Maart 2006

Sydney (deel 3)

Tot slot nog wat mooie foto's...

En 2 video's van Roos op de ferry tussen Sydney en Manly, en van op het strand in Manly.

Morgen zijn we weer op weg richting België, via Los Angeles (2 nachten) en Parijs.

Jajah

Internetbellen, VOIP, Skype... daar gaan we weer, hoor ik u al zeggen... En toch...

Om via Skype te bellen, heb je ook een speciale internettelefoon nodig, of toch ten minste een microfoontje dat je op je computer aansluit. En zeker en vast al een computer.

Met de nieuwe dienst van het startup-bedrijfje Jajah hoeft dit allemaal niet meer. Om te bellen, surf je gewoon naar de website van het bedrijf en geef je je eigen nummer en dat van de bestemmeling op. De computer belt vervolgens beide nummers op en verbindt ze, als er aan beide kanten wordt opgenomen, via het internet met elkaar.
Alleen de zogenaamde "last mile'', de verbinding tussen de telefoon en de server, verloopt nog via het klassieke telefoonnetwerk. Jajah (dat de oproep doet) rekent hiervoor een kleine vergoeding aan. Jajah is daarmee iets duurder dan Skype, maar nog altijd goedkoper dan de laagste tarieven van klassieke operatoren. Een vast-naar-vaste oproep tussen West-Europa en de VS zou ongeveer 2 cent per minuut kosten.

En denk ook eens aan de voordelen: bellen naar een GSM op deze manier, of iemand die geen PC, laat staan Skype heeft bv...
Ik ga het toch eens uitproberen.

(bron: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=GJGQ4KLA)

Kalender schooljaar 2006-2007

De nieuwe kalenders voor de schooljaren 2006-2007 en 2007-2008 (Calendrier scolaire) werden opgemaakt en goedgekeurd.
Er is heel wat om te doen geweest, want er verandert wel wat. Ook wij volgen dit natuurlijk op de voet, want vanaf volgend schooljaar gaat Sara naar het eerste leerjaar.

Wat is er nieuw:
- Het schooljaar start al op 16 augustus 2006 (in 2007 zelfs al op 6 augustus)
- De vakanties zijn meer verspreid over het ganse jaar. Dus meerdere kleine periodes i.p.v. enkele grote vakanties! Dit is gedaan wegens de warmte. Als de kinderen te lange periodes naar 't school moeten gaan, worden ze (het) sneller moe, worden ze lastig, ziek, etc.
- Tijdens de 'winterperiode' (april-oktober = 25-28°C) hebben de kinderen 5 weken les, en daarna telkens een vakantieperiode (1 of meer weken)
- Tijdens de 'zomerperiode' (november-maart = 28-33°C) hebben de kinderen 4 weken les, en daarna telkens een vakantieperiode (1 of meer weken)
- De grote vakantieperiodes zijn kerstvakantie (4weken), Pasen (3weken) en het groot verlof in juli (6weken)

Je kan de kalender hier downloaden (PDF).

Sydney (deel 2)

Vermits Sara woensdagnacht beetje ziek leek te worden, gingen we het donderdag wat rustiger aan doen... In bed gelegen tot de middag en vervolgens gaan middageten ergens in Darling Harbour samen met Remy Beauclair (de co-piloot van dienst).

Daarna nog snel nog wat geshopt (o.a. extra valies gaan kopen, wat wil je met al dat gewinkel) en om 17u zijn we naar de IMAX-film "Wild Safari 3D" gaan kijken. Roos was zodanig onder de indruk van de beelden en het lawaai, dat Kristel even aan de kant is moeten gaan zitten met haar. Ze is dan maar in slaap gevallen, en ook Sara heeft het einde van de film niet gehaald.
Hoog tijd dus om snel iets te eten te zoeken, en op de kamer wat "uit te bollen".

Vrijdag, laatste uitslaap-dag, en Sara heeft voor de 3de dag op rij meer dan 12u aan één stuk geslapen! We hebben haar maar laten doen, want het was precies wel heel erg nodig! ;-)
Op de agenda vandaag: een toertje met de monorail, slenteren in Paddy's Market en een laatste bezoekje aan het beroemde Sydney Opera House!

Een laatste glasje, de zonsondergang en een kleine regenboog...

Voilà, de batterijen zijn weer wat bij opgeladen! Het zal nodig zijn want de komende weken wordt het weer heel druk: eerst effe terug naar Tahiti, dan via Los Angeles naar België, vervolgens op verlof naar Lanzarote, twee vrijgezellenavonden, terugreis naar Tahiti, school,...

Windows Live Local

Net zoals via Google Local, kan je via het nieuwe Windows Live Local nu ook de aarde (hoofdzakelijk de Verenigde Staten voorlopig) afschuimen naar satelietbeelden en stratenplannen.

Hieronder één van onze Airbus A340 toestellen in Los Angeles (LAX) vanuit de lucht gezien.


