September 2005

Eindelijk terug in NYC

Na 4 jaar (Sabena) eindelijk eens terug in New York (voor 3 nachten)!
Gelukkig zijn we terug in Manhatten gelogeerd (Millennium Hotel, vlak over gebouw van Verenigde Naties), want daar is alle "aktie" te vinden...

Gisterennamiddag geland op JFK, daarna inchecken, eten met collega's in Hard Rock café op Times Square en dan langs het 'beruchte' Blue Note Jazz café en café Wha!
Vandaag heb ik wat uitgeslapen en in de namiddag langs enkele "oude-bekende" winkels o.a. B&H; Photo Video, GAP,...
Morgen ga ik met de metro terug eens langs Ground Zero (waar de WTC torens stonden), J&R; Computer Store, Little Italy en China Town.
Overmorgen vetrekken we terug richting Tahiti...

Het leven kan hard zijn.

Ambitie

Franklin D. Roosevelt: "The only limit to our realization of tomorrow will be our doubts of today."
Abraham Lincoln: "Every man is said to have his peculiar ambition."
Hannibal: "We will either find a way, or make one."
Machiavelli: "Ambition is so powerful a passion in the human breast, that however high we reach we are never satisfied."

Sfeerfoto's

Onderstaande foto's kon ik u moeilijk achterhouden...

zonsondergang vanuit ons appartement

Microsoft bestaat 30 jaar!

Nadat eerder dit jaar ook al 10 jaar Windows 95 werd gevierd, is het nu de beurt aan Microsoft zelf!

Wat in 1975 begon als een bedrijf met twee werknemers is uitgegroeid tot een multinational met vestigingen in tachtig landen en meer dan zestigduizend mensen.
Microsoft (NasdaqMSFT”) vierde vorige vrijdag dat het bedrijf 30 jaar geleden werd opgericht door de 19-jarige Bill Gates en Paul Allen.

Na de oprichting in 1975 levert Microsoft in 1981 zijn eerste programma, MS-Dos 1.0, aan computerfabrikant IBM. De eerste versie van Office ziet het levenslicht in 1989. Een jaar later legt Microsoft de basis voor het besturingssysteem zoals we dat nu nog kennen met de introductie van Windows 3.0. Vele versies van Windows later, volgt in 2001 Windows XP en Office XP. Eind 2006 wordt het nieuwste besturingssysteem, Vista, van Microsoft verwacht.

Volgens Forbes is Bill Gates al 8 jaar lang de rijkste man ter wereld (46 miljard US$)...
En wij maar werken...

Rita destructiever dan Katrina

De orkaan Rita kan de 2de meest destructieve storm ooit worden in de VS!


(Bekijk Rita's 'live' (sateliet)beelden via aviationweather, NOAA of Google Maps)

Rita won gisteren nog aan sterkte en is nu een storm van categorie vijf - krachtiger dan Katrina was. Zaterdag komt de orkaan waarschijnlijk aan land in Texas.
Zondag vertrek ik op vlucht van Tahiti naar New York, en vliegen wij over Mexico-city net langs de storm... 'k Ben benieuwd.

Internationale voornaam

Eergisteren was het dan mijn beurt om er een jaartje bij te tellen. Gelukkig hebben we niet al te zwaar gevierd, en bleef het bij Poisson Cru en een glas witte wijn, samen met de buren...

De rest van het weekend was het vooral uitrusten geblazen... en dat was nodig!

Ook de voorna(a)m(en) van de baby liggen uiteindelijk vast: een "Vlaamse" (maar ook herkenbaar in 't Frans en 't Engels!) eerste voornaam, gevolgd door een tweede typisch "Tahitiaanse" voornaam.
Wie waagt er een gokje?!

Verjaardagsfeest Sara

Uiteindelijk was het dan zover...
Het lang verwachtte verjaardagsfeestje van Sara: 8 kleuters die kwamen spelen van 14u tot 17u!
De moeilijkste opdracht was voor ons (ouders) en vooral voor Kristel (zwanger): hen zolang bezig houden, zonder al te veel brokken te maken! ;-)

De planning was devolgende:
- vanaf 14u iedereen in 't zwembad
- daarna afdrogen, aankleden en naar 't appartement
- eerst wat spelen, dan verjaardagstaart aansnijden en opeten
- vervolgens cadeautjes open doen, spelen
- en tenslotte pannekoeken eten!
- vanaf 17u konden de ouders hen terug komen ophalen

Mission accomplished! Zie foto's hieronder...


2006 Advertising Campaign

Fotograaf Tim McKenna werd door Air Tahiti Nui en Tahiti Tourisme aangezocht om de nieuwe advertentiecampagne voor 2006 op te zetten...

