NetAppel, VoipBuster, SIP Discount,...

Via Terence kwam ik terecht op 'een zoveelste' VoIP-telefoondienst (Voice-over-IP, telefonie via internet) nl. NetAppel.fr. Gratis bellen tussen 2 gebruikers van het programma, aan goedkoop tarief bellen naar vaste/mobiele telefoonnummers, etc.
Op het eerste zicht niks speciaal hoor ik u zeggen, via Skype kan dit ook, maar zij bieden o.a. gratis gesprekken aan naar vaste nummers in België, Zwitserland, Duitsland, Verenigde States, etc.!

Mijn interesse was natuurlijk onmiddellijk gewekt, en na het downloaden en installeren had ik recht op 1 minuut gratis bellen. Door 10,00EUR op mijn credit te laten zetten (kredietkaart, PayPal) was er geen limiet meer, en kon ik volledig gebruik maken van de dienst, inclusief tegen goedkoper tarief bellen naar andere landen, of naar mobiele nummers (0,22EUR/minuut naar een Belgisch mobieltje).
Ik heb dit gokje gewaagd en het even uitgeprobeerd... het werkt (goed) en mijn credit van 10,00EUR is nog steeds intakt, na een telefoongesprek van meer dan 15 minuten van Tahiti naar Prosite.

Intussen ben ik wat verder gaan snuffelen, en kwam Voipbuster tegen (bijna volledig gelijkaardige website!!),VoipStunt (zelfde opmerking!), VoipCheap, SIP Discount en de 'verdachte' firma 's Finarea (Zwitserland) en Betamax (Duitsland).
Deze links heb ik nog gevonden: (1) (2)

Hoe kunnen zij dit gratis aanbieden? Waarom al deze verschillende namen van sites en produkten? Wat zit erachter?
Ik weet niet goed wat ervan te denken, maar het werkt (voorlopig) wel... en dus blijf ik het gebruiken voor GRATIS gesprekken naar vaste lijnen!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.