Skiën in Nozawa Onsen (Japan)

Toen een collega enkele maanden geleden de idee opperde om eens te gaan skiën in Japan, was ik onmiddellijk bereid om mee te doen. 't Was enkel kwestie van een toffe bemanning te vinden (lees: samen dezelfde vlucht aanvragen) voor een "lange Tokyo" (5 dagen ter plaatse). Uiteindelijk werden er 4 bereidwilligen gevonden én het broer van een collega.

De voorbij week was het dan eindelijk zover. Maandagochtend vanuit Tahiti vertrokken, dinsdagnamiddag (lokale tijd) in Tokyo aangekomen. Even nog 's avonds langs de Sushi-bar en Jet Lag Club...

... en de dag erna was het vroeg uit de veren (5u 's morgens) om via taxi, trein (Morningliner van Keisei line), metro, TGV (Shinkansen van JR line) en bus 5 uur later in het dorpje Nozawa Onsen, ten oosten van Nagano, aan te komen!

Na het inchecken in ons Japenese-style hotel (Nozawa Onsen Hotel) en een snelle lunch was het tijd voor de eerst ski-namiddag!

We hadden geluk met het weer, alhoewel er niet echt veel sneeuw lag. We zijn bovenaan (1650m) gaan skiën want onderaan lag het er ijzelig bij.
Naast het skiën is Nozawa Onsen ook gekend voor zijn heetwaterbronnen: de zogenaamde "onsen" (zie Wikipedia hierover). Elke avond tussen het skiën en het avondeten, gingen we dus gezamelijk eerst wat relaxen in het natuurlijke warmwater baden van het hotel. Kwestie van de spiertjes wat los te weken...

Ook het avondeten en daarbij horende kledij, behoren tot de folklore van Japan (Yukata kimono's, Tatami tapijt, Futon bedden en sake (rijstwijn)). ;-)


Dag 2 was vrijwel identiek de dag ervoor. Een ganse dag skiën ditmaal, poedersneeuw op de hogere, rode pistes, enkele keep-out-pistes, diepsneeuw, spaghetti 's middags en uitbollen tegen de late namiddag.


De spierpijn en vermoeidheid begonnen stilaan door te wegen, maar de 3de en laatste dag konden we ('gelukkig') enkel maar in de voormiddag nog wat skiën. In de namiddag stond de terugreis (van 5u openbaar vervoer) naar Narita/Tokyo al terug gepland.


Al bij al, een toffe maar vermoeiende week gehad, een ski-ervaring rijker...
Volgend jaar terug?! Wie weet...

Comments

Ingediend door @nn op 5/03/2007

Konden jullie die japanese aanwijzingsbordjes wel lezen? Aha en dan een blozende bemanning op de vlucht Tokyo-Papeete, hoe zou dat komen? Gij zijt toch wel ne pietzak he, echt van alle werelden thuis zijn, maar ge hebt gelijk om ervan te genieten als het kan.

Mja, skiën in Japen, ik zou het ook direct zien zitten!! Ik ging trouwens eens kijken op de website van het hotel: ziet er prachtig uit maar niet aan uit te kunnen met al die Japanse tekens :-)

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.