Augustus 2005

Vlaamse piloot ontslagen

Een 'fait divers' vorige week in de Belgische pers:

Een Airbus A300 van de Turkse chartermaatschappij Fly Air keerde terug naar Parijs-Orly na een technisch defect (één van de drie generatoren). Enkele uren later wilde het terug opstijgen maar de 235 Franse passagiers weigeren in te stappen. Na controle door de Franse luchtvaart authoriteiten (DGAC) bleken er nog andere techische gebreken, en werd het toestel aan de grond gehouden. Een dag later kreeg men toestemming om het toestel leeg terug te vliegen.

Blijkt nu dat de boordcommandat een Vlaming is (Peter Thys (46) uit Bocholt), die intussen prompt werd ontslagen door zijn werkgever (omdat hij de veiligheidsvoorschriften in acht nam?)!
Bij Fly Air, dat op tien dagen drie keer af te rekenen kreeg met technische defecten, was gisteren blijkbaar niemand bereikbaar voor commentaar.
Op te volgen...

Foefnik

Alhoewel Tahiti deel uitmaakt van Frankrijk (POM - Pays d'Outre-Mer), werken we hier toch niet met Euro maar met zogenaamde franc CFP.

De franc CFP stond eerst voor Franc des Colonies Françaises du Pacific en was gekoppeld aan de Franse franc (zoals ook de CFA in Afrikaanse koloniale gebieden).
De reden voor het ontstaan van de CFA en CFP, was de zwakke Franse munt na de 2de wereldoorlog, toen de Franse munt werd gedevalueerd en gekoppeld aan de sterkere US dollar. De Franse koloniale gebieden werden hierdoor gespaard van deze devaluatie.
CFP staat nu voor "Comptoirs Français du Pacifique", is gekoppeld aan de Euro en de internationale muntcode (ISO 4217 - internationale standaard die drielettercodes definieert voor valuta) is XPF.
CFP wordt ook gebruikt in Nieuw-Caledonië en Wallis en Futuna, en wordt beheert door het IEOM (Institut d'émission d'outre-mer) sinds 1967.
Zie hier voor enkele afbeeldingen.

Er is een vaste verhouding tussen XPF en EUR nl. 119,33XPF voor 1,00EUR. Maar... vermits delen door 3 (naar Belgische Frank) voor ons gemakkelijker is dan delen door 120 (naar Euro), werken we eigenlijk nog heel veel in Belgische Frank!
En om het onderscheid te maken tussen de "Belgische" Frank en de Franc CFP, spreken we onder Belgische collega's hier over de (Belgische) "frank" en de "foefnik". ;-)

Een overstap naar de Euro wordt wel overworgen door de lokale overheid, maar dit zal pas ten vroegste binnen 3 tot 5 jaar technisch mogelijk zijn, zoals blijkt uit de eerste gesprekken met monetaire specialisten.

Filatelie in Tahiti

Voor de filatelisten onder ons, biedt de Tahitiaanse post OPT een enorme hoeveelheid aan kleurrijke en speciale zegels (bloemen, traditionele sporten, natuur, lokale cultuur,...) aan!

Deze zijn zelfs via een CD-ROM beschikbaar voor de echte verzamelaars.
Zie: www.tahitiphilatelie.com

Er is zelfs een speciale reeks zegels over de luchtvaart in Tahiti, en natuurlijk één zegel met de Airbus A340 van Air Tahiti Nui!
Voor de liefhebbers natuurlijk... ;-)

Zwarte lijst

Ten gevolge van de voorbije ongevallen in de luchtvaart, publiceerden zowel de Belgische- als de Franse luchtvaartauthoriteiten vandaag hun zwarte lijst van maatschappijen, die in elk land niet meer mogen landen, opstijgen en/of door het luchtruim vliegen.

