Mei 2006

VVK Suikerrock gestart

De voorverkoop (13,00EUR/dag) van Suikerrock-tickets gaat morgen van start.

Op 4 podia zullen meer dan 100 groepen het beste van zichzelf geven tijdens de 4 festivaldagen (donderdag 27 t.e.m. zondag 30 juli e.k.).
Een greep uit het aanbod (enkel hoofdpodium): DJ Tiësto, Within Temptations, Therapy?, Praga Khan, De Kreuners, Natalia, Craig David, edm.

Dat wordt weer feesten op deze jubileum-editie (20jaar!!) Voor het ganse programma: www.suikerrock.be

U komt toch ook?? Wij zullen er natuurlijk ook zijn.

BBQ bij Sandrine & Bruno

Deze zondag waren we uitgenodigd bij Sandrine en Bruno voor een lekkere barbecue.
Net zoals zovele Franse militairen, loopt het een tweejaarcontract van Bruno bij het Franse leger in Tahiti bijna af.

Het was superheet vandaag, maar de kinderen hebben zich ook goed geamuseerd.

Roos brabbelt

Place Vaité in Papeete

Laatste dag voor Magda en Jacques in Tahiti... met de kinderen zijn we 's avonds snel even gaan eten in een roulotte op Place Vaité alvorens ze met het vliegtuig terug vertrokken.

Babysit

Vermist Moeke en Vake toch in Tahiti waren, hebben Kristel en ik ervan geprofiteerd om even naar België te gaan zonder de kinderen! Dat was een eeuwigheid geleden...

Vrijdag trouwden Carl en Els namelijk (zie 4Musketiers.be) en dat konden we natuurlijk niet zomaar laten voorbij gaan...

Dinsdagavond vertrokken in Tahiti, donderdagochtend aangekomen in Parijs, vandaar naar Tienen. Enkele laatste boodschappen gedaan, afspraak met immo-kantoor i.v.m. een appartement in Zoutleeuw, inscannen kinderfoto's Carl, slapen. Vrijdagvoormiddag even langs Prosite, daarna trouw op het stadhuis van Tienen, kerkelijke trouw in Hoxem, receptie en avondfeest in het Berkenhof (Bierbeek). De traditie wil dat er natuurlijk sigaren gerookt worden 's avonds, maar dit jaar hebben we eens 'gepijpt' (zie foto's op 4Musketiers.be).

Zaterdag konden we dan even uitslapen (alhoewel we pas om 6u in ons bed lagen), laatste inkopen, valiezen maken, tête-à-tête in restaurant Vigiliae en zondagochtend terug richting Tahiti.
Moeke en Vake hadden intussen hun handen vol met de 2 kinderen. ;-)

Bora Bora op video

Bora Bora (deel 3)

Laatste dag "vakantie" vandaag, m.a.w. weer een uitzonderlijke kayak- en rustdag".

Eén kamer moest vrijgemaakt worden om 11u, de andere kamer mochten we gelukkig houden tot 15u. De terugvlucht was omstreeks 18u en de boot naar de luchthaven vertrok rond 16u...

... waar een mooie dubbele regenboog ons opwachtte.

Bora Bora (deel 2)

Deze voormiddag zijn Magda en Jacques op excursie vertrokken (boottocht rond Bora Bora, shark-feeding, bezoek van het beroemdste postkaarten-eiland Motu Tapu, etc.), terwijl wij even naar de 'hoofdstad' van Bora Bora (Vaitape) trokken voor wat inkopen.

In de namiddag was het dan weer uitblazen aan het witte zandstrand, in de lagon of in 't zwembad... Het leven kan toch hard zijn...


Bora Bora (deel 1)

Gisterenochtend aangekomen, na een "binnenlandse" vlucht met Air Tahiti, op Bora Bora. Vermits de luchthaven op een motu (=eilandje op het koraalrif rondom het hoofdeiland) ligt, werden we na verwelkoming door Paolo Ibba (Front Office Manager) met een bootje opgehaald richting ons hotel Bora Bora Nui Resort & Spa.

Onze overwater-bungalows waren nog niet onmiddellijk klaar, dus hebben we eerst het hotel wat verkend, en verhaaltjes voorgelezen aan de bar.


Later een eerste duik in het water vanop ons privé-terras, verwelkomingsdrink, eten en de dag zat er weer op...


Ja!

Vandaag ook al weer 5 jaar geleden! De tijd vliegt snel...

SMS via SKYPE!

Eindelijk.... de nieuwe BETA 2.5 versie van Skype voorziet het sturen van SMSjes!
Qua prijzen: SMSjes naar Tahiti (0,090EUR/SMS) blijken zelfs goedkoper dan naar België (0,122EUR/SMS)! ;-)
Laat maak komen die handel! Wie test eens uit, en stuurt een SMSje naar mijn GSM in Tahiti (let op 12u tijdsverschil aub!)?!

4x4 Safari

Vandaag stond er een 4x4 safari op het programma, dwars door het hoofdeiland (Tahiti Nui) heen, langs de vulkaankrater, of tenminste wat er van overblijft na enkele duizenden jaren van in-aktiviteit.

Patrick was onze gids op deze dag-excursie. Vertrek in Papenoo.

Onderweg heel wat natuurlijke grote waterreservoirs en watervallen. Waterkracht is trouwens de voornaamste bron van electriciteitopwekking in Tahiti.

Het middageten was picknikken 'in de natuur' ;-)

Helaas was een deel van de weg ingestort en konden we de oversteek niet helemaal doen. Gelukkig wist Patrick genoeg van geologie en geschiedenis om ons de rest van de namiddag bezig te houden.

Tot slot nog enkele foto's van flora en fauna.

Lasagne

Net zoals vorig jaar (toen Jacques en Magda hier waren) stond er ook dit jaar weer een etentje gepland met de familie Miceli (van Belgisch-Italiaanse afkomst), ditmaal bij ons op het terras.
Kristel had speciaal voor hen (en ook een beetje voor mij natuurlijk) lasagne gemaakt! ;-)

Tijdens het eten echter werden we opgeschrikt door een enorme, uitslaande brand beneden in Punaauia. Heel spectaculair voor hieruit, maar ik zou er niet in de buurt willen zijn. Achteraf bleek het om een huis te gaan.

Morgen staat er een doortocht van het eiland met een 4x4 op het programma, en daarna een weekendje Bora Bora...
Stay tuned.

Kijk mama, zonder handen...

Sara haar eerste tandje is eruit!
Na enkele dagen/weken van wachten en proberen, heeft haar maitresse de tand er uit mogen prutsen...