Jajah

Internetbellen, VOIP, Skype... daar gaan we weer, hoor ik u al zeggen... En toch...

Om via Skype te bellen, heb je ook een speciale internettelefoon nodig, of toch ten minste een microfoontje dat je op je computer aansluit. En zeker en vast al een computer.

Met de nieuwe dienst van het startup-bedrijfje Jajah hoeft dit allemaal niet meer. Om te bellen, surf je gewoon naar de website van het bedrijf en geef je je eigen nummer en dat van de bestemmeling op. De computer belt vervolgens beide nummers op en verbindt ze, als er aan beide kanten wordt opgenomen, via het internet met elkaar.
Alleen de zogenaamde "last mile'', de verbinding tussen de telefoon en de server, verloopt nog via het klassieke telefoonnetwerk. Jajah (dat de oproep doet) rekent hiervoor een kleine vergoeding aan. Jajah is daarmee iets duurder dan Skype, maar nog altijd goedkoper dan de laagste tarieven van klassieke operatoren. Een vast-naar-vaste oproep tussen West-Europa en de VS zou ongeveer 2 cent per minuut kosten.

En denk ook eens aan de voordelen: bellen naar een GSM op deze manier, of iemand die geen PC, laat staan Skype heeft bv...
Ik ga het toch eens uitproberen.

(bron: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=GJGQ4KLA)

Comments

Ingediend door KhunFon op 27/03/2006

Sawadee,Jaja ben ook benieuwd hoe dat loopt.Ik kijk uit naar je testrapport.Vanuit Thailand naar Belgie zou het 0.0369 vaste naar vaste post zijn, van mobiele naar vaste post 0.0366 Euro.Omgezet zou dat 1.73 en 1.72 Baht zijn. De gewone kost is 6Baht. De reductie zou dan 71% belopen...Dat alles zonder je 'vaste kosten' van internet te rekenen, maar die zijn er bij Skype ook. Maar Skype heeft geen andere kosten, zoals je telefoon abo. In Thailand is dat geen drama, de maandelijkse abo kost is 100B +7% btw, toevallig hetzelfde bedrag om een uur naar Belgie te bellen met Jajah. Alleen geeft Skype je nog beeld bij de klank...De vraag is hoezeer je op Jajah kan rekenen, bijv met een dringende oproep...Mijn tweede vraag: is er iemand van je lezers die al een ge-Skype-d heeft vanuit een vliegtuig?

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.