kuifje

Neil Armstrong overleden, Kuifje als eerste op de maan

De Amerikaanse astronaut Neil Armstrong overleed vandaag op 82 jarige leeftijd, 43 jaar nadat hij als eerste mens voet zette op de maan (21 juli 1969) tijdens de Apollo 11 missie.

Vlak voordat hij de eerste voet op de maan zette, sprak Armstrong de legendarische woorden : "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind!".

Echter, het was Hergé (George Remi) die onze eigen Kuifje al op de maan bracht in 1954 (zie stripverhalen "Raket naar de maan" en "Mannen op de maan"), dus 15 jaar voor de NASA!

Onderstaande tekening schonk Hergé trouwens aan Neil Armstrong bij zijn terugkeer op aarde!

Tintin : "Bienvenue à la lune Mr Armstrong"

Linkdump

- De plannen om een film rond en over Kuifje te laten maken door Steven Spielberg schieten blijkbaar (eindelijk) weer wat op. Tom Hanks zou zelfs kapitein Haddock spelen.... Le projet Tintin de Spielberg avance
- Een complete autofabriek gebouwd in LEGO en geautomatiseerd mbv Lego Mindstorms. Zie filmpje op Mindstorms Autofabrik
- De Engelse ster-voetballer David Beckham ruilt binnenkort Real Madrid in voor het Amerikaanse voetbalteam LA Galaxy uit Los Angeles. Kan ik hem misschien ook eens aan 't werk zien...
- Uit het RTBF avondjournaal van 16/01: Sabena en zwarte kas van Bermuda. Zie ook in De Tijd, De Morgen, Het Laatste Nieuws, edm.