Een sneak preview (meer van dit mooi's op zijn website):


No Worries, Mate

Sinds Air Tahiti Nui de lijn Papeete-Sydney opstartte in juni, was het dit weekend mijn eerste vlucht naar Sydney als crewmember. In juni 2004 zijn we hier ook nog op vakantie geweest, maar dat is een ander verhaal...

Vermits we tijdens deze vlucht ook de datumlijn passeren (zie vorige posting "back to the future"), verliezen we een dag als we naar Sydney vliegen, maar winnen we een dag als we terug naar Papeete gaan.
Air Tahiti Nui vliegt 2 keer per week op Sydney (donderdag en zaterdag), wat maakt dat er (voor ons) een "lange" Sydney is (5 nachten) en een "kort" (2 nachten). De ganse bemanning verblijft in het Swissôtel, in het centrum van de stad, op wandelafstand van alle belangrijkste winkelcentra (Galeries Victoria, Harbourside), parken (Hyde Park, Royal Botanic Garden), musea, etc.

Het bekendste monument van de stad is waarschijnlijk het Opera House met zijn typische architecturale vormgeving. Enkele andere toppers (meer culinair dan) zijn Darling Harbour, Circular Quay en de vele markten (Paddy's Market, Fishmarket).

Sydney is een zeer aangename en propere stad. Autraliërs zijn bovendien ontzettend vriendelijk en hun typische stopwoord is dan ook "No Worries, Mate" (geen probleem, maat). En ondanks de winterperiode nu, is het hier toch een aangename 18°C met een licht zeebriesje. Ideaal terrasjes weer!

We moeten hier dringend eens terug op vakantie komen... Dat staat vast!

9/11 herdacht

Vandaag is het exact 4 jaar geleden dat Amerika werd aangevallen, en de twee torens van het World Trade Centrum in New York werden neergehaald door 2 gekaapte vliegtuigen!

Net zoals velen bij de aanslag op John F. Kennedy in 1963, herinner ook ik mij nog perfect waar ik was, en wat ik deed die bewuste dinsdag 11 september 2001...

Ik zat die dag toevallig in Tokyo (na Sabena-vlucht) en keek 's avonds (tijdsverschil!) vanuit mijn kamer (Narita Garden Hotel) heel toevallig naar CNN, want alle andere posten waren Japanse televisie, en heb de aanslagen 'live' meegemaakt. Uren heb ik toen verbijsterd voor TV gezeten, en van slapen is er die nacht niet heel veel in huis gekomen, wetende dat ik enkele maanden eerder nog bovenop de Twin Towers gestaan heb samen met Bart Koekelkoren!
Bijna 3000 mensen stierven die dag (zie naamlijst).
Onzeker over de toekomst en met een bang hart, vertrokken we 's anderendaags terug richting Zaventem.

Een maand later, tijdens één van mijn laatste Sabena vluchten, vloog ik terug op New York, en bezocht Ground Zero... de geur van de dood, stof en totale vernieling hing er nog steeds in de lucht...


Links/Dossiers:
- De Standaard
- BBC
- CNN
- Wikipedia
- TheUSA.nl
- SpaceImaging

Go KIM!

Dikke proficiat voor "onze" Kim Clijsters voor haar eerste Grand Slam titel (zonet op de US Open in Flushing Meadows (New York)) !

De Limburgse versloeg Mary Pierce in de finale met verpletterende 6-3, 6-1 cijfers! Kim speelde quasi foutloos en profiteerde maximaal van de unforced errors van Pierce.

En met de grootste prijzenpot ooit voor een sportvrouw (meer dan 2 miljoen US dollar!) kan er wel een groots feestje vanaf...

Gadget: Pandora, uw eigen muziekstation

Wat zou je ervan zeggen moest je een eigen radiostation zou kunnen opstarten, die enkel uw stijl van muziek draait?! Wel dat kan nu, tenminste op internet...!

Via Pandora en de Music Genome Database, geef je eerst op welke songs, muzikanten en groepen jij goed vindt. Vervolgens speelt uw 'Pandora-radio' gelijkaardige muziek af via streaming. Perfect om nieuwe songs en artiesten te ontdekken!

Beluister gerust mijn Pandora station a.k.a. "Radio Jeanke" via uw breedband verbinding op internet.

Bonne Anniversaire

Vandaag was het dan zover... onze spruit werd (al) 5 jaar!!

Het appartement was versierd met balonnen, en op school mocht ze zelf cadeautjes (Winnie The Pooh-zakje met snoepje, balon, fluitje en kleurpotlood erin) uitdelen aan de vriendjes/vriendinnekes. Na school wachtte thuis een ganse hoop pakjes en verjaardagskaartjes van (groot)ouders en familie, en ze was heel blij ermee!

