Wandelen in Tokyo

Gisteren een leuke (en vooral lange) wandeling gedaan in Tokyo met een deel van de bemanning. Voor heel wat onder hen was het de allereerste keer dat ze Tokyo bezochten, en dus mocht ik gids spelen en een één-dag-rondleiding uitstippelen...

De Limited Express Keisei-trein bracht ons van Narita (waar wij logeren) naar Ueno (reis van 1u), het eindstation in het noord-oosten van Tokyo-stad.

Vandaar begon de voettocht naar de tempel van Asakusa en de zondagse religieuse feestelijkheden ter plaatse. Heel wat volk en animatie.

Na enkele lekkere sushi's, zijn we via een boottochtje totaan de Botanische tuinen (Hamarykyu) geraakt, vlak naast de alom bekende vismarkt van Tokyo. Voor de vismarkt moet je echter heel vroeg zijn (4-5u) dus dat zal voor een andere keer zijn...

En van daaruit verder te voet naar Ginza, de chique winkelbuurt van Tokyo, waar de immobiliënprijzen tot de hoogsten ter wereld behoren. Op zondag zijn ook heel wat winkels open en worden zelfs enkele straten helemaal verkeersvrij gemaakt, zodat men lekker kan rondwandelen.

Om even uit te blazen, zijn we dan langs het Belgian Beer Café "Antwerp Central" van Tokyo geweest (iets ten zuiden van het metro-station 'Tokyo station')! Mijn Belgisch bier-paspoort zal (ooit) nog wel volgeraken, wacht maar... ;-)

Vervolgens stond er nog een blitsbezoek gepland aan Akihabara, de "Electric City" van Tokyo. Honderden elektronica-winkels bieden allemaal de (voor)laatste elektronische snufjes aan: PCs, laptops, digitale fototoestellen, videocamera's, platte schermen, projectoren, video-spelconsoles... en natuurlijk ook de nationale 'sport' van de Japanners: het luidruchtige gok-spel Patchinko.

In de buurt van het Ueno-station zijn we dan nog even langs de lokale (vis)marktkramers gewandeld, om dan tenslotte via de Skyliner (soort van TGV) terug naar Narita te sporen.

Aangekomen in Narita stonden ons (zoals altijd als ik in Narita ben) nog 3 dingen te doen: apero bij Hirochi in de Flyers Lounge, lekker eten bij Hero San in Hero's Grill en natuurlijk een laatste biertje bij Vincent in de Jet Lag Club!

Comments

Ingediend door @nn op 15/10/2006

Ziet er weer allemaal tof uit! Amai die piloten en hostessen hebben nogal een leven zeg!Maar... de laatste blogs krijg ik de foto's niet meer goed door, soms door te herladen lukt het maar nog niet voor allemaal.

Ingediend door Sally op 16/10/2006

Ik heb precies wat Ann schrijft. Al twee dagen wil ik jullie logs lezen maar dan komen de foto's niet door. Dacht ik eerst dat het aan mijn (trage braziliaanse ) provider lag en probeerde het de volgende dag opnieuw, maar hij laat ze echt niet in. Desalnietmein komt de strekking van het verhaal zonder foto's ook goed over. Tokyo lijkt me een overweldigende stad.

Ingediend door Sally op 16/10/2006

Al een paar dagen probeer ik jullie blogs te lezen maar dan komen de foto's er inderdaad niet bij. Dacht ik eerst dat het aan mijn trage provider lag, maar elke keer opnieuw komen de teksten zonder alle foto's. Desalnietemin komt de strekking van het verhaal wel over hoor.Tokyo lijkt me een overweldigende stad.

Ingediend door Ilse op 16/10/2006

Ziet er een leuke daguitstap uit! (ik heb gelukkig geen probleem om de foto's te zien) Tokyo staat ook nog op mijn verlanglijstje, maar ik vrees dat dat nog niet voor binnenkort is...

Ingediend door Hilde op 16/10/2006

Zo ziet een mens ook nog eens iets! Goh, wat een leuke 'dag'uitstap. Ben toch wel een tikkeltje jaloers...(Heb geen problemen met de foto's)Groetjes,

@Ann & Sally: problemen met de foto's zouden van de baan moeten zijn. Kunnen jullie nog eens nakijken [email protected]: natuurlijk hebben wij "nogal een leven", maar net zoals alle andere beroepen zijn we alleen de "leuke" dingen.Een greep uit de minder leuke kanten van ons beroep: veel van huis weg, constant slapen/eten in hotels, veel nachtvluchten en dus zeer onregelmatig slapen/eten, vermoeidheid, slapeloosheid, jetlag, werken tijdens weekends/feestdagen, cosmische/radioactieve straling door het vele vliegen,...

Ingediend door @nn op 17/10/2006

Ok, ik snap het, dat leven is toch niet van dat.Dat van die foto's: 't is al beter, ik zie ze nu bijna allemaal, maar geen enkele van de vorige post.Misschien ligt het aan ons eigen draadloos netwerkje thuis, alhoewel ik elders niet echt last heb.

Ingediend door Anonymous op 18/10/2006

Hier ook problemen om alle foto's te zien.Heb al op verschillende pc's geprobeerd en nergens kan ik ze allemaal zien.groetjesKarin

Ingediend door Sally op 23/10/2006

ha ik heb blijkbaar dezelfde computerverbinding als Ann want ik heb nu alle foto's van Tokyo maar niet van je 2 log eronder.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.