Voor België gaat het over 9 cargo-maatschappijen die in het verleden geweigerd zijn wegens ongevallen of problemen bij controles.
Op de zwarte lijst staan:
- Africa Lines (Centraal-Afrikaanse Republiek)
- Air Memphis (Egypte)
- Air Van Airlines (Armenië)
- Central Air Expres (Democratische Republiek Congo)
- I.C.T.T.P.W. (Libië)
- International Air Tours Limited (Nigeria)
- Johnsons Air Limited (Ghana)
- Silverback Cargo Freighters (Rwanda)
- South Airlines (Oekraïne)

Frankrijk heeft 5 luchtvaartmaatschappijen op zijn zwarte lijst gezet.
Het gaat om:
- Air Koryo (Noord-Korea)
- Air Saint-Thomas (Verenigde Staten)
- International Air Service (Liberia)
- Lineas AER (Mozambique)
- Phuket Airlines (Thailand)

De Franse overheid gaat nog een stap verder en wil de reisorganisatoren verplichten om aan de passagiers exact te melden met welke maatschappij ze vliegen!

Western Grill

Gisteren gaan eten in de Western Grill, een steak-house restaurant, met "lokale" vrienden die we hier leren kennen hebben, en die kortbij wonen.

Bruno is van Italiaanse afkomst en huisvader, Angelina is Française en werkt als verkoopster bij Conforama in Papeete. Vroeger woonden ze zelfs in België, waar hun zoon Terence (informaticus) is geboren.
Intussen wonen zij al meer dan 10 jaar in Tahiti.

Belgen op bezoek

Gisterennamiddag hadden we even een blits-bezoek van 2 Belgen (niet te verwarren met de gelijknamig Belgische muziekgroep uit de jaren '80)!

Bart Roels, werk-collega van Nancy Milis (=bestuurslid Suikerrock), en Vanesse Van Belle waren de avond ervoor geland in Papeete, komende van Parijs, na een vermoeiende vlucht van 24u.
Zij verbleven in het leuke hotel Royal Tahitien in Pirae.

Morgen vertekken zij al voor een kleine 2 weken, en gaan heel wat Polynesische eilanden (Moorea, Huahine, Raiatea, Bora Bora) en atols (Rangiroa, Fakarava, Tikehau, etc.) bezoeken d.m.v. een AirPass van Air Tahiti.

Uiteindelijk was hun bezoek bij ons (amper één namiddag) toch zeer gevuld (aperitief, Sashimi of Poisson Cru als middagmaal, wandelen door Papeete en in de marché, aankoop van AirPasses, zwemmen op appartement en avondeten op place Vaiete ('Les Roulottes') in het centrum van Papeete) .
(Zie foto tijdens apero, genomen door Sara!)

Helios update

Nog even een laatste stand van zaken i.v.m. de crash in Griekenland van Helios.

Volgens het Britse online magazine Flight International weten we in ieder geval dat de kans groot is dat er nooit echt druk is gemaakt in de het vliegtuig en dat iedereen het bewustzijn had verloren wegens een tekort aan zuurstof. Ook is het vliegtuig uiteindelijk neergestort omdat het geen brandstof meer had.

Het ganse (interessante) artikel van Flight International kan je hier nalezen (Engels): "Helios 737 crashed with no fuel".
Ook nog interessante lectuur: "Cypriot plane crashes in Greece"-forum van Professional Pilots Rumour Network (PPRuNe).

Het volledige rapport over de ramp mag worden verwacht binnen 6 maanden en de Griekse overheid heeft duidelijk gemaakt dat het rapport openbaar zal worden gemaakt. Ik wacht in spanning af.

Belgische film uit in VS

De Belgisch psychologische thriller "De zaak Alzheimer" van Erik Van Looy komt vandaag uit in de Verenigde Staten. De film wordt uitgebracht onder de titel "The memory of a killer" en zal te zien zijn in 90 Amerikaanse steden.

De film opent in bioscopen in New York en Los Angeles en zal daarna in de arthouse-zalen van bijna 90 andere Amerikaanse steden te zien zijn.
Verdeler Sony Pictures Classics voert een uitgebreide promotie voor "The memory of a killer": trailers, posters, een website en een beperkte perscampagne.

Regisseur Erik Van Looy was in Los Angeles voor een fotoshoot en doet ook enkele telefonische interviews. Mocht de film groeien, dan kunnen ook de hoofdrolspelers Jan Decleir en Koen De Bouw worden ingezet.