Dank je wel moeke, vake, oma, opa, Yvette, peter, Tati, Annick en Femke!


Naar de avond toe hadden we aan appeltaart met 5 kaarsjes voorzien.
Volgende week vrijdag komen er 8-tal kinderen spelen (zwemmen, pannekoeken eten,...)

Twisting by the pool

Sinds vorige week gaat Sara elke woensdag van 13u tot 14u naar de zwemles (beginners, groepje van 6 kleuters)!

Ook aan het zwembad van het appartement wordt er deftig geoefend, en ze kan nu al 3-tal slagen schoolslag zwemmen onder water (in 't diep) zonder bandjes! ;-)

Morgen is het haar verjaardag (5 jaar!) en op school mag ze enkele cadeautjes uitdelen aan de klasgenootjes. Na school zal haar kamer versierd zijn, en doen we enkele pakjes open van (schoon)ouders, edm.
Volgende week vrijdag 16 september staat er dan thuis een verjaardagsfeestje gepland.

LEGO bestaat 50 jaar

Dit jaar bestaan de beroemde LEGO blokjes 50 jaar! (zie ook geschiedenis en timeline)

N.a.v. deze verjaardag zijn er nu 'gouden' steentjes verkrijgbaar die je krijgt bij aankopen boven de 50EUR.

In mijn kinderjaren speelde ik uren per dag in de kelder met mijn tienduizenden LEGO blokjes (kastelen, ridders, treinen, mini-dorp, politie, brandweer, technics, etc.).
Mijn allereerste vliegreis ooit trouwens, was een daguitstap naar Legoland in Billund (Denemarken)! Deze uitstap had ik gewonnen na een LEGO wedstrijd die werd georganiseerd door de toenmalige speelgoedketen Christiaensen! (foto's volgen later nog wel, hieronder foto's van Sara in Legoland California , december 2003!)

In 1916 begon Ole Kirk Christiansen in het Deense stadje Billund een houtbewerkingszaakje. De eerste jaren maakte hij voornamelijk meubels, maar later ging hij zich ook toeleggen op houten speelgoed en kwam de naam LEGO in gebruik.

De naam "LEGO" is afgeleid van de Deense woorden "LEg GOdt" (speel goed). Later bleek het woord in het Latijn te interpreteren als "ik verzamel" (ook "ik kies" of "ik lees").

Toen na de Tweede Wereldoorlog het gebruik van kunststof steeds populairder werd ging Ole dit materiaal ook gebruiken voor zijn speelgoed. Maar de slechte kwaliteit van de steentjes bezorgde LEGO een slechte naam en de zaken gingen steeds slechter.

Onder impuls van zijn zoon Godtfred Christiansen, die in 1955 het eerste LEGO thema "Town Plan" lanceerde, verbeterden de zaken en het educatieve, stabelbare blokken systeem van LEGO was definitief vertrokken.

In 1966 werd één van de meest succesvolle LEGO-series gelanceerd: het LEGO trein systeem. Met een 4,5 Volt motor (later 12 Volt) kon met zelfgebouwde treintjes over rails worden gereden.
In 1969 werd een nieuw, speciaal op jonge kinderen gericht, systeem op de markt gezet: DUPLO. De DUPLO stenen waren groter dan de gewone LEGO-steentjes en bevatten geen kleine onderdelen (inslikkingsgevaar).
In 1968 werd in Billund (Denemarken) het Legoland-park geopend. Dit themapark bestaat uit een miniatuurwereld, volledig opgebouwd uit LEGO-steentjes. Er rijden LEGO-treinen, LEGO-auto's en er zijn veel bekende bouwwerken nagebouwd. Het park bleek een enorm succes en bijkomende parken werden geopend in California, Duitsland en Engeland.
Vanaf 1970 kende LEGO een enorme groei. Er werden wereldwijd meerdere nieuwe fabrieken opgezet en het assortiment werd steeds groter. De eerste LEGO-mannetjes met beweegbare armen en benen werden gelanceerd in 1978
"Ruimtevaart LEGO" (1979) kon gebruikt worden om ruimteschepen, raketten en maanvoertuigen te bouwen, "FABULAND" was gericht op kleinere kinderen om eigen fantasiewerelden te bouwen en in 1982 ontstond de "Technic" serie. In 1987 werd de "Technic" serie uitgebreid met "Pneumatic". Andere thema's: piraten, ridders en kastelen, BIONICLE, Belville, Star Wars, CLIKITS, Harry Potter, Bob de Bouwer, etc.

Magnificent 7 iRobot - Man In Black

Eén van de laatste uitbreidingen op de kunststofblokjes is "LEGO Mindstorms" waarmee zelfgebouwde creaties uitgerust met elektrische motoren en sensoren (tast, licht, rotatie en temperatuur) kunnen worden geprogrammeerd met de computer.

