Start van de winter

Vorige week startte hier officieel de winter...
Het is er inderdaad wat "frisser" op geworden de laatste dagen. Ttz. 28-30°C overdag, wat wind, 22-24°C 's nachts.... 's Morgen een pulleke dus en 's nachts een donsdeken! ;-)

Hier nog een interessante site (Gaisma) over gemiddelde waardes tussen Brussel en Punaauia wat betreft de "zon". Zoals je kan zien is er, in vergelijking met België, in Tahiti weinig verschil tussen winter en zomer wat betreft zonsopgang en zonsondergang, wat betreft aantal uren zon per maand, edm.


Ook interessant is deze grafiek waaruit duidelijk blijkt dat de zon bij ons opkomt in het oosten en dan 's middags over het noorden (!) gaat (hoog) en ondergaat in het westen.
Er is in Tahiti ook weinig verschil tussen de verschillende seizoenen mbt het traject dat de zon telkens maakt (zonsopgang tot ondergang). De zon staat meestal wel hoger in het zenith bij ons (op de middag).

Comments

Ingediend door www.vandijkjes… op 30/06/2008

Winter Winter..pff als dat jullie winter is..Genade zeg.. Hier hoogzomer. vandaag 41 graden.. Verschil met de winter dan is het soms -20c dat noemen we winter..hahagr petra

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.