De eerste reacties in de Amerikaanse pers lijken positief. "Een geweldige thriller waarbij verscheidene gewiekste trucs uit de mouw worden geschud, de laatste nog overtuigender dan de vorige", schrijft The Los Angeles Times.

In België hebben ondertussen 750.000 mensen "De Zaak Alzheimer" (naar de roman van Jef Geeraerts en met Jan Decleir in de rol van een zieke huurdoder) gezien. Van de dvd werden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht en zo'n 925.000 tv-kijkers zagen de tv-bewerking op Eén, aldus het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en producent MMG.

Patrick Dewael affaire met Greet Op de Beeck

Niet dat dit 'nieuws', van de affaire tussen VLD minister van Binnenlandse zaken Patrick Dewael en VRT-radiojournaliste Greet Op de Beeck, mij ook maar iets interesseert... maar de commentaren van lezers/bezoekers op het online artikel van het Laatste nieuws zijn altijd wel geweldig! ;-)
Wie doet beter?!

kleine Hans, Leuven
"beste roddelpersers gelieve u niet te moeien met iemands priveeleven, of ge krijgt een boete. Hier mag iedereen blij en vrij kiezen me wie ei wil samenzijn. Neem mij nu. Zowel Jean Luc Dehaene als Louis Michel hebben mij vorige week ten huwelijk gevraagd en zowel mijn vrouw als mijn vrouw haar vrouw vonden dat ik op beider verlangen moest ingaan. Kijk, ik zou gekwetst zijn, moesten ze daar van spreken op het internet, verstaat ge wat ik wel zeggen: ge moet meer respect hebben enal. "
Polle Pap, Begijnendijk
"De schone en het beest. "
josse de raedt, sint-jans-molenbeek
"wat hebben wij daarmee te maken pff"
Bennie Vanderpiete, Lochristi
"Nu weet ik waarom Greet Op de Beeck niet "de slimste vrouw ter wereld" is geworden. Als men zulke kemels schiet!!!!!"
Kris Renkens, Hasselt
"Dewael wil striktere regels bij bezoekrecht!!! Nu weten wij waarom !!!!"
Den Bompa, Machelen
"Eerst pikken die walen ons geld, en nu gaan ze zelfs met de mooiste vrouw lopen..... "

B737-200 crash in Peru

37 doden, 3 vermisten en 58 overlevenden is de trieste balang bij het Peruaans vliegtuigongeluk van gisteren.

De Boeing 737-200 van de Peruviaanse luchtvaartmaatschappij Tans was onderweg van de hoofdstad Lima naar Pucallpa, in het Peruviaanse gedeelte van het Amazonegebied toen het bij het inzetten van de landing, op 4,8 km van de luchthaven van Pucallpa, crashte.
Op het moment van het ongeval woedde er een storm in het gebied, aldus de luchtverkeersleiding van Pucallpa. Het lijnvliegtuig had 98 mensen aan boord, van wie zes bemanningsleden.
De twee zwarte dozen van het toestel zijn teruggevonden en zullen voor analyse naar de VS worden opgestuurd, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Windows 95 bestaat 10 jaar!

Op 24 augustus 1995 werd onder de tonen van het Stones-nummer 'Start Me Up' het startsein gegeven voor de verkoop van Windows 95, de eerste generatie van een ongekend succesvolle reeks Windows-besturingssystemen.
Microsoft liet de introductie gepaard gaan met een reusachtige, peperdure reclamecampagne. De rechten voor het Rolling Stones-liedje alleen al kostten Microsoft een slordige 12 miljoen dollar.

Het is tien jaar na dato moeilijk voor te stellen, maar in de aanloop naar 24 augustus kampeerden mensen buiten computerwinkels om als eersten een pakketje te bemachtigen. Windows 95 was de belangrijkste update sinds Windows 3.11, dat over rudimentaire netwerkfunctionaliteit beschikte.
Toch was de eerste versie nog niet erg geschikt voor het internet. De Internet Explorer-browser bestond slechts als versie 1.0 en het besturingssysteem bevatte alleen ondersteuning voor enkele Amerikaanse netwerken en kon met kunst en vliegwerk een verbinding leggen met het Internet (dat toen nog met een hoofdletter werd gespeld).

