Sydney (deel 1)

Maandagochtend in Sydney aangekomen (na een vlucht van 8u15 vanuit Papeete). Iedereen doodop, dus hebben we even een dut gedaan van enkele uurtjes, en daarna rustig de buurt rond het hotel (Swissôtel vlak in 't centrum (aan Market Street)) gaan verkennen.
Zalig weertje hier: 20-25°C en een licht zeebriesje.

Vroeg gaan slapen, en dinsdagochtend is iedereen lang blijven liggen. Sara heeft zelfs 12u aan één stuk doorgeslapen. Ze had het nodig, dat was wel duidelijk.
Daarna wat gaan shoppen (vooral 'iets' warmere kledij voor de kinderen, want het verschil met Tahiti is toch wel voelbaar!), en in de namiddag langs het Aquarium.

Woensdag hebben we een dag-uitstapje gemaakt naar Manly, het toevluchtsoord voor de inwoners van Sydney (om er even tussenuit te zijn).
Eerst met de boot (Sydney Ferries) van Darling Harbour naar Circular Quay, even van kaai wisselen en dan verder door naar Manly. Wat geslenterd in de winkel-wandelstraatjes, even de voeten nat gemaakt in de oceaan, gespeeld in 't zand...
't Was leuk in Manly. Heel aangenaam vertoeven, romantisch. Het deed ons onmiddellijk denken aan Surfers Paradise, aan de Gold Coast van Australië, iets ten noorden van Brisbane, waar we 2 jaar geleden zijn geweest.


Comments

Ingediend door @nn op 23/03/2006

Dit is een plaats waar ik ook ooit nog eens zou willen komen, maar ik ben geen piloot gehuwd, dus zal het bij die 'zou willen' blijven vrees ik. Goeie terugreis!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.