Airbus simulator training in Miami

Elke lijnpiloot is verplicht om 2 keer per jaar een "simulator"-examen te ondergaan om zo hun vergunning te verlengen voor 6 maanden!

Tijdens sessies van 4u worden allerhande (technische) problemen nagebootst, zoals motoren die uitvallen op de meest critische momenten, electrische problemen, edm.
Best wel 'reëel' en altijd interessant om het vliegtuig (en jezelf) in 'extreme' omstandigheden beter te leren kennen.

Airbus A340 simulator Miami

Een "full-flight" A340 vluchtnabootser aankopen kost ongeveer zoveel als het vliegtuig zelf! Een zeer dure aangelegenheid dus, vandaar dat we bij Air Tahiti Nui simultor-tijd 'huren' bij anderen.

Sinds enkele maanden doen we dan ook onze simulator-training in Miami, in het Airbus Miami Training Centrum. Vroeger deden we dit in het Airbus Beijing Training Centrum en zelfs bij Air Canada, op hun simulator in Vancouver.

In Miami staan 4 A320 simulators...

Airbus A340 simulator Miami

... en één A330/A340-simulator!

Airbus A340 simulator Miami
(v.l.n.r. instructeur/examinator Stephane Turquem, mezelf en copiloot Jean-Louis Lemoigne)

Comments

Ingediend door bertvdb.web-log.nl op 8/05/2008

Ah das een goei zaak.Da maakt mij al wat geruster want binnen 10 dagen vertrekken we naar Mallorca,en ben er eerlijk gezegd ni zo gerust in.

Ingediend door Hilde op 8/05/2008

Waw, is dat niet stresserend? Als je dat 2 keer per jaar moet doen?Zou niks voor mij zijn... maar wel geruststellend voor de passagiers.Groetjes,

Ingediend door Rita op 9/05/2008

Heel geruststellend voor de passagiers! Anderzijds krijg je als ingenieur, leraar, dokter ... een diploma dat heel je leven lang geldt ... Een piloot krijgt een "vergunning" voor 6 maanden ...

Ingediend door Anonymous op 12/05/2008

Er zijn nog beroepen waarvan de diploma's en vergunningen om de haverklap vervallen én waarvoor "opfrissingscursussen" mét examens moeten worden gevolgd... Bovendien zijn er ook heel veel bedrijven die hun "werknemers" regelmatig op bijscholing sturen... Het is niet omdat een vergunning / diploma niet vervalt, dat niet-piloten geen (opfrissings)cursussen, bijscholing, edm volgen!!

@anoniem: Ik hen weinig diploma's die "om de haverklap vervallen". Kan je iets specifieker zijn?Een (opfrissings)cursus of bijscholing missen of niet volgen, heeft misschien 'gevolgen' wat uw werkzaamheid betreft, maar niet wat uw diploma betreft. Dat "heb" je (voor je leven).Dit in tegenstelling tot een vliegvergunning bv. of een andere vorm van vergunning.

Ingediend door Anonymous op 13/05/2008

Hoe het in andere sectoren gesteld is, weet ik niet, maar in de koopvaardij "vaart" het als volgt:- zowel officieren dek als machine ontvangen na hun studies aan de Hogere Zeevaartschool een diploma (dek = licentiaat in de nautische wetenschappen, machine = graduaat mechanica). Dit diploma is "for life".- met dit diploma ben je echter "niets" als je het "ruime sop" op wil: hiervoor heb je vaarvergunningen (STCW certificates) nodig waarvan de laagste vergunning verkregen wordt op basis van bovenstaande diploma's. Je kan dan vertrekken als "aspirant officier". Vanaf dan dan heb je nog een hele weg af te leggen alvorens je "kapitein" of "chef machine" kunt worden. Bij elke hogere rang hoort een nieuwe vaarvergunning en deze vervallen ook, alleen niet om de zes maanden maar om de vijf jaar.- wil je deze vergunningen vernieuwen, moet je ook een hele reeks cursussen (mét examens) volgen én simulatortests afleggen.Groetjes,Katja

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.