Januari 2006

Pannenkoekenslag

Deze namiddag gaan pannenkoeken eten bij de familie Van Schooten.
Sara en Zoë konden naar hartelust spelen, en ook Roos genoot van de 'aandacht'.

Narita Nightlife

Narita, deelgemeente van Tokyo, is sinds enkele tientallen jaren enorm gegroeid en dit vooral dankzij de aanwezigheid van de (nieuwe) internationale luchthaven!
Alle lange afstandvluchten van en naar Tokyo passeren langs deze luchthaven. Een kleine 100 grote toestellen (Boeing B747s, Airbus A340s) zijn permanent op de tarmac aanwezig.

Al deze crews (Northwest, American Airlines, Cathey Pacific, China Eastern, Swiss, Virgin Atlantic, Air Tahiti Nui, DHL,...) logeren in en rond de luchthaven en dat levert gegarandeerd vuurwerk in de vele (karaoke)bars en restaurants van Narita.

Zelfs Richard Branson (Virgin) heeft er destijds een eigen bar geopend (The Barge Inn), omdat de Briste crew "zich verveelden"... Wij houden het (zoals je hieronder kan zien) liever op The Flyers Lounge, Hero's Grill en natuurlijk de Jet Lag Club.

Tokyo

Van de week zat ik in Tokyo. Buiten het koude weer (0-5°C), weinig nieuws te rapen hier.

Hieronder toch nog een mooie detail-foto van de FCU (Flight Control Unit, zeg maar de "automatische piloot") van een Airbus-cockpit.


(foto van Guido Daems gevonden op Airliners.net)

Blue Eyes

Roos

NetAppel, VoipBuster, SIP Discount,...

Via Terence kwam ik terecht op 'een zoveelste' VoIP-telefoondienst (Voice-over-IP, telefonie via internet) nl. NetAppel.fr. Gratis bellen tussen 2 gebruikers van het programma, aan goedkoop tarief bellen naar vaste/mobiele telefoonnummers, etc.
Op het eerste zicht niks speciaal hoor ik u zeggen, via Skype kan dit ook, maar zij bieden o.a. gratis gesprekken aan naar vaste nummers in België, Zwitserland, Duitsland, Verenigde States, etc.!

Mijn interesse was natuurlijk onmiddellijk gewekt, en na het downloaden en installeren had ik recht op 1 minuut gratis bellen. Door 10,00EUR op mijn credit te laten zetten (kredietkaart, PayPal) was er geen limiet meer, en kon ik volledig gebruik maken van de dienst, inclusief tegen goedkoper tarief bellen naar andere landen, of naar mobiele nummers (0,22EUR/minuut naar een Belgisch mobieltje).
Ik heb dit gokje gewaagd en het even uitgeprobeerd... het werkt (goed) en mijn credit van 10,00EUR is nog steeds intakt, na een telefoongesprek van meer dan 15 minuten van Tahiti naar Prosite.

Intussen ben ik wat verder gaan snuffelen, en kwam Voipbuster tegen (bijna volledig gelijkaardige website!!),VoipStunt (zelfde opmerking!), VoipCheap, SIP Discount en de 'verdachte' firma 's Finarea (Zwitserland) en Betamax (Duitsland).
Deze links heb ik nog gevonden: (1) (2)

Hoe kunnen zij dit gratis aanbieden? Waarom al deze verschillende namen van sites en produkten? Wat zit erachter?
Ik weet niet goed wat ervan te denken, maar het werkt (voorlopig) wel... en dus blijf ik het gebruiken voor GRATIS gesprekken naar vaste lijnen!

Gelijk bloemkool

Vrijdag nog langs de pediater geweest met Roos en alles gaat goed: 60cm meet ze en al 6,1kg! Ook haar eerste inentingen werden ineens gegeven.

Hieronder nog enkele foto's van de voorbije dagen:


(Roos en Sara in Sheraton Parijs en thuis met de pas uitgepakte Peg Perego koets)


(Roos in haar nieuwe eetstoel (STOKKE Tripp Trapp))

Lugano

Een achternicht van mij, Ilse Ottenbourgh (let op verschil in schrijfwijze tussen onze achternamen!), dochter van gedeputeerde Yvan Ottenbourgh (Provincie Vlaams-Brabant), woont met haar familie in Lugano, Zwitserland, tegen de Italiaanse grens.

Ook zij startte onlangs een eigen blog op over "De leuke en minder leuke kanten van het leven in een ander land. De aanpassingen die nodig zijn voor iedereen, groot en klein, maar ook de geweldige ervaringen die we hier opdoen zullen we proberen te delen."

Leuk om eens 'verre' familie op die manier te volgen! Veel succes met het bloggen, Ilse!

Roaming in Tahiti

Sinds kort is er blijkbaar een roaming-akkoord tussen Proximus en de lokale GSM operator Tikiphone/VINI, want via mijn Belgische SIM-kaart krijg ik nu netwerk! Omgekeerd (ontvangst in België met mijn SIM-kaart van Tahiti) heb ik het nog niet uitgeprobeerd echter.