Tussen 1995 en 1997 bracht Microsoft nog vier updates van Windows 95 uit, waarbij in 1997 voor het eerst de bestandsindeling FAT32 opdook. Later dat jaar kreeg Windows 95 een laatste toevoeging om het naderende onheil van het millenniumprobleem te bezweren.

In 1999 werd Windows 95 afgelost door Windows 98, dat toen ook de nieuwe USB-standaard ondersteunde. De reputatie van Windows als het succesvolste besturingssysteem ooit was toen al gevestigd. Volgens recente schattingen draait ruim 95 procent van de computers wereldwijd een variant van Windows.

Back to school...

Het nieuwe schooljaar is hier al van start gegaan (sinds 17 augustus, na de wintervakantie hier!)! Zoals je kan zien op de nieuwe schoolkalender (download PDF-file (2MB)) hebben ze hier telkens 7 weken school en dan een verlofperiode (gaande van 1 week tot 5 weken). Vier weken eind december-begin januari, 3 weken bij Pasen, 2 weken half oktober, een week mei en 5 weken in juli-augustus!

Na dit zomerverlof zit Sara dus nu in de 3de kleuterklas (SGA - Section des Grandes A) in dezelfde school als vorig schooljaar (Notre-Dame des Anges te Faa'a (waar ook de luchthaven is)). De klassen zijn wat door elkaar gehaald t.o.v. vorig jaar, zodat ze niet met dezelfde vriendjes/vriendinnekes in de klas zit, maar dat mag met de nieuwe (juffrouw) maîtresse Miranda geen probleem zijn... ;-)

Zie ook vorige posting: Sara naar 't school in Tahiti (01/02/2005).

Fucking English

Vandaag in de krant(en):
Het Oostenrijkse stadje "Fucking" (nabij Salzburg, met amper 150 inwoners) heeft haar plaatsnaamborden diefstal-proof gemaakt.
Door de borden in cementblokken te verankeren hopen de bestuurders van het plaatsje te voorkomen dat Engelse toeristen ze als souvenir meenemen. De dubbelzinnige naam zorgt met name bij Engelstaligen voor veel hilariteit.

Wie dacht dat dit het enige dorpje is met een hoogst ongewone naam, moet maar eens op de site "List of interesting or unusual place names" gaan kijken!

Wat denk je bv. van volgende plaatsnamen:
- Assawoman, Virginia, USA
- Climax, Colorado; Climax, Michigan; Climax, Minnesota, USA en Climax, Saskatchewan, Canada
- Clit, Romania
- Clitherall, Minnesota, USA
- Condom, France
- Cumming, Georgia, USA
- Cumming Street, Suva, Fiji
- Dildo Island, South Dildo en Dildo, Newfoundland, Canada
- Hornytown, North Carolina, USA
- Klooten, Switzerland
- Penis, Uruguay
- Pussy, France
- Sugar Tit, South Carolina, USA
- Virginville, Pennsylvania, USA
- ...

Uit de vele andere wil ik jullie nog graag deze meegeven:
- As, Limburg, Belgium
- Boom, Belgium
- Boring, Oregon, USA
- Center of the World, Ohio, USA
- Cool, California, USA
- Coolville, Ohio, USA
- Ecce Homo, Switzerland
- Gay, Michigan, USA
- Gays, Illinois, USA
- Half.com, Oregon, USA (sponsored door eBay)
- Index, Washington, USA
- Kissing, Germany
- No Name, Colorado, USA
- Nothing, Arizona, USA
- Notrees, Texas, USA
- Nowhere, Arizona, USA
- Oz, Kentucky, USA
- Police, Poland
- Robinson Crusoe Island, Chile
- Saddam Hussein, Sri Lanka
- Santa Claus, Ohio, USA
- Shit, Iran
- Silly, Belgium
- Unnamed Conservation Park, South Australia, Australia
- Wagga Wagga, New South Wales, Australia
- Zzyzx, California, USA
- ...

