Sfeerfoto's uit de cockpit van een Airbus A340

Eerste vlucht na de vakantie (in België) was dit weekend van Papeete (Tahiti) naar Narita (Tokyo) en 2 dagen later terug.

Opstijgen gebeurde vrijdagochtend van op startbaan 04 in Papeete, waarna een bocht naar links namen (richting noord-westen) langs Moorea richting Japan voor een vlucht van 12u.

A340 ATN at takeoff RWY 04 in Papeete (PPT/NTAA)

Inital climb, flying next to Moorea

Het was zeer kalm op de luchthaven van Narita, want door de Ijslandse aswolk in Europa waren heel wat vluchten van en naar Europa geannuleerd. De vliegtuigen van Air France, Lufthansa, SAS, Alitalia, etc. stonden al dagen aan de grond.

De terugvlucht richting Tahiti verliep even vlekkeloos als de heenvlucht en eindigde in schoonheid met een mooie zonsopgang op FL390 (12km hoogte) en een "visual apprach" (nadering op zicht) over Moorea voor landingsbaan 04 in Papeete (PPT/NTAA).

Het leuke aan deze vlucht is het kruisen van de datumgrens (dateline) met als gevolg dat je (in lokale tijd) toekomt in Tahiti nog vóór dat je vertrokken bent in Tokyo (lees meer)!

Sunrise at FL390 between NRT and PPT

During descent to Papeete

Foto-credits: OPL Eric Sanquer (rechts op de foto) met een Nikon D700

Comments

Ingediend door Natasja op 21/04/2010

Wow, wat een gave foto's! Prachtig hoor! Gelukkig kon er gevlogen worden. Ik heb een man die al dagen geleden thuis had moeten zijn en mijn familie die op bezoek zouden komen hebben hun reis ook al moeten verzetten. Dank voor dit mooie kijkje in de cockpit! What a view!!

Ingediend door Wim op 22/04/2010

Jan, heb je een nieuwe checklist?
Prachtige foto's...

Ingediend door Christophe op 30/04/2010

KNAPPE PICS !

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.