Heyden

Skiën in Lake Tahoe

Vijf dagen verblijven op hotel in San Pedro (tijdens een lange LAX) zag ik niet echt zitten... vandaar dat we met een deel van de bemanning dan maar vertrokken zijn naar de familie Heyden in de buurt van Lake Tahoe.

Benjamin, Mahana & Jan

Via een rechtstreekse vlucht met Southwest naar Reno (Nevada) en vandaar met een huurauto naar Garderville. Peter en Sherry ontvingen ons met open armen en de dag erna kon het skiën beginnen.

HEAVENLY
Op amper 15 minuten rijden, stonden we rond 11u op de latten in Heavenly.

Heavenly ski

De temperatuur viel mee (rond het vriespunt) maar dankzij de felle wind voelde het fris aan, en werden er zelfs enkele liften gesloten.

Heavenly ski

Middageten in de sneeuw natuurlijk ;-)

Heavenly ski

Later, net voor het avondeten, mochten we ons wat uitleven met hun wapen-arsenaal. Typisch Amerikaans natuurlijk ;-)

Peter was de uitstekende kok van dienst die avond!

Diner in Gardnerville

De Jägermeister-fles moest er nadien ook aan geloven ;-)

KIRKWOOD
Dag 2 van ons ski-avontuur speelde zich af in een ander ski-gebied nl. in Kirkwood op een half uurtje rijden van bij hen.

Zelfde weertype als gisteren (helaas) maar gelukkig veel minder volk en enorm brede pistes met lekker droge sneeuw!

Kirkwood

Kirkwood

Nadien was het afspraak in één of andere lokale sportsbar voor het avondeten.

Peter, Jan, Sherry, Mahana en Benjamin

VIRGINIA CITY
Op deze laatste dag (om 17u40 was onze vlucht terug naar LAX) hadden we beslist om een boottocht op het meer (Lake Tahoe) te maken met de MS Dixie II (een raderstoomboot van de Mississippi), maar uiteindelijk bleek de boot van 11u niet uit te varen tijdens de winter.

Jan, Mahana en Benjamin

Rick, vriend van Peter, stelde daarop voor om langs Virginia City te gaan, één van de oudste Far West dorpjes waar destijds de goudzoekers zich hoopten rijk te maken!

In de goudmijn

Gokken kan je trouwens overal (zelfs in de supermarkt!) in Nevada, ze hebben zelfs een Institute for the Study of Gambling and Commercial Gaming op de universiteit van Reno, maar mijn 5 dollar op de luchthaven hebben helaas niet veel opgebracht ;-)

Gokken