Mei 2005

RSS-zoekmachine

Qlikworld ontwikkelde een Nederlandstalige internationale RSS-zoekmachine en lanceerde de site in 6 talen, te bereiken via Plazoo.com.

RSS staat voor "Rich Site Summary". Het is een XML-formaat dat de inhoud van bv. een pers- of nieuwsbericht beschrijft. Het laat toe om berichten, artikels snel en eenvoudig te verspreiden aan iedereen die zich 'ingeschreven' heeft op deze RSS-feed.

var ps2_text1 = "PLAZOO Search"; var ps2_text2 = "search";
PLAZOO

Het enige wat je nodig hebt om je in te schrijven op zo'n RSS-kanaal is een gratis RSS-reader!
Meer info (alsook 2 RSS-feeds) kan je bv. vinden op de site van stad Tienen. Ook deze Blog beschikt over een eigen RSS-kanaal met alle laatste postings!
Overal waar je deze logo's vindt, kan je je inschrijven op het RSS-kanaal:

Waarom RSS gebruiken?? Stel dat je dagelijks steeds dezelfde websites nakijkt op laatste nieuws... Wat een tijdsverlies! Via RSS kan je via één druk op de knop alle laatste nieuwtjes beknopt binnenhalen en bekijken. Is er een interessant artikel bij, dan klik je gewoon op de link en je krijgt het ganse artikel te zien.

Wie gebruikt er RSS?? Alle online nieuws-websites (CNN, De Standaard, Het Laatste Nieuws,..), lokaal nieuws (Tienen), gespecialiseerde sites (computers, programmeertalen, ...) en meestal alle Blog-sites!

Uren leesplezier m.a.w.!!

Badend in luxe...

Voor het einde van de vakantie, hadden we enkele dagen in Bora Bora Nui Resort and Spa gepland, in één van de Luxury Collection hotels van de Starwood Hotel keten (van o.a. Sheraton).

Zoals je kan zien op onderstaande foto's, was het vooral genieten geblazen in paradijs!Back to basics!

Op de agenda ook nog voorbije week: 2 daguitstappen.

De eerste was een blitz-bezoek aan Raiatea en Tahaa (parelboerderij, vanille-kwekerij).


De tweede uitstap was een 4x4 'safari'-trip dwars doorheen Tahiti.


Op ontdekkingsreis doorheen Tahiti

De voorbij dagen was ik vliegen, lees: werken (en ja, dat gebeurt ook nog soms!), en dus hadden Pierre en Rita de kans om Frans Polynesië wat beter te gaan bestuderen... Zoals blijkt uit de volgende foto reportage.
It's a small world after all!

Als ik dit zeg moet ik altijd terugdenken aan Maarten Van Laere, een leeftijdsgenoot en medestudent (1ste Kan. Lic. Informatica) die ik in 1991 leren kennen had op de schoolbanken van KU Leuven, en sindsdien eigenlijk nooit meer echt had teruggezien (na mijn vertek in de vliegwereld).

Toevallig komen wij elkaar midden 2002 terug tegen (=meer dan 10 jaar later!), beginnen wat bij te praten en wat blijkt... Enkele maanden geleden is hij getrouwd en was hij op huwelijksreis... in Tahiti!! Ik zat net die periode ook toevallig in Tahiti (op interview en training om misschien bij Air Tahiti Nui te kunnen beginnen). M.a.w. wij hebben elkaar, zonder het goed te beseffen, aan de andere kant van de aarbol op enkele meters na gekruist!!
Als dat geen toeval is en een zekere "band" schept?! ;-)

Hieronder nog enkele foto's van Amerikaanse vrienden (Vietnamees van origine, wonend en werkend in Los Angeles) die we 2 jaar geleden ook toevallig leren kennen hebben in hotel Beachcomber tijdens hun vakantie in Tahiti! En zij waren vorige week ook terug voor enkele dagen op Moorea en Tahiti om 'uit te blazen'.


