Hotel Rwanda

Meer dan tien jaar geleden vonden enkele van de gruwelijkste wreedheden in de geschiedenis van de mensheid plaats in Rwanda. En in een tijdperk van 24-uurs nieuwsverslaggeving is deze volkerenmoord (Hutu-Tutsi) haast onopgemerkt aan de rest van de wereld voorbij gegaan.

In slechts drie maanden zijn bijna 1 miljoen mensen vermoord. In kennis van deze gruwelijke acties en geïnspireerd door zijn liefde voor zijn familie roept een gewone man buitengewone moed bijeen om het leven te redden van meer dan duizend hulpeloze vluchtelingen door hen een schuilplaats in het hotel te verlenen dat hij heeft geleid.

De zeer aangrijpende film "Hotel Rwanda", die ik zonet op DVD zag, is het waargebeurde verhaal van de Hutu Paul Rusesabagina (gespeeld door Don Cheadle, ook bekend van o.a. Ocean's Eleven), de toenmalige hotelmanager van het Sabena hotel "Les Mille Collines" in Kigali (hoofdstad van Rwanda), die meer dan 1000 vluchtelingen redde tijdens de genocide in Rwanda in 1994.
De pers en de Verenigde Naties (Nick Nolte) stonden machteloos toe te kijken...
Een absolute aanrader deze film!

Paul Rusesabagina vluchtte uiteindelijk in 1996 naar België met zijn vrouw, zijn 3 kinderen en de (later geadopteerde) kinderen van zijn schoonbroer.

Links:
- Hotel Rwanda Official Movie Site (MGM)
- "Ik, een held? Ik was gewoon mezelf" (Nieuwsblad - 22/02/2005)
- Film Trailers (Apple Quicktime)
- Genomineerd voor Academy Awards (Oscar) en Golden Globe

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.