandekes.

Morgen wordt het nog snel de allerlaatste boodschappen doen, inpakken en dan terug naar huis (met de vlucht van 18u30).

Chinees Nieuwjaar in LA

Gisteren aangekomen in L.A. voor 't weekend en dat met de ganse familie.
Hoofdopdracht: het meest noodzakelijke voor in het nieuwe appartement aankopen.

Daarnaast stonden er nog enkele bezoekjes aan vrienden gepland, waaronder de familie Pham. Vermits het vandaag Chinees oudejaar is, en zij van Vietnam afkomstig zijn, zijn we langs de markt in Little Saigon in Westminster geweest.


Sara en Roos hadden zelfs speciaal voor de gelegenheid hun Chinese pakjes aangetrokken! ;-) Om het wat Aziatisch te houden, zijn we nadien gaan eten bij Todai, de "all you can eat"-Sushi & Seafood buffet, Japans dus.

Narita Nightlife

Tokyo is een "bekende" bestemming voor de bemanningen om eens uit te gaan! Het stadje waar de internationale luchthaven gebouwd is (Narita) bestaat voornamelijk uit hotels waar honderden bemanningen even halt houden.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat het er 's avonds krioelt van de bars en restaurants!

Zelfs toen we er met Sabena nog op vlogen... en onze pa eens mee was in R2!Op deze oude foto o.a. Nicque Schoonvliet (boordcommandant), Guy Gheysens en ikzelf (co-piloten), Isabelle Decaluwe (samen met nog enkele andere stewardessen) en Pierre!
Welk jaar was dit weer?

Intussen is weinig veranderd! Zelfs het restaurant van hierboven (Hero's Grill House) bestaat (10 jaar later) nog steeds.Enkel de Jet Lag Club van Vincent Timmermans, ex-Sabena-steward, is er anno 2005 bij gekomen ;-)

Sydney 2007 (deel 3)

Roos is naar het einde van deze week een beetje ziekjes geweest (koorts, waarschijnlijk de tandjes), dus ons programma is wat in 't water gevallen en dus zijn Sara en ik alleen naar de Taronga Zoo gegaan.

Kangoeroe's, koala's, olifanten, giraffen, apen, struisvolgels, zeehonden, beren,... alles was aanwezig... en steeds de skyline van Sydney op de achtergrond. Mooi!
Daaaaag Sydney. Tot volgend jaar?!

Sydney 2007 (deel 2)

Gisteren is Kristel met de kinderen eerst nog langs het Aquarium en het Wildlife-park geweest aan Darling Harbour, zodat ik wat kon werken voor Prosite.

Vandaag stond er een uitstap gepland naar het mooie strand van Manly, op 30 minuten met boot vanuit Circular Quay.
De foto's spreken voor zich...En een onvoorziene foto-shoot van topmodel 'Sara' voor de lens aan Sydney Opera House ;-)

Sydney 2007 (deel 1)

Minder dan een jaar was het geleden, dat we nog eens samen in Sydney waren. Ditmaal waren het 7 dagen (betaald) ter plaatse! Sara had immers toch een week vakantie en miste uiteindelijk maar 1,5 dag school.

Na een vlekkeloze (nacht)vlucht (van 8u30) was het eerste terug effe wennen in Sydney aan het iets koelere weer, de korte nacht in 't vliegtuig, het tijds- en dagverschil en het feit dat we terug met 4 op 1 kamer sliepen (Swissôtel).

De eerste dagen hebben we het rustig aan gedaan. Mocht ook wel na die drukke verhuisperiode en het regenachtig laf zomerweer,... M.a.w. veel wandelen, slapen, eten, winkelen,...

Enkele foto's van Sydney Opera House, Darling Harbour, Circular Quay, Heritage Belgian Beer Café, etc.Als je nu (bijna één jaar later) de foto's vergelijkt van in Sydney in maart 2006, is Roos wel degelijk erg veranderd. Ze heeft zelfs geleerd om met de armpjes gekruisd te zitten ;-)

Papeete niet meer doods op zondagen?

Het centrum van Papeete ligt er op zondagen compleet verlaten bij (iedereen zit in de kerk??). Enkel de ochtendmarkt is open van 5 tot 10u 's morgens.
Zeer spijtig en niet erg commercieel. Vooral niet voor de duizenden, meestal kooplustige en rijke toeristen van de cruise schepen die, net op zondagen, in Tahiti aanmeren!

Maar... er zou verandering op komst zijn. Het initiatief van de Tahitiaanse Toeristische Dienst, genaamd "Welcome to our Cruise Ship Passengers", wil namelijk de lokale zelfstandigen ertoe aanzetten om, op z'n minst de zondag dat er schepen toekomen, open te doen. En met succes zo blijkt... meer dan 40 winkeliers zijn al bereid gevonden om hun steentje bij te dragen, samen met de ochtendmarkt die dan uitzondelijk zal openblijven tot 16u.

Eind februari worden de allerlaatste concrete afspraken gemaakt met de deelnemende winkels, en dan is het wachten op contrete data... Wait & see.

Verhuisd!

We zijn er (door) geraakt... Verhuisd op amper enkele dagen tijd.

De kartonnen dozen raken intussen al wat uitgepakt, de eerste nachten zitten erop.
Nu is het nog kwestie van ons wat te (re)organiseren, voor alles een 'logisch' plaatsje te vinden in de kasten, hier en daar nog wat aan te kopen voor de inkleding, er moeten nog wat kleine onderhoudswerken gebeuren, edm.

Maar eerst gaan we er een weekje "uitslapen" in Sydney! ;-)

Twee kaarsjes voor deze blog

De eerste post (Maeva - Bienvenu - Welkom) van deze blog, met een foto van ons (intussen) vorig appartement, is al 2 jaar oud!

De tijd vliegt snel, en er is alweer zoveel veranderd op die luttele 24 maanden. En op dat moment komt een "dagboek" als deze handig van pas: Wanneer was dat weer gebeurd? Waar waren we toen? Wat is er op die dag gebeurd?