Belgen op bezoek

Gisterennamiddag hadden we even een blits-bezoek van 2 Belgen (niet te verwarren met de gelijknamig Belgische muziekgroep uit de jaren '80)!

Bart Roels, werk-collega van Nancy Milis (=bestuurslid Suikerrock), en Vanesse Van Belle waren de avond ervoor geland in Papeete, komende van Parijs, na een vermoeiende vlucht van 24u.
Zij verbleven in het leuke hotel Royal Tahitien in Pirae.

Morgen vertekken zij al voor een kleine 2 weken, en gaan heel wat Polynesische eilanden (Moorea, Huahine, Raiatea, Bora Bora) en atols (Rangiroa, Fakarava, Tikehau, etc.) bezoeken d.m.v. een AirPass van Air Tahiti.

Uiteindelijk was hun bezoek bij ons (amper één namiddag) toch zeer gevuld (aperitief, Sashimi of Poisson Cru als middagmaal, wandelen door Papeete en in de marché, aankoop van AirPasses, zwemmen op appartement en avondeten op place Vaiete ('Les Roulottes') in het centrum van Papeete) .
(Zie foto tijdens apero, genomen door Sara!)

Comments

Ingediend door Saartje Houben op 3/03/2011

Hallo,

Heb jullie gegevens en webblog op internet gevonden!
Tahiti lijkt me zeer aantrekkelijk!
Zelf ben ik een hasseltse die al twee jaar in Aruba woont, maar heb het hier ondertussen wel een beetje gehad dus ben op zoek naar iets anders want terug in Belgie gaan wonen is voor mij geen optie. Niet omdat het niet kan maar gewoon omdat ik het niet meer wil. Ik zou niet meer kunnen wennen aan het klimaat en het "gehaaste, je moet dit"-leven.
Kunnen jullie mij wat meer vertellen over tahiti?
Is het daar haalbaar qua werk, wonen,.....
Is het makkelijk om voor belgen een werk-, en verblijfsvergunning te krijgen?
Kan je er makkelijk werk vinden? nu werk ik al twee jaar in de horeca maar heb ook veel ervaring in het toerisme, sport, administratie,....
Hopelijk krijg ik snel een reactie van jullie!
Groetjes,

Saartje

[email protected]
Tel. in aruba: +2977473009

Ingediend door Charony Pulinckx op 7/07/2014

Hallo

Ik heb jullie gegevens via internet gevonden.
Tahiti lijkt me zeer aantrekkelijk om te wonen. Ik zie dat jullie dat in het verleden ook geprobeerd hebben. Inmiddels in Dubai beland lees ik.

Op jullie site zie ik een berichtje van Saartje Houben die jullie dezelfde vraag enkele jaren geleden gesteld heeft. Ik zit ongeveer in dezelfde situatie. Ik zou graag emigreren naar een kustgebied dat gemiddeld iets warmer is dan onze Belgische kust. De reden is in het algemeen omdat ik dat zeer graag wil maar voornamelijk voor mijn gezondheid. Ik heb namelijk psoriasis en nog enkele allergieën. Ik heb in het verleden al gemerkt dat als ik aan "een zee" ben al die kwalen weg zijn. Ik heb zelf 1jaar in San Francisco gewoond en ik voelde mij terug herboren. 2mnd terug in België, psoriasis en andere kwalen waren weer volledig terug.
Ik heb al heel wat info verzameld maar heb al gemerkt dat het niet zo gemakkelijk is om elders een leven op te bouwen van nul. Ik ben nu eenmaal geen ingenieur of dokter die een meerwaarde kan bieden in een ander land. Super rijk ben ik ook niet en trouwen met iemand om een land binnen te geraken ligt ook niet in mijn aard. Zouden jullie mij kunnen verder helpen i.v.m. emigreren naar Tahiti? Qua wonen, werk vinden. Enige info? Zoals Saartje heb ik ook de meeste ervaring in de horeca en toerisme. Ik ben ook nog leerkracht en administratieve jobs is ook geen probleem.
Zelf woon ik nu nog in België (in Hoeleden - niet zo ver van Tienen) :-)

Alvast bedankt

Charony

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.