sinterklaas

Sinterklaas in Dubai

De nieuwe Belgian Club Dubai (het vroegere BelgoLux) organiseerde voor de Belgische kinderen een intrede van Sinterklaas (en zwarte pieten) in Dubai.

Niet met de boot, op zijn schimmel of op een jetski (zoals in Tahiti), noch op een kameel... maar in een rode cabriolet ;-)

Snoepgoed en cadeautjes waren er voor iedereen! 

Sinterklaas in Dubai door Belgian Club

Sint en pieten in Dubai

Dank u, Sinterklaasje! Daag, daag. Zwarte Piet.

VN blauwhelmen heb ik wel niet gezien vandaag ;-) 

Saint-Nicolas aka Sinterklaas

Hoewel "Sinterklaas" (Nicolaas van Myra) als kinderfeest ongekend is in Tahiti, hebben we toch 'iets' gedaan voor Sara en Roos op deze 6de december.

Sinterklaas 2008 in Tahiti

De lieve Sint heeft veel chocolade en nieuwe sandalen gebracht, een speel-keuken voor Roos en een Nintendo DS spelletje voor Sara.

De meeste andere cadeautjes heeft hij in België gelaten, zo weten de grootouders ons te zeggen... Dat is dus voor binnen een week of 2.

Terug richting Tahiti

Zaterdagochtend (op Driekoningen) vertrekken we terug naar Tahiti. Van Kumtich naar Brussel, Parijs, Los Angeles en na één nachtje slapen verder naar Papeete. Maandag is het namelijk al terug school voor Sara.

De "vakantie" is weer veel te snel voorbij gegaan, nauwelijks de kans gehad om er eens even van te "profiteren", of even rustig op adem te komen.

Sara heeft het wel erg naar haar zin gehad deze keer:
- enkele dagen nog naar de school hier in Kumtich (zie post)
- gaan slapen en spelen met de grootouders, peter en meter
- spelen met vriendjes en vriendinnetjes (Femke, Anje & Sofie,...)
- lekker tafelen en hopen cadeautjes voor/met Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar
- allerhande aktiviteiten (zwemmen met de klas, ijsschaatsen in Haasrode, Samsom & Gert Kerstshow in Antwerpen, Technopolis in Mechelen, dagje naar de sneeuw in Nieuwpoort, naar de film Happy Feet kijken in de bioscoop,... )

Faits Divers

  • 't Is bijna "faits d'hiver"... alhoewel het aan deze kant van de aardbol zomer is natuurlijk... M.a.w. heet, vochtig, laf, onweerachtig,...
  • Sara heeft haar 2de zwemdiploma ("Têtard" (kikkervisje)) op zak van de Taina zwemschool en kan nu 25m 'zwemmen' (=Départ au bord du bassin, entrée dans l'eau par la tête, glisser où réaliser une coulée sur le ventre et parcourir 25m en utilisant les jambes (12,5m battements ventral, demi-vrille, 12,5m battements dorsal). Ramener en surface un objet immergé au fond du bassin de façon à ce que la profondeur d'eau soit légèrement supérieure à la taille du candidat).
  • Gisteren is natuurlijk ook de Sint langsgeweest, nadat zowel Sara als Roos hun schoenen gezet hadden. Alhoewel men Sinterklaas en Zwart Piet niet kent in Tahiti (alleen de Père Noël) zijn ze toch even langsgeweest en hebben ze wat snoepgoed en cadeautjes gebracht.

    Hieronder een filmpje van Roos die braaf alleen speelt met haar speelgoed en pas-gekregen Lego-blokken.

  • De rest van de cadeau's (dank u wel oma, opa, moeke en vake trouwens) liggen nog in België op hen te wachten, en dat zal voor binnen een 10-tal dagen zijn, als we voor de feesten afkomen.