Alweer 7 jaar geleden...

Alles is relatief

MD-82 crash in Venezuela

Er lijkt geen einde aan te komen... amper enkele dagen na de crash van het Helios-toestel in Athene, nu dit!

Een tweemotorige McDonnell Douglas MD-82 van West Caribbean Airways vloog van Panama naar het Caribische eiland Martinique. De piloot meldde aan de vluchtleiding van Caracas (hoofdstad van Venezuela) dat het vliegtuig te kampen had met motorproblemen. Nadien meldde de piloot dat er ook moeilijkheden waren met de tweede motor.
Het vliegveld verloor tien minuten later radiocontact met het vliegtuig, dat later neerstortte.
Volgens de Colombiaanse en Franse luchtvaartautoriteiten heeft niemand van de 160 inzittenden (meestal Fransen) de crash overleefd.

Goochelen met bezoekersaantallen

Wat Jan Bardi niet kan, kunnen ze in Leuven tijdens Marktrock blijkbaar wel...

Wie liegt er en wie kan er niet goed tellen? That's the question...

- "Met zijn meer dan 350.000 bezoekers vorig jaar (2004), is Marktrock blijkbaar 'the place to be' voor menig muziekliefhebber en toerist rond half-augustus. " (Marktrock website)
- "....geraamd op zo'n 300.000, wat beter is dan de 250.000 van vorig jaar." (Het Laatste Nieuws)
- "De politie en de organisatoren denken dat er ongveer 300.000 bezoekers naar Leuven zijn gekomen. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar." (VRTnieuws.net)
- "Zaterdag 90.000, zondag 110.000 en maandag kwamen zowat 100.000 mensen van de muziek genieten." (VRTnieuws.net)
- "De Leuvense politie schat het aantal aanwezigen tijdens de eerste festivaldag op circa 30.000" (De Standaard)

B737 crash nabij Athene

Na een relatief kalme periode is het, na de crash van de Air France A340 in Toronto (waar gelukkig geen slachtoffers vielen) en de crash van de Tunisair ATR-72 voor de kust van Sicilië (20 doden), (helaas) weer prijs... De derde crash in amper 2 weken tijd...

Helios B373 crash siteEen Boeing 737 van de Cypriotisch privé luchtvaartmaatschappij Helios vloog zich gisteren te pletter tegen een heuvel ten noordoosten van Athene.

Geen enkele van de 115 passagiers (waaronder 48 kinderen die op reis gingen naar Praag) en 6 bemanningsleden (waaronder Duitse piloot) overleefden de ramp.

Een chronologisch overzicht van de gebeurtenissen:
- Om 9u opgestegen in Larnaca (Cyprus) voor een vlucht naar Athene en vervolgens Praag (Tsjechië)
- 10u30 Verbreking van alle communicatie met vliegtuig. Twee Griekse F16 gevechtsvliegtuigen werden op pad gestuurd om het vliegtuig te intercepteren.
- 11u20 Eerste visueel contact met onderschepte B737 van Helios op 10km hoogte, nog steeds geen communicatie.
- 11u25 F16 piloten rapporteren co-piloot buiten bewustzijn aan stuurknuppel, boordcommandant afwezig en zuurstofmaskers geactiveerd in vliegtuig. Vervolgens wordt er melding gemaakt van 2 mensen (cabine-personeel of passagiers) aan de stuurknuppels van het toestel.
- 12u05 B737 crasht stuurloos tegen berg in buurt van Grammatiko, met meer dan 120 doden tot gevolg.

Nog enkele "feiten":
- Er zouden eerdere rapporten zijn van technische problemen met Helios-toestellen (cabinedruk, airconditioning, etc.)
- Vlak na opstijgen zouden de piloten al gewag gemaakt hebben van problemen met cabinedruk.
- Het SMS-verhaal als zou er nog een passagier een SMS gestuurd hebben naar zijn neef ("Vaarwel, neef, we zijn aan het bevriezen. De piloot ziet al blauw"), blijkt een uiterst wansmakelijke grap te zijn
- Heel wat geborgen lichamen zouden bevroren zijn.

We moeten natuurlijk de resultaten van het onderzoek afwachten, hieronder enkele persoonlijke bedenkingen:
- Terroristische aanslag/kaping? Waarschijnlijk uitgesloten. Moest dit overwogen geweest zijn door de Grieken, wil dit ook zeggen dat hun F16s het toestel zelf zouden neergehaald hebben.
- Technische probleem (met druk in cabine)? Indien het een zeer explosief verlies van cabine-druk was, zou de crew te laat kunnen gereageerd hebben (met zuurstofmasker op te zetten), wegens overweldigd door de gebeurtenissen? Ofwel is de druk zodanig langzaam gezakt, dat men geen besef had van de ernst van de situatie (er zijn nochtans waarschuwingssystemen genoeg)?
- Technisch probleem (met zuurstoftoevoer)? Een defect in enkel de zuurstoftoevoer van de cockpit zou kunnen verklaren waarom bemanning buiten bewust zijn was, en passagiers niet. Of is er een giftig gas ontsnapt in de cabine of in de zuurstoftoevoer? Onderzoek en autopsie zal die moeten uitwijzen.
- Menselijke fout? Waarom is de crew toch vertrokken wetende dat er al problemen waren met cabinedruk systeem? Waarom is men toch doorgevlogen ondanks melding van problemen vlak na het opstijgen? Waarom is er niet uitgeweken naar een andere luchthaven in de buurt?

Allemaal vragen zonder duidelijk antwoord voorlopig. Waarschijnlijk zal de uiteindelijke "fout" gevonden worden in een combinatie van bovenstaande!

Alweer een zwarte dag in de luchtvaart...

Zondagmarkt

De zondagmarkt in Tahiti is natuurlijk niet te vergelijken met de zondagse 'rommelmarkt' in de Kazerne in Tienen! ;-)
Bekijk onderstaande foto's maar eens...

Politici en hun mandaten...

Het Staatsblad publiceerde vandaag de lijst met de namen van de mandatarissen die hun vermogensaangifte moesten indienen bij het Rekenhof.

De lijst is 943 bladzijden lang. Meer dan 7.200 mandatarissen gaven hun vermogen aan. Het Staatsblad publiceert ook een lijst van ongeveer 500 mandatarissen die geen vermogensaangifte deden.

Sinds 1 januari 2005 moeten alle openbare mandatarissen (ministers, parlementsleden, schepenen, burgemeesters, voorzitters van OCMW's, leden van provinciebesturen) en hoge ambtenaren hun vermogensaangifte indienden bij het Rekenhof. Die aangifte moet het toelaten om na te gaan of iemand zich bij het uitoefenen van een mandaat persoonlijk verrijkt heeft. Om belangenvermenging tegen te gaan moesten mandatarissen ook een lijst met hun mandaten, ambten en beroepen indienen.
Aanvankelijk moesten de mandatarissen alles bij het Rekenhof indienen voor 1 april, maar omdat toen de helft van de betrokkenen dat nog niet had gedaan, werd de termijn verlengd tot 30 juni.

"Je moet een onderscheid maken tussen de twee lijsten [vermogen en mandaten", zegt Kamervoorzitter Herman De Croo (VLD).
"Ten eerste moesten alle mensen met een openbare functie bij het Rekenhof een mandatenlijst indienen. Die mandatenlijst is openbaar en kan je nu bekijken in het Staatsblad", legt De Croo uit. Als de mandaten bezoldigd zijn, staat dat erbij vermeld, maar het precieze bedrag kom je niet te weten.
"Ten tweede moesten alle mandatarissen ook een lijst van al hun bezittingen, hun patrimonium, opmaken. Die lijst werd onder gesloten omslag afgegeven. De inhoud ervan is dus geheim en kan alleen worden bekeken door een onderzoeksrechter", verklaart De Croo.

De volledige lijst is als pdf-bestand hier te downloaden.
Kwestie van onze (lokale) politici eens van naderbij te controleren... ;-)