Gadget: Skype via gewoon telefoontoestel

Dankzij een posting van John Bayens, kwam ik bij UConnect terecht van VoIPvoice.

Dit produkt lijkt nog interessanter dan de Dualphone Skype-telefoon (zie vorige posting), die intussen bij ons in Tahiti wordt gebruikt, alsook bij (schoon)ouders en op Prosite!

Via een eenvoudige USB connectie aan je PC, kan m.b.v. deze UConnect een perfect normale telefoon gebruiken om via Skype te telefoneren!

De prijs lijkt ook mee te vallen (55,00EUR) en van zodra het beschikbaar is, zal ik eens een exemplaar bestellen en uittesten. Stay tuned.

Apocalyps in New Orleans

Het lijkt er alsmaar meer op dat de regering Bush totaal niet bij machte is het hoofd te bieden aan de gevolgen van de doortocht van Hurricane Katrina.

Katrina trok vorige week een spoor van vernieling door het zuiden van de VS (vooral Mississippi en Lousiana). Wegens een dijkbreuk staat bovendien 80% van New Orleans onder water, op sommige plaatsen tot 6m. Er is al dagen geen electriciteit, telefoon/GSMverkeer, voedsel of drinkbaar water. Lijken drijven boven, overlevenden wachten al dagen op hulp of redding. Noodtoestand worden dagen later pas uitgeroepen. Er wordt massaal geplunderd en verkracht. Gewapende bendes hebben de stad overgenomen. De ordediensten krijgen geen middelen en zijn de wanhoop nabij.
Chaos alom...

Onbegrijpelijk toch dat net hét Verenigde Staten van Amerika, dé enige overblijvende 'super-macht' ter wereld, gewoonweg niet in staat is om voor zijn eigen burgers te zorgen! Hét rijkste land ter wereld, moet zelfs noodhulp vragen aan o.a. Frankrijk ('vijand nummer één' na hun kritiek op oorlog in Irak) en de Verenigde Naties (waar het altijd uitgesproken kritiek op heeft en zelfs aan weigert bijdragen te betalen).

Kritiek onder de eigen bevolking is er wel, voor zover we dit natuurlijk kunnen volgen op CNN (dankzij TNS onze sateliet televisie), maar helaas veel te mat... en veel te laat!

Links:
- https://www.whitehouse.gov/agenda/
- http://ngs.woc.noaa.gov/katrina/
- http://www.redcross.org/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Hurricane_Katrina
- http://edc.usgs.gov/Katrina.html
- https://www.digitalglobe.com/
- http://www.google.org/crisisresponse/hurricane_katrina.html

Fabeltjeskrant is beste kinderserie van 20ste eeuw

De Fabeltjeskrant werd verkozen tot het beste Nederlandse kindertelevisieserie van de twintigste eeuw. De uitslag werd vanavond bekendgemaakt in een speciale uitzending van het NCRV-programma TV Toppers n.a.v. 50 jaar kindertelevisie. Via internet konden televisiekijkers de afgelopen tijd stemmen op kinderprogramma's die op tv te zien zijn geweest, zoals Swiebertje, Pipo de Clown, Ome Willem, Sesamstraat en Telekids.

De Fabeltjeskrant is gebaseerd op de beroemde Franse fabels van Jean de la Fontaine. Een filmproducent kreeg in 1968 het idee om een uil deze fabels te laten vertellen op de televisie. Het moest een kinderserie worden voor iedere dag, waarbij iedere aflevering 5 minuten duurde. De serie diende als programma vóór het slapengaan van de kleintjes. De personages werden uitgebeeld door tot de verbeelding sprekende dierenpoppen. De uil, genaamd Jacob, las iedere dag voor uit de zogenaamde Fabeltjeskrant.

De Fabeltjeskrant werd voor het eerst uitgezonden op 29 september 1968 en 4 jaar later lag het aantal kijkers tussen de één en twee miljoen per dag.

Enkele links:
- https://nl.wikipedia.org/wiki/Fabeltjeskrant
- http://www.fabeltjesweb.nl
- 50 jaar kindertelevisie in beeld
- Download TV-tune (MP3-file)

Dag lieve kijkbuiskinderen, oogjes dicht en snaveltjes toe!

Prosite breidt uit

Niet alleen is het vandaag de eerste schooldag in België, ook op Prosite gaat er vandaag een nieuwe werknemer van start.

Filip Hunninck ([email protected]) uit Hélécine start er als .NET developper en zal zich in hoofdzaak bezig houden met de verdere afwerking en uitbouw van ons eigen proCMS.NET-systeem en andere .NET-applicaties (rond de electronische identiteitskaart eID, CultuurNet/Web, edm.)