Permalink: http://local.live.com/default.aspx?v=2&cp;=33.944726~-118.410292&style;=o&lvl;=1&scene;=853496

Sydney (deel 1)

Maandagochtend in Sydney aangekomen (na een vlucht van 8u15 vanuit Papeete). Iedereen doodop, dus hebben we even een dut gedaan van enkele uurtjes, en daarna rustig de buurt rond het hotel (Swissôtel vlak in 't centrum (aan Market Street)) gaan verkennen.
Zalig weertje hier: 20-25°C en een licht zeebriesje.

Vroeg gaan slapen, en dinsdagochtend is iedereen lang blijven liggen. Sara heeft zelfs 12u aan één stuk doorgeslapen. Ze had het nodig, dat was wel duidelijk.
Daarna wat gaan shoppen (vooral 'iets' warmere kledij voor de kinderen, want het verschil met Tahiti is toch wel voelbaar!), en in de namiddag langs het Aquarium.

Woensdag hebben we een dag-uitstapje gemaakt naar Manly, het toevluchtsoord voor de inwoners van Sydney (om er even tussenuit te zijn).
Eerst met de boot (Sydney Ferries) van Darling Harbour naar Circular Quay, even van kaai wisselen en dan verder door naar Manly. Wat geslenterd in de winkel-wandelstraatjes, even de voeten nat gemaakt in de oceaan, gespeeld in 't zand...
't Was leuk in Manly. Heel aangenaam vertoeven, romantisch. Het deed ons onmiddellijk denken aan Surfers Paradise, aan de Gold Coast van Australië, iets ten noorden van Brisbane, waar we 2 jaar geleden zijn geweest.


Terug thuis

Gisterenavond zijn Sara en ik terug thuis gekomen van onze 'uitstap' naar België.
En morgenavond vertrekken we alweer, in de andere richting ditmaal en met heel de familie, naar Sydney (Australië). Ik moet vliegen en we blijven 5 volle dagen ter plaatse (van maandag t.e.m. vrijdag)... Eindelijk eens "vakantie", zegt Kristel dan. Hopelijk hebben Roos en Sara niet al te veel jetlag van al dat gevlieg van de voorbije weken...

Hieronder nog een filmpje van Roos in de zetel:

Avond-uren in Belgique

4 Musketiers op stapHet blits-bezoek aan België is weer bijna voorbij...
Sara heeft haar goed geamuseerd op school, bij de (schoon)ouders, peter/meter, de vroegere vriendjes en vriendinnekes van de school, maar ze is natuurlijk stikop van al die 'aandacht'.

Ook voor mij was het eigenlijk weer veel te druk, maar ja... Wat zouden we anders moeten doen? Stil zitten? Nee, dank u.
Overdag op Prosite bezig (administratie/facturatie doen, vergaderen, sturen, programmeren, langs advocaat,...), 's avonds op stap met 4 musketiers, even op bezoek bij de Belgian Cockpit Association (wat vroegere Sabena herinneringen ophalen), lekker Chinezen in Leuven, op familie-bezoek, huizen-jacht, etc.


Bij Simonne en Pierre (BeCA) en samen met enkele medewerkers en stagairs op Prosite (Kris Kelchtermans, Tom Polspoel, Filip Hunninck en Vincent De Snerk)

Creatief op school

Enkele van de tekeningen die Sara deze week gemaakt heeft op school in Kumtich.

Wie woont er bij ons thuis?

Een tekening van mama en papa.

Ze heeft zelfs aan onze horloges gedacht! ;-)

Omgekeerde wereld

Sinds vandaag zijn Sara en ik voor enkele dagen in België aangekomen. Kristel en Roos zijn in Tahiti gebleven.

Op ons programma van 't weekend staat: uitrusten, kermis, eten bij Oma & Opa, slapen in Kumtich, eten bij Moeke, Vake & Tati, nog kermis, spelen en slapen in Bekkevoort.
Maandag, dinsdag en woensdag gaat Sara naar 't school in Kumtich terwijl ik ga werken op Prosite. 's Avonds en in de namiddag gaat ze dan slapen/spelen in Vissenaken, bij Emmy & Walter en bij Femke.
Ook nog (voor mij dan alleen) : avondje op stap met de 4 musketiers, eten bij Chinees (China's Capital - 20+101), huizen-zoektocht, goeiendag gaan zeggen op BeCA,...

Ik zit hier in België, Kristel in Tahiti.... Beetje een omgekeerde wereld, nee? ;-)

Roos kan al zwemmen

Sara fietst

Hieronder 2 nieuwe mini-videootjes van Sara op de fiets (in Beachcomber-hotel).
De volgende stap is zonder (zij)wieltjes...

Sara in hangmat

Test: Google Video

Ik ben wat aan het experimenteren geslagen met Google Video. Iedereen kan vanaf nu eigen stukjes video uploaden naar http://www.google.com/videohp en dan (laten) afspelen of integreren in zijn/haar eigen website.

Op de site www.4musketiers.be heb ik al enkele video's gebruikt van anderen, hieronder een eerste testje m.b.v. onze eigen camera.
Later meer (en hopelijk beter) natuurlijk...