In de lijst van Roaming Partners van Proximus staat Tikiphone inderdaad, bij Mobistar geen spoor te bekennen van roaming in Frans-Polynesië.

Home Sweet Home

We zijn er geraakt! Eindelijk terug thuis in ons appartement in Tahiti.
Arnaud, die ons gisterenavond kwam afhalen aan de luchthaven, trok nogal ogen toen hij ons zag buiten komen... meer dan 10 stuks bagage! Ik denk dat we meer dan 120kg bij hadden.

Twee valiezen met hopen cadeau's vanuit België (Kerst+Nieuwjaar), één valies met kledij, 1 trolley met speelgoed voor Sara tijdens de vlucht, 1 trolley voor Kristel en Roos tijdens de vlucht, maxi-cozi van Roos, autostoel voor Roos (ex-Sara) meegebracht van België, een Peg Perego Pliko P3 MT Stroller doos (zie foto) gekocht in L.A., 1 trolley met nog wat allerhande spullen in, mijn flightcase én een grote plastieken bak (50 liter) met heel wat keuken-, badkamer- en eet-spullen vanuit L.A.

Eens thuis (het was intussen al middernacht en iedereen klaarwakker) nog gedouched en uitgepakt, zodat we rond 02u erin lagen...

"I Have A Dream"

De 3de maandag van januari is in de VS de Martin Luther King-dag, een nationale feestdag (én verlofdag), gewijd aan King en zijn gedachtegoed.

Martin Luther King, Jr. (Atlanta, Georgia, 15 januari 1929 – Memphis, Tennessee, 4 april 1968), was een Amerikaans dominee, politiek leider en was het meest prominente lid van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

King werd beroemd in de jaren '50 en '60 dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door het boycotten van stadsbussen die alleen voor blanken toegankelijk waren.

Zijn verbale vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, maar King had ook vijanden. In 1963 hield hij de legendarische toespraak "I have a dream". Een jaar later won hij de Nobelprijs voor de Vrede.
Op 39-jarige leeftijd werd Martin Luther King doodgeschoten.
(bron: Wikipedia)

The Right Stuff

De oververmoeidheid (veel vliegen, 4 keer heen-en-weer België op één maand tijd, feestdagen, Prosite) begint te wegen...
'k Was dan ook beetje ziek van 't weekend (verkoudheid) in Tahiti, en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt een hoop DVDs te (her)bekijken die we hier nog liggen hadden.

Een overzicht:
- Sin City (2005 met o.a. Bruce Willis) : Cinematografish wel heel speciaal (bijna helemaal zwart/wit) met veel geweld. De nieuwste cult-film van Quentin Tarantino. You like it, or you hate it. [6,5/10
- The Right Stuff (4 oscars, 1983 met o.a. Ed Harris als John Glenn, eerste mens in een baan om de aarde) : Het fantastische verhaal van de 7 eerste Amerikaanse astronauten geselecteerd door NASA voor het Mercury ruimtevaart-programma. [9/10
- The Lord of the Rings (2001-2003) : Twee, 4 en 11 Oscars voor deze trilogie. Persoonlijk ben ik niet zo voor "fantasy-films" (deze DVD-set heeft dan ook jaren in de kast gelegen), maar ik heb mij er in één keer doorgeworsteld (meer dan 8u film!). Hele mooie beelden van Nieuw-Zeeland (Carl!), leuk plot en actie-scenes, maar naar het einde toe (deel 3) zat de rek er wat te fel in... [7/10
- Basic Instinct (1992 met o.a. Sharon Stone en Michael Douglas) : Prachtige film, leuk plot, intrigues, verrassend einde... en dat voor een groot stuk van eigen Belgische-Nederlandse bodem (regisseurs Paul Verhoeven en Jan de Bont, en soundtrack van Praga Khan)! [9/10
- William Shakespeare's Romeo+Juliet (1996 met o.a. Leonardo DiCaprio) : Geen gemakkelijke film. Het tragisch liefdesverhaal van William Shakespeare (1564-1616) is ons wel bekend, maar deze versie is wel heel speciaal. Vooral het gebruik van origineel 16de eeuwse Engelse teksten uit de theater-versie van Shakespeare in alle dialogen doorheen gans de film, maakt het uiterst zwaar om te verteren. Maar wel zeer origineel! [7/10
De volledige originele tekst van Romeo en Juliet kan trouwens gedownload worden via project Gutenberg!
- Cocoon (2 oscars, 1985 van Ron Howard) : Weer een geweldige film van één van mijn lievelings regisseurs Ron Howard, over senioren die terug jonger worden na contact met buitenaardse wezens. "Forever Young" (by Alphavill)! [8/10

De volgende op het verlanglijst is de 4-delige DVD-box van de HBO mini-TV serie"From The Earth To The Moon" met co-producers Tom Hanks en Ron Howard (12u durend!), over de Apollo-missies naar de maan...

Maar daarvoor moet ik eens heel veel tijd hebben, of nog eens ziek worden...

CES en Skype

Netgear-Skype WiFi-telefoonIn Las Vegas loopt momenteel de Consumer Electronics Show (CES) en de nadruk ligt dit jaar duidelijk op de mobiele gebruiker. Ook VoIP (Voice Over IP) is super-hot en er vallen dan ook heel wat Skype-nieuwtjes te rapen:

- Philips heeft een Voice over IP (VoIP)-telefoon aangekondigd, de VoIP321.
- Skype lanceert een eigen mobiel internettelefoontoestel i.s.m. Netgear! Dit mobiel speeltje maakt een connectie met een WiFi/Hotspot in de buurt, zodat er (bijna) "gratis" kan gebeld worden via Skype(Out). Ook Linksys kondigde eerder al iets gelijkaardigs aan (WIP330).
- VoSky kondigt 2 nieuwe Skype-compatibele producten aan voor bedrijven: VoSKY Call Center (maakt Skype-gesprekken mogelijk zonder PC en via gewoon telefoontoestel) en VoSKY Exchange (voegt 4 Skype-lijnen toe aan je bestaande PBX-telefoonaansluiting)
- Na twee eerdere bètareleases is zojuist de final van Skype 2.0 de deur uit gegaan! Deze nieuwste versie ondersteunt nu ook video-gesprekken (webcam) en de kwaliteit ervan valt heel goed mee (al zeg ik het zelf)!
Downloaden die handel!

Mannen zijn van Google, vrouwen van Yahoo!

In dezelfde stijl als "Mannen zijn van Mars, vrouwen zijn van Venus", blijken mannen en vrouwen ook het internet anders te gebruiken.

Vrouwen zien het internet meer als aanvullend, ondersteunend en om sociale contacten te leggen en te onderhouden.
Mannen daarentegen beschouwen het internet meer als een bureau, werkomgeving, bibliotheek en speeltuin.

Lees verder op "Men Are From Google, Women Are From Yahoo".

De 25 meest interessante webcams van 2005

De genomineerden zijn bekend... en ook enkele webcams van Tahiti en Frans-Polynesië behoren tot de "25 meest interessante webcams"!
Zie: http://www.earthcam.com/top25/2005/

Enkele lijnen van 2006 zijn al uitgezet

De eerste afspraken voor 2006 zijn al gemaakt:
- Ergens in februari-maart gaan we een paar dagen op verlof (Bora Bora? Sydney?) met het ganse gezin. 't Is al weer lang geleden dat we nog eens echt op verlof geweest zijn.
- Rond Pasen hebben we traditioneel de kindervakantie met de familie Kestens. Vorig jaar Grand Canaria, dit jaar misschien eens skiën?!
- Begin mei probeer ik met Maarten Van Laere (CEO van Serverscheck) in Las vegas naar de Interop Beurs te gaan.
Geert tijdens zijn eerste training.- Daarna gaat hij nog naar een IT-beurs in Sydney, maar op 12 mei trouwen Carl en Els in Tienen en dat kunnen we natuurlijk niet missen. En enkele weken voordien, moeten we nog een "vrijgezellen-avond" voorzien ook...
- Hun huwelijksreis is eind 2006 voorzien naar Nieuw-Zeeland, dus misschien dat we dan ook nog even ginder passeren.
- Als het even kan probeer ik eind juli natuurlijk Suikerrock mee te pikken (20ste editie trouwens dit jaar).
- Op 5 november probeer ik in New York te zijn, want Geert Vanvaerenbergh (zie Self Made Men op Suikerrock) zal daar de Marathon van New York lopen. Hij werd hiervoor geselecteerd door Canvas, maar eerst moet er nog wat getraind worden...
- Waarschijnlijk komen ook ouders en schoonouders nog eens langs in Tahiti. Wanneer?
- Misschien ook nog enkele vrienden (Katja? Maarten?...) Altijd welkom.

Eindejaarsconference

Het jaar 2005 is "weeral" voorbij. De tijd vliegt snel, en helaas (blijkbaar) alsmaar sneller...

Niets beters dan een eigen blog, om eens een overzicht te maken van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar:
- Na onze verhuis eind 2004 was het begin dit jaar 'installeren" geblazen in Tahiti. Ook Sara gaat naar de Franstalige school sinds dit jaar... en dat zonder noemenswaardige problemen.
- Schoonouders op bezoek in februari/maart
- Zwangerschap en bevallen in 't buitenland van dochtertje 'Roos Maeva'
- Ouders op bezoek in mei
- Zware stage, training maar uiteindelijk boordcommandant geworden
- Onverwacht overlijden van opa
- 19de editie van Suikerrock weer groot succes
- Prosite breidt uit, valt in de prijzen en verhuist
- Na paspoort-problemen toch Kerst en eindejaar vieren in België
- Jacques 60 geworden en babyborrel voor Roos

Het nieuwe jaar brengt hopelijk wat meer 'rust', maar ons kennende zal dat wel niet... ;-)