Oktober 2006

Applaus voor Roos

Halloween in creche

Vandaag was het Halloween in de creche... Alle kindjes moesten verkleed zijn en Roos was vermomd als (Belgische) Rode Duivel(in) en had kop in al hetgeen rond haar gebeurde ;-)
Wat kunnen volwassenen toch gek doen.

Op de foto met haar (lievelings) tati Tania.

Met grote zus op stap en chips eten...

CMS-Awards

Valt Prosite ook dit jaar weer terug in de prijzen?!

Stem CMS AwardsDe website van de stad Tienen werd opnieuw genomineerd voor de ‘Belgian CMS Awards’. Dit jaar dingen ze mee in de categorieën 'Inhoud' en 'Structuur'. Vorig jaar behaalde de site van de stad Tienen nog de derde plaats in deze laatste categorie.

Ook de site van de Belgische Fruitveiling (www.bfv.be) werd dit jaar weerhouden in alle 4 de categoriën!

Beide site draaien op ons eigen Content Management Systeem: proCMS.NET
Stemmen kan nog tot 10 november 2006 via www.cms-awards.be! Doen dus!

Airbus A380 in Tahiti?

De nieuwste dubbeldek Airbus A380 die in Tahiti landt? Een beetje utopisch natuurlijk... want dit is (helaas) maar een simulatie met Flight Simulator 2004.

Meer (echte) films over de A380 vind je natuurlijk op YouTube.
Ook nog een interessante link over de A380 is deze op How Stuff Works!

Tim Allen

Vandaag had ik Tim Allen aan boord (First Class) tussen Tahiti en Los Angeles, samen met zijn vriendin, intussen vrouw, Jane Hajduk.

Tim Allen (echte naam Timothy Allen Dick) is vooral bekend van de film Galaxy Quest, The Santa Claus-films, de TV-serie Home Improvement en als stem voor Buzz Lightyear (van Toy Story).

Zouden zij op huwelijksreis in Frans-Polynesië geweest zijn? Ik vind er echter niets van terug op de website www.timallen.com.
Aan boord was hij, volgens het cabinepersoneel, niet al te vriendelijk... Slecht geslapen? ;-)

NYC Marathon

Zoals beloofd en speciaal om Geert 'Gitaar' Vanvaerenbergh (ex-Self-Made Men en nu Mellow Man) aan te moedigen tijdens zijn allereerste New York City Marathon (speciaal gevolgd en begeleid door Canvas), zal ik op zondag 5 november in New York zijn.

Geert Gitaar, bedrijfsleider en vader van 2 kindjes, is in de aanloop van deze marathon 15kg kwijtgespeeld (en "dat verdient een bloemetje"!) en hoopt de koers af te haspelen in 4u30 tot 5u. Zie de blog van Geert.

Het belooft een uitermate leuke en spannende dag te worden met heel veel volk.
Er wordt gestart op Staten Island. Via de Verazano-Narrows Bridge komen de lopers terecht in Brooklyn en dan gaat het via Queens en de Queensboro Bridge (East River), na 25km, richting Manhattan en The Bronx (35km). De uiteindelijke aankomst is voorzien in het zuiden van Central Park. Gedetailleerd plan vind je hier.
En dus, gewapend met fototoestel en een goei frisse (Belgische) pint, moet ik Geert zien te pakken te krijgen aan de finish.

Wandelen in Tokyo

Gisteren een leuke (en vooral lange) wandeling gedaan in Tokyo met een deel van de bemanning. Voor heel wat onder hen was het de allereerste keer dat ze Tokyo bezochten, en dus mocht ik gids spelen en een één-dag-rondleiding uitstippelen...

De Limited Express Keisei-trein bracht ons van Narita (waar wij logeren) naar Ueno (reis van 1u), het eindstation in het noord-oosten van Tokyo-stad.

Vandaar begon de voettocht naar de tempel van Asakusa en de zondagse religieuse feestelijkheden ter plaatse. Heel wat volk en animatie.

Na enkele lekkere sushi's, zijn we via een boottochtje totaan de Botanische tuinen (Hamarykyu) geraakt, vlak naast de alom bekende vismarkt van Tokyo. Voor de vismarkt moet je echter heel vroeg zijn (4-5u) dus dat zal voor een andere keer zijn...

En van daaruit verder te voet naar Ginza, de chique winkelbuurt van Tokyo, waar de immobiliënprijzen tot de hoogsten ter wereld behoren. Op zondag zijn ook heel wat winkels open en worden zelfs enkele straten helemaal verkeersvrij gemaakt, zodat men lekker kan rondwandelen.

Om even uit te blazen, zijn we dan langs het Belgian Beer Café "Antwerp Central" van Tokyo geweest (iets ten zuiden van het metro-station 'Tokyo station')! Mijn Belgisch bier-paspoort zal (ooit) nog wel volgeraken, wacht maar... ;-)

Vervolgens stond er nog een blitsbezoek gepland aan Akihabara, de "Electric City" van Tokyo. Honderden elektronica-winkels bieden allemaal de (voor)laatste elektronische snufjes aan: PCs, laptops, digitale fototoestellen, videocamera's, platte schermen, projectoren, video-spelconsoles... en natuurlijk ook de nationale 'sport' van de Japanners: het luidruchtige gok-spel Patchinko.

In de buurt van het Ueno-station zijn we dan nog even langs de lokale (vis)marktkramers gewandeld, om dan tenslotte via de Skyliner (soort van TGV) terug naar Narita te sporen.

Aangekomen in Narita stonden ons (zoals altijd als ik in Narita ben) nog 3 dingen te doen: apero bij Hirochi in de Flyers Lounge, lekker eten bij Hero San in Hero's Grill en natuurlijk een laatste biertje bij Vincent in de Jet Lag Club!

Manihi

Zoals beloofd even een verslagje over onze 3-daagse uitstap van afgelopen zondag t.e.m. woensdag.

Het atol Manihi behoort tot de eilanden-groep (archipel) Tuamotu en ligt op zo'n 500km ten noord-oosten van Tahiti. De archipel van de Tuamotu's omvat 78 atols en de bekendsten zijn Rangiroa, Tikehau, Fakarava en Hao. Nog (veel) verder ten noord-oosten bevinden zich de Markiezen (o.a. Nuku Hiva en Hiva Oa waar Jacques Brel ligt begraven!)


(klik op de map voor algemeen zicht van Frans-Polynesië)

Manihi is (koraalrif) ovaal van vorm (27 x 8km) en is vooral bekend om zijn (zwarte) parel produktie. Op Manihi wonen amper 700 mensen en er is dan ook maar één hotel (Pearl Resort) en enkele pensions.

Met Katja op bezoek en de verjaardag van Roos in 't verschiet, hebben we er dan maar van geprofiteerd om eens een nieuw eiland/atol te bezoeken... Met onderstaand verslagje tot gevolg.

Landing op de kortste landingsbaan (NTGI) van Frans-Polynesië (amper enkele honderden meters) met een ATR42 van Air Tahiti.

Aan de kade van het dorpje (=enkele huisjes/hutten, een gemeentehuis, postkantoor en één winkeltje groot)

Verse ananas-sapjes drinken, zwemmen in 't zwembad en spelen aan 't strand waren zowat de dagdagelijkse bezigheden... Het leven kan hard zijn ;-)

Aan tafel...

Tijdens het (privé) verjaardagsfeestje van Roos

Op bezoek bij een parel-kwekerij.

En tot slot... het einde van de vakantie...

Zeker en vast voor Katja die de dag erna met Air France naar huis vertrok.

Het was nog even spannend donderdagochtend want alle toegangen tot Papeete waren geblokkeerd door een algemene staking, met een ongelofelijke chaos op de wegen (er is eigenlijk maar één weg rondom het eiland) tot gevolg natuurlijk. Het heeft nauw gestoken of het vliegtuig was weg zonder haar...

The Captain as seen by...

The Captain as seen by...

Roos één jaar (al)

De voorbije dagen zaten we op het atol Manihi met de kinderen en de meter van Roos... om haar eerste verjaardag te vieren (aan het zwembad).

Een uitgebreid verslag met foto's van Manihi volgt nog wel... Nu eerst snel uitpakken, slapen,... want morgen vertrekt Katja al terug richting Parijs met Air France.

Blitsbezoek Moorea

Gisteren op het programma: een daguitstap naar Moorea met Katja. Sara was naar 't school en 's avonds hadden we een afspraak met een collega, dus het moest "snel" gaan, een blitsbezoekje dus.
Om 9u vertrek met de Aremiti 5 en ter plaatse de eerste rijles (op een verlaten stuk weg) voor Roos ;-)

Even uitblazen op het vrijwel verlaten strand tussen het Sofitel hotel en de luchthaven.

En daarna al direct de eerste boodschappen (Tahitiaans kleedje voor Roos, pareo voor de dames) natuurlijk.
Vervolgens langs de ananas-plantages, de Belvédère en een aperitiefje (verse ananas-fruitsap van het Lycée Agricole d'Opunohu) aan de kant van de weg.

Na het middageten (vis-soep en vis-schotel) in restaurant Le Sud, even nog snel langs de Beachcomber om naar de dolfijnen te kijken (Moorea Dolphin Center).

En het bezoek zat er weer op, want om 15u hadden we al de boot terug richting Papeete.

Aktief

Terwijl Roos speelt en stapt...

...doet Sara haar huiswerk, en leest ze voor in 't Frans ;-)

Bezoek

Katja, Kristel's beste vriendin en meter van Roos, is gisterenochtend aangekomen in Tahiti met Air France.

De eerste dagen was het even uitblazen en de eerste bezoekjes aan Papeete (marché, place Vaiété, edm.)

met Roos in 't zwembad
place Vaiété

Op het programma de komende dagen staan o.a. rondrit van eiland, 4x4 excursie, daguitstap naar Moorea, 3 dagen Manihi (atoll in Tuamotu),...