Roxy Music

De blikvanger op het driedaagse festival Suikerrock wordt Roxy Music, dat op vrijdag 29 juli zal optreden. In de afgelopen 35 jaar scoorden Roxy Music en Bryan Ferry solo een indrukwekkend aantal hits, waaronder 'Love is the drug', 'Let's stick together', 'Avalon' en de John Lennon cover 'Jealous guy'.
Websites: www.roxymusic.co.uk, www.roxyrama.com en www.bryanferry.com

Andere topnamen zijn Melanie C. (ex- Spice Girls) op 29 juli, Stash, 't Hof van Commerce en Arno op 30 juli en UB40, Clouseau en Natalia op 31 juli. Op 30 juli staan geprogrammeerd, maar daar komen zeker nog topnamen bij.

Suikerrock is met meer dan 100.000 bezoekers de afgelopen jaren een van de grootste stadsfestivals geworden. Dat zal wellicht zo blijven. Want het is al vier jaar geleden dat Bryan Ferry en Roxy Music nog eens te zien waren in België. In 2001 waren ze headliner in Rock Werchter en traden ze ook op in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis.

Ook nieuw dit jaar: voorverkoop! Wens je zeker te zijn van een plaatse op Suikerrock, koop dan nu al je tickets via www.teleticketservice.com

Kelly Slater

De Amerikaanse surfer Kelly Slater, 6 keer wereldkampioen, heeft deze editie van Billabong Pro 2005 gewonnen in Teahupoo (Tahiti) met 2 keer het maximum van de punten (20/20)! Een record op zich!!

Links:
http://www.billabong.com/
http://www.boarding.net/surf/03/may/slater.html

Google blijft verbazen

Wie denkt dat www.google.com "enkel" de beste online zoekmachine is, heeft het mis... Google Inc. (GOOG) heeft veel meer (gratis!!) in zijn mars, en blijft verbazen... zelfs mij!

... en dan heb ik het nog niet over de vele Google add-ons van andere bedrijven!
Wat denk je bijvoorbeeld van deze interessante?
Gmail Drive : Gebruik de 2GB van Gmail voor opslaan van bestanden via Verkenner!

Moorea

Op de agenda dit verlengde weekend: Moorea!
Vroeg opstaan, wagen op boot, oversteek van 30 minuten, dolfijnen in Beachcomber-hotel, de baaien van Opunohu en Cook, overnachten in bungalow in hotel Sheraton en de noodzakelijke zoektocht naar juwelen van zwarte parels...Enkele links:
http://www.moorea.com
http://www.mooreaisland.com

Rondom Tahiti

Eerste uitstap: de klassieke rit rond Tahiti (120km) met onderweg de grotten van Mata Va'a, museum van Paul Gauguin, les Jardin Botanique, middageten bij 'Loula & Remy', plateau van Taravao, het schiereiland 'Tahiti Iti', Point Venus en The Beach House.Oma en Opa in Tahiti

Gisterenavond kwamen oma en opa toe in Tahiti na een lange reis (meer dan 27u onderweg van Tienen tot in Tahiti).... trein naar Brussel-Zuid, TGV naar Parijs, vlucht naar L.A., transit van 2u, vlucht naar Papeete.

Op het programma de volgende dagen staan o.a. toer van het eiland, Moorea, Raiatea en Bora Bora.

Wereld-blogkaart

Luc Van Braekel heeft concurrentie voor zijn kaart met de locatie van Belgische weblogs. Via www.feedmap.net kan je zoeken doorheen blog-sites van over gans de wereld (i.s.m. Microsoft MapPoint voor eenvoudige en visuele navigatie)!

Ook deze blog staat ertussen... Weliswaar als (voorlopig) enige in Tahiti! ;-)

De Grootste Belg

Van hieruit bekeken, lijkt de verkiezing van De Grootste Belg een absolute rage te zijn in Vlaanderen.... Nog enkele dagen (tot 15 mei) kan er gestemd worden voor de top-10 der Grootste Belgen! Er zijn uiteindelijk 111 genomineerden waaruit men mag kiezen.

Zelf heb ik nog niet de tijd gehad om alle genomineerden grondig te bekijken, maar 2 criteria zijn volgens mij essentieel:
1. Internationale uitstraling
2. Niet meer in leven zijn, want 'pas als je naam je dood overstijgt, kan je een Grote worden genoemd.'

Aan u de keuze...

Enkele links...
http://www.degrootstebelg.be
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grootste_Belg
http://www.standaard.be/grootstebelg

Er is zelfs een "Ergste Belg"-website... www.deergstebelg.be

Nog feestjes...

Weer een feestje... Vandaag was het de verjaardag van Zoë (bij haar thuis aan het zwembad).

Moederdag

De tweede zondag van de maand mei zetten we steeds opnieuw onze moeders in de bloemetjes.

't Is helaas bijna elke 14 dagen feest als we niet oppassen: Nieuwjaar, (huwelijks)verjaardagen, vaderdag, moederdag, St-Valentijn, karnaval, Kerstmis, Pasen, Sinterklaas,... Allemaal heel tof, maar de enigen die zich telkens in hun handen wrijven zijn de handelaars en de middenstanders! De nieuwste commerciële melkkoe heet trouwens sinds enkele jaren "Halloween"! Wat zal de volgende uitvinding zijn?

En wat moet er toch altijd weer opnieuw gekocht worden!? Dat is mijn grootste dillema. 't Is het gebaar dat telt... jaja allemaal goed en wel, maar in de praktijk worden die gebaren elk jaar, elk feest alsmaar groter en groter. En waar eindigen we?

Ik ben wat dat betreft voorstander van vaste bedragen, goede afspraken op voorhand over te besteden budget (voor iedereen), samenwerkende vennootschappen, loterij (zodat niet iedereen voor iedereen aan cadeau moet kopen), edm.

En begrijp mij niet verkeerd... niet dat ik iets tegen feesten heb, en zeker en vooral niet tegen een dag om de moeders te 'eren' en hen eens in de bloementjes te zetten, maar bon... "trop is te veel!", zou VDB zeggen. Die is zelf meerdere malen Minister van Middenstand geweest!

Exact 4 jaar geleden...

Wie herinnert zich nog deze foto's van dag-op-dag 4 jaar geleden...!?
Wij wel! ;-)


Billabong Pro Tahiti 2005

Na de 'trials' (voorrondes) van vorige week, begint vandaag hét jaarlijkse surf-event in Teahupoo, aan de zuid-westelijke kust van Tahiti! Live te volgen via internet.
http://www.surf.pf
http://www.billabong.com/

270.000USD staan op het spel voor de vele deelnemers uit verschillende landen , die na reeksen, kwart- en halve finales mogen uitvechten wie met de eer (en het meeste geld) mag gaan lopen.

Sydney en New York

Binnen 2 maanden opent Air Tahiti Nui 2 nieuwe bestemmingen nl. Sydney en New York (vanuit Tahiti)!

De promotie ervoor loopt al op volle toeren, zoals je kan zien aan onderstaande banner en speciale promotionele websites.

Sydney – Papeete: www.sydneytotahitinonstop.com.au
New York – Papeete: www.nyctotahitinonstop.com

http://www.billabongpro.com/tahiti05/mens/flash/300x250_lunaparkv3.swf

Met een cameragsm door Amerika

De Amerikaanse fotograaf Robert Clark, die al voor Time en National Geographic werkte, trekt door Amerika met een cameragsm. Elke dag zet hij zijn foto's op zijn site, het resultaat is redelijk spectaculair.
Bron: De Standaard - En nu even ernstig

Last Flight

Ondanks de "dag van de arbeid" vandaag, was het ook (helaas) de allerlaatste vlucht van Captain Gérard Trannoy! Een kleine delegatie ex-collega's stond hem op te wachten op de luchthaven...
Hij was zichtbaar blij met de verrassing. Zie ook vorige blog "Natascha, hôtesse de l'air".