Belgische ballonvaarders winnen Gordon Bennett

Bob Berben (ex-collega, oud-Sabena A340 gezagvoerder en zaakvoerder van Ballooning Belgium) won gisteren samen met zijn co-piloot Benoît Siméons de vermaarde Coupe Aéronautique Gordon Bennett!


De Coupe Gordon Bennett is ongetwijfeld een van de meest prestigieuze evenementen in de luchtvaart. Het is zonder twijfel de hardste en moeilijkste race die het uiterste vergt van zowel de piloten als het team op de grond.
Het doel van deze race is om zover als mogelijk te vliegen.

Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door James Gordon Bennett in 1906. In deze eerste editie stegen alle ballons op in de Tuileries van Parijs. Er kwamen toen 200.000 toeschouwers kijken naar deze gebeurtenis.
Deze mytische en prestigieuze jaarlijkse race is sindsdien gehouden en vindt vandaag de dag nog steeds plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door de FAI ( Internationale luchtvaart federatie. )
De geschiedenis van de Gordon Bennett weerspiegelt het avontuur, de moed en de sportiviteit van de teams die soms hun leven riskeerden.

Dit jaar was het de 49ste editie met als startplaats Albuquerque , New Mexico.
Zie de officiële website van dit event: http://www.balloonfiesta.com/

Het Belgische team van Bob en Benoît won niet alleen deze race (met overduidelijke duidelijke voorsprong), maar vestigde ineens ook afstandsrecord dat sinds 1912 stand hield.
Proficiat Bob!!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.