Trinidad op WK 2006 in Duitsland?

Morgen vertrek ik voor een interessante 'rotatie'... Eerst een gewone vlucht van Tahiti naar Los Angeles, gevolgd (1 dag later) door een L.A.-Parijs. Daar aangekomen (dinsdagochtend) eerst even snel langs Tienen en woensdag moet ik dan als passagier met Air France naar Madrid.
Air Tahiti Nui heeft namelijk een contract getekend om een charter-vlucht (zie verder) uit te voeren voor het voetbal-team van Trinidad de "Soca Warriors".
Vanuit Madrid vliegen wij met één van onze toestellen (komende van Bahrein) terug naar Trinidad, en daarna naar New York, waarna het vliegtuig een gewone rotatie vliegt (NY-Tahiti).

De Republiek Trinidad en Tobago is gelegen in de zuidoostelijke hoek van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela. Het bestaat uit twee eilanden, Trinidad en Tobago.
Er is weinig bekend van de geschiedenis van de eilanden voordat ze werden ontdekt door Christoffel Columbus op 31 juli 1498. Hij vernoemde Trinidad naar de Heilige drie-eenheid (Spaans trinidad betekent drie-eenheid) en Tobago werd door hem Bella Forma ("Prachtige formatie") genoemd. Later werd dit echter veranderd in Tobago, waarschijnlijk ontleend aan het woord tabak.
Na de Spanjaarden en o.a. de Nederlanders, werd Trinidad-Tobago een Britse kolonie in de 18de eeuw en verwierf het de onafhankelijkheid in 1962.
Het land is één van de welvarenste landen in het Caribische gebied (vooral te danken hebben aan het winnen en verwerken van olie en aardgas) en beroemd om de oorsprong van de Calypso muziek.

Na wat opzoekingswerk op internet werd mij de context van deze charter vlucht heel wat duidelijker...

Het voetbalteam van Trinidad-Tobago heeft zich kunnen kwalificeren voor de play-offs van het WK 2006 in Duitsland, door thuis met 2-1 van Mexico te winnen.
Om nu dit WK-ticket alsnog te verzilveren dienen zij te winnen van het oliestaatje Bahrein, in een heen- en terugmatch. De heen-match wordt straks gespeeld (12/11) in Port-Of-Spain (hoofdstad van Trinidad) en de terug-match vindt plaats op 16/11 in Bahrein.
Uitslagen: FIFAworldcup

Vandaar dus deze charter-vlucht... Eén van onze crews brengt de voetbalploeg van Trinidad naar Bahrein, en na de match naar Madrid (om bij te tanken). Vervolgens vliegen wij dan het toestel met ganse ploeg verder naar huis (Trinidad), waarna we (leeg) verder vliegen naar New York.
Indien Trinidad wint, belooft dit een sfeervolle vlucht en aankomst in Port-Of-Spain te worden!! ;-)

Trinidad-Tobago wordt trouwens gecoacht door de Nederlander Leo Beenhakker (sinds april 2005), oud-trainer van onder meer het Nederlands elftal en Ajax!

Ik zal hem uitnodigen in de cockpit. Hij zal wel verbaasd zijn om daar Nederlands te horen. ;-)

Sfeerfoto's van hem en zijn ploeg (hopelijk) later